I ♥ Woodwick waxmelts, mijn favorieten

door Mariska

Al tijden ben ik gek op waxmelts en hoewel ik eerst een soort van verslaafd was aan de waxmelts van Yankee Candle ben ik nu verliefd op de waxmelts van Woodwick. Een paar jaar geleden kocht ik mijn eerste Woodwick waxmelts bij een tuincentrum en sindsdien ben ik verkocht. Eigenlijk bestel ik eens in de maand of 2 maanden een aantal nieuwe. Zeker nu het herfst is! Maar wat zijn NU mijn favorieten?

Woodwick waxmelts mijn favorieten

Het blijft altijd lastig om geuren uit te kiezen via internet. Je kunt natuurlijk de omschrijving lezen en kijken of het bij je past, maar het blijft een dingetje. Wat ik weet is dat ik heel erg hou van de geuren van cookies, cupcakes, appeltaart en spicy kruiden. Dat zijn denk ik wel mijn favoriete geuren. Op zich kan ik dan best uitgaan van de omschrijving maar dan nog kan het tegenvallen. Ik heb nu bijna al mijn favoriete waxmelts van Woodwick in huis dus het leek me leuk hier een artikel over te schrijven.

 • Wood Smoke: Wood Smoke ruikt echt naar het rook wat van brandend hout afkomt en dat vind ik heerlijk! Wat ik wel jammer vind is dat hij niet zo sterk is als veel andere geuren van Woodwick, hij is vrij subtiel. Dat maakt hem zeker niet minder lekker.
 • Fireside: Fireside vind ik voornamelijk lekker in deze periode van het jaar. In de donkere maanden. Ook deze geur is vrij subtiel maar ruik je wel iets beter dan Wood Smoke. Het ruikt ook echt naar de open haard en heel erg cozy. Niet precies als de open haard maar misschien wat frisser.
 • Dew Drops: Dew Drops ruikt erg fris en vind ik echt zo’n lekkere ochtendgeur om mee wakker te worden. Voor de herfst en winter zou het wel kunnen maar vind hem meer lekker voor zo’n zonnige lente ochtend.
 • Clean Rain: Clean Rain is een hele frisse geur die mij doet denken aan een lekker fris wasmiddel. Maar dan een wasmiddel die je goed ruikt zoals bijvoorbeeld Robijn. Ik snap de naam maar ik ruik er iets anders bij, haha.
 • Hot Toddy: Hot Toddy doet me denken aan de Hot Toddy van Lush. Ik vind dit een hele lastige omschrijving. Kaneel ruik ik hier sowieso in, beetje karamel en verder nog een beetje kruidig. Heerlijk ook!
 • Jolly Gingerbread: Jolly Gingerbread ruikt precies zoals je verwacht! Zo lekker koekjesachtig voor de donkere maanden. Heb deze ook al meerdere keren gebrand en dan ruikt mijn hele huis ernaar. Heerlijk!
 • Evening Bonfire: Evening Bonfire is weer zo’n typische open haard geur die wat meer aanwezig is. Vind ik erg lekker zo in de donkere maanden.
 • Evening Onyx: Evening Onyx, ook zo goddelijk. Het is echt een heerlijke, wat sterkere avondgeur die ik een beetje naar een mannen parfum vind ruiken. De geurnoten zijn jasmijn, zwarte orchidee en sandelhout. Dat heb ik even op moeten zoeken 😉
 • Pumpkin Butter: Pumpkin Butter is ook zo’n heerlijke geur alsof je lekkere koekjes aan het bakken bent (vind ik). Je ruikt ook echt heerlijke kruiden en ik zou het ook omschrijven als een soort boterachtige geur.
 • Oatmeal Cookie: Oatmeal Cookie is een hele sterke cookie geur. Hoewel ik echt wel heel erg van die cookie geur hou is deze echt super sterk en werd ik er zelfs een beetje misselijk van toen ik hem rook. Erg jammer, maar als je een klein beetje brand en hem niet constant laat branden valt het wel mee.
 • Mint truffle: Mint Truffele is echt de perfecte geur van chocola en mint. Laatst voor de eerste keer besteld en hij is echt heel lekker.
 • Candy Cane Cupcake: Candy Cane Cupcake is denk ik de lekkerste die ik ooit heb geroken qua cookie geur. Je ruikt dus echt het zoete van de cupcake, maar tegelijkertijd ruik je ook de geur van mint. Die combinatie is echt goddelijk kan ik je vertellen. Helaas kan ik hem nu niet (meer) vinden online. Ik denk dat het een geur voor de feestdagen was. Gelukkig heb ik laatst nog een grote kaars kunnen vinden met maar liefst 130 branduren inclusief knisperend geluid. Die staat nu bijna elke dag aan 🙂
 • Amber & incense: Amber & incense is weer een geur die sandelhout bevat, is licht kruidig en bevat natuurlijk de geur van amber. Een heerlijke warme geur die ik afgelopen weekend heb ontdekt.

