Luisterboek: ik beloof je dat ik 100 word

by Mariska

Mijn recensie van ‘Ik beloof je dat ik honderd word’. Sinds kort heb ik een abonnement op Storytel . Vaak vind ik boeken heel interessant, maar lezen zit gewoon niet in mijn aard. Vroeger al niet met de boekverslagen die we moesten maken op school. Podcasts luisterde ik ook al heel erg vaak, dus ik dacht, ik ga gewoon kijken of luisterboeken mij bevallen. En zo begon het. Ik maakte een lijstje met boeken die ik wilde luisteren en ‘Ik beloof je dat ik honderd word‘ van Peter. R. de Vries en Royce de Vries wilde ik absoluut luisteren.

Eerlijk? Ver voor Peter R. de Vries werd vermoord vond ik hem nog een bet-weterig, irritant mannetje op tv. Maar steeds meer, na het horen van verhalen over zijn privéleven begon mijn gevoel bij te trekken. Daarnaast heb ik echt bewondering voor wat hij allemaal heeft betekent voor de ouders van Nicky Verstappen, Tanja Groen, de zussen Holleeder en alle anderen die ik ben vergeten.

Geschreven door Peter. R. de Vries en zijn zoon Royce de Vries. Het logboek over justitie en de mooie herinneringen van Royce aan zijn vader.

Bekijk de beste aanbieding
Laatst bijgewerkt op : 14 juli 2024 - 18:18

Ik beloof je dat ik honderd word door Peter. R. de Vries en Royce de Vries

In het boek ‘Ik beloof je dat ik honderd word’ wordt er vooral ingegaan op de zaak van de kroongetuige Nabil B. in het Marengo proces en Peter R. de Vries die vertrouwenspersoon wil worden van hem, de kroongetuige. Peter komt op het idee om een logboek bij te houden, zodat hij niks kan vergeten wat er is besproken én voor het geval dat het ergens goed voor blijkt te zijn.

Later in het boek hoor je de struggelingen, de fouten van justitie en Peter die vooral volhardend is. Ik heb daar echt respect voor als ik dat zo hoor. Uiteindelijk gaan advocaten Onno de Jong en Peter Schouten zich er ook in mengen, zodat zij een team vormen voor de kroongetuige om hem bij te staan, want Peter R. is geen advocaat.

Hij strijdt voor beveiliging van de zussen van Nabil, strijdt ervoor dat hij Nabil mag bellen en face to face mag spreken, maar het lijkt er sterk op dat justitie hem tegenwerkt. Daarnaast maak ik op uit het luisterboek dat er ook een vete is met John van den Heuvel over verschillende zaken. Nooit geweten!

Tussen al de logboeken van Peter door is Royce de Vries, zijn zoon, ook aan het woord. Royce vertelt vooral over de mooie herinneringen die hij heeft van zijn vader. Brieven die Peter schreef aan zijn kinderen, de tattoo op zijn been (dezelfde als Royce) en zelfs een boek bijgehouden van jonge Royce die tot latere leeftijd wekelijks voetbalde. Als verjaardagscadeau kreeg hij zijn eigen biografie. Dat is toch tof?

Tot de dag er is dat Peter wordt neergeschoten in Amsterdam. Royce vertelt van dag tot dag wat er gebeurt, hoe het gaat met zijn vader en zijn familie. Verschrikkelijk om te horen!

Mijn mening

Ik vond ‘Ik beloof je dat ik honderd word’ echt een fantastisch boek om te luisteren. Klinkt misschien heel gek gezien het onderwerp, maar zó interessant. Naast dat ik erg geïnteresseerd ben ik true crime, vind ik het verhaal ook echt mooi.

Het feit dat Peter een dagboek heeft bijgehouden “voor het geval dat” is eigenlijk gewoon een schot in de roos geweest als je het mij vraagt. Zoveel misstanden bij justitie, mensen die bescherming nodig hebben en die niet krijgen. Het is echt verschrikkelijk, maar super goed dat hij dit heeft aangekaart én dat mensen eigenlijk een inkijk hebben hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat.

En het feit dat Peter R. de Vries zo’n ander persoon privé was dan dat hij op tv was. Mijn mening heb ik echt bijgesteld daardoor. Van “ik weet altijd alles beter type” op tv, naar iemand die alles deed voor zijn familie en de mensen voor wie hij opkwam.

Dit (luister)boek krijg van mij echt een dikke tien, zelfs meer!

Verkrijgbaar bij

Je koopt ‘Ik beloof je dat ik honderd word’ onder andere bij:

Geschreven door Peter. R. de Vries en zijn zoon Royce de Vries. Het logboek over justitie en de mooie herinneringen van Royce aan zijn vader.

----------

Verkrijgbaar bij:

bruna.nl (€20,00)
bol.com (€20,00)
libris.nl (€27,99)
Laatst bijgewerkt op : 14 juli 2024 - 18:18

Stuur een mail

Contact opnemen?