5 leuke manieren om de juf of meester van je kind(eren) te verrassen

juf verrassen

Zitten je kinderen op de basisschool? Dan hebben ze natuurlijk een juf of meester voor de klas staan, die ze iedere dag weer veel leert! Het is mooi om, samen met je kinderen, iets terug te geven aan de juf of meester. Bij een verjaardag bijvoorbeeld, of aan het einde van het schooljaar. Dit zijn leuke tips! Juf verrassen of meester? Check deze leuke tips.

Feliciteren

De verjaardagen van kinderen in de klas worden natuurlijk uitgebreid gevierd. Dat is hartstikke leuk! Ook de juffen en meesters zijn ergens in het jaar jarig. Op sommige scholen wordt dit gevierd, maar op andere scholen weer niet. Het is in ieder geval leuk om de juf of meester te feliciteren. Kaarten maken kun je met je kind doen, met daarop de felicitatie. Laat je kind het bericht verzinnen of help hier een handje bij. Jullie kunnen samen als afzender op de kaart staan, zeker als jij de juf of meester ook vrij goed kent. Voor de juf of meester is het alleen maar leuk als iemand aan de verjaardag denkt. Die mag immers ook zeker worden gevierd!

Juf verrassen met een knutselcadeau

Op een kaartje kun je een mooie boodschap kwijt, die jij bedenkt of juist je kind. Maar het is ook leuk om een cadeautje te geven, bij een verjaardag bijvoorbeeld. Hier kan je ook een leuke Greetz verjaardagskaart voor maken. Je hoeft niets te kopen, maar je kunt juist aan een knutselcadeau denken. Maak dit samen met je kind, als dit gezellig is om te doen. Misschien kan er nog een vriendje of vriendinnetje meehelpen. Op sommige scholen wordt er met de hele klas iets gemaakt of gehaald voor de leraar, daar kun je natuurlijk ook een bijdrage aan doen. Of initieer zelf het idee om iets te maken voor de juf of meester.

Bedanken

Spreek je dank uit naar de juf of meester. Het eind van het schooljaar is hier een mooi moment voor. Maar het kan eigenlijk ook gewoon tussendoor, tijdens een oudergesprek of als je elkaar tegenkomt op het schoolplein. De leraar zet zich goed in voor alle kinderen in de klas: dat is natuurlijk wel een bedankje waard. Je kunt ook een kaartje maken waarop je dit kenbaar maakt. Daar schrijf je een lieve boodschap op, waarmee je waardering duidelijk wordt.

Bedanken is een kleine moeite en een groot gebaar!

Spring een keer bij

Je kunt de juf of meester ook een keer helpen, zeker als hierom wordt gevraagd. Je hoeft natuurlijk heus niet meteen de leraartaken over te nemen. Maar misschien is het eens nodig dat iemand een oogje in het zeil houdt als de juf of meester onverhoopt de klas uit moet. Of je kunt aanbieden om te helpen bij speciale themadagen op school. Help bijvoorbeeld bij knutselen, of juist als er een probleem is met luizen op school. Ook bij de Sinterklaasviering is er misschien wel eens wat hulp nodig, of juist bij een sportdag. Meerdere ouders zijn hier enthousiast voor te krijgen: je kunt elkaar onderling ook weer bijstaan, of elkaar afwisselen met de hulp op school.

Aardig zijn

De laatste tip die we je willen meegeven: wees eigenlijk altijd aardig tegen de juf of meester van je kind. Dit kan op speciale momenten, zoals we hierboven benoemen. Maar ook op de dagelijkse momenten is dit een mooi uitgangspunt. Groet de meester of juf als je hem of haar tegenkomt, en zorg dat je kind dit ook netjes doet. Blijf ook gewoon vriendelijk tijdens een oudergesprek of een ander moment van samenkomst. Er mag best een meningsverschil zijn, maar vriendelijk blijven kan altijd. Daar schiet uiteindelijk iedereen meer mee op: de juf of meester, je kind en jijzelf.

Juffen en meesters stellen het zeker op prijs als er iemand naar ze omkijkt. Daarom is het zo mooi om hier als ouder af en toe aan te denken. Een kaartje schrijven is bijvoorbeeld zo gebeurd! Daar maak je de ander weer blij mee – en je geeft ook nog eens het goede voorbeeld aan je kind.