Ik vind dat deze Woodwick waxmelts over het algemeen een vrij sterke geur hebben en je ze lang en goed blijft ruiken. Dit kan natuurlijk wel een beetje per geur verschillen, maar over het algemeen is het uitstekend. Je kunt het doosje gemakkelijk openen en de waxmelt in tweeën breken. Daar kun je al een hele tijd mee vooruit.

As we speak en ik dit artikel zit te tikken kom ik erachter dat de geur Amber & Incense geur van de maand is op een website en dat daar korting op was. Nu heb ik direct een grote kaars (wederom met 130 branduren) besteld. Scheelt me toch zo’n €6 á €8 en dat is lekker meegenomen. Ook komt er morgen weer een bestelling waxmelts binnen en kan niet wachten, haha.

Woodwick is onder andere te koop bij bol.com.

Lees ook:
Wat Maakt Je Mooi Sexy Bomb Shower Smoothie & body butter
Bij Douglas: ZARKOPERFUME The Molecule Story
Eau de Cologne Floral collection Rose

Gerelateerde artikelen

14 reacties

Forever38.com (Vera) 10 oktober 2019 - 12:00

Grappig dat je Amber & incense net ontdekt hebt, dat is namelijk mijn favoriet !

Reageer
Mariska 10 oktober 2019 - 12:04

Ja ik heb daar dan ook maar gelijk een grote kaars van besteld! 🙂 Zo lekker is die.

Reageer
bychristiana 9 oktober 2019 - 08:04

Ohh Jolly gingerbread lijkt me heerlijk! Ik had vorig jaar een gingerbread kaars van Zara home en daar was ik dol op. Echt mijn favoriete geurkaars EVER, en dan tel ik alle luxe kaarsen van Guerlain, Diptyque en Jo Malone die ik tussendoor gekocht heb mee. Nu heeft Zara home hem gelukkig weer opnieuw uitgebracht, in een andere verpakking, maar nog steeds even verrukkelijk.

Reageer
Mariska 9 oktober 2019 - 09:29

Ja die is ook écht heerlijk hoor voor deze tijd van het jaar 🙂

Reageer
Kelly 8 oktober 2019 - 18:41

Lekkere geurtjes! Ik was vroeger dol op Woodwick, maar sinds ik Bath & Body Works gebruik vind ik Woodwick niets meer aan haha. BBW geurt echt nog eens tien keer beter! 🙂

Reageer
Mariska 9 oktober 2019 - 09:18

Dank je wel voor de tip, dan wil ik zie zeker ook gaan proberen! Heb je een tip waar je ze kunt kopen of is dat alleen in het buitenland?

Reageer
Edith-Sofia 8 oktober 2019 - 12:19

Wauw klinkt goed zeg. Toen ik begon met lezen dacht ik een paar favorieten te benoemen, maar ze klinken allemaal heel lekker!

Reageer
Mariska 8 oktober 2019 - 15:22

Ja ze zijn ook allemaal heel erg lekker, haha. Smaken verschillen natuurlijk 🙂

Reageer
Rachel 8 oktober 2019 - 09:11

Amber sandelhout etc zijn echt mijn favoriete geurtjes! Ze zien er trouwens wel erg tof uit.

Reageer
Mariska 8 oktober 2019 - 15:22

Dat zijn ook echt van die lekkere cozy geurtjes 🙂 ja zeker en ze ruiken echt heel fijn!

Reageer
Yvet 8 oktober 2019 - 08:59

Weet niet of je deze tip kent. Maar sommige waxmelts krijg je na gebruik niet goed uit de brander.. of in stukjes. De tip! Steek de brander even aan tot de wax vloeibaar is. Blaas het kaarsje uit en leg 2 wattenschijfjes in de wax. Af laten koelen en al het wax zit in de wattenschijfjes. En kun je zo oppakken en weggooien.

Reageer
Mariska 8 oktober 2019 - 15:10

Nee, kende ik nog niet, dank je wel! 🙂

Reageer
Sanne 8 oktober 2019 - 08:17

Ik heb nog nooit waxmelts gebruikt, maar wil zodra ik ben verhuisd wel wat meer lekkere geurtjes in huis halen. Ik heb niet heel veel verstand van hoe dit werkt, dus daar moet ik me nog eventjes in verdiepen. Vind het ook iets wat echt bij de herfst hoort, zo’n lekker geurtje in huis.

Reageer
Mariska 8 oktober 2019 - 15:21

ja het is echt heerlijk! Je kunt ook een brandertje kopen bij Action en daar wat geurtjes om eraan te wennen 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.