Workouts voor thuis met deze 3 basis dingen

thuis sporten en workouts voor thuis

Thuis sporten wordt steeds populairder en ik snap dat heel erg goed! As we speak ben ik zelf niet heel erg sportief en heb ik er ook over na zitten denken om workouts voor thuis op te pakken. Waarom? Omdat een sportschool hier op zo’n 10 minuten afstand ligt met de scooter én ik van mezelf weet dat ik toch niet ga als het slecht weer is. Dus zoek wat workouts voor thuis en zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Workouts voor thuis

Er zijn verschillende manieren om goede workouts te vinden die je thuis kunt uitvoeren. Zo heeft iedereen wel een smartphone en kun je die gebruiken. Op die manier kun je thuis sport oefeningen vinden die je gemakkelijk kan uitvoeren. Zorg dat je wat sporttools in huis hebt om het wat uitgebreider te doen.

Op je smartphone

Als je workouts voor thuis zoekt dan kan je dat heel gemakkelijk op je smartphone af laten spelen. Je gaat lekker op een matje liggen in de woonkamer en zet je smartphone voor je neer of zet deze in een standaard zodat ‘ie niet omvalt. Zo zie je het lekker dichtbij en kun je alle oefeningen perfect volgen. Het beeldscherm is natuurlijk wel erg klein.

Tip: als je een smartwatch hebt, dan zit er soms een functie op waar ook oefeningen op staan die je kunt volgen!

Op YouTube

Nog beter zou zijn om je tv ervoor te gebruiken omdat deze veel groter is. Als je genoeg ruimte hebt voor je tv, dan leg je daar je zachte matje neer en zoek je op YouTube geschikte oefeningen en workouts voor thuis. Deze thuis sport oefeningen zijn ook gemakkelijk te volgen en zijn voor zowel beginners als de gevorderde sporters. Persoonlijk zou dit mijn voorkeur hebben.

De gemakkelijke workout voor thuis: springtouw!

Een van de aller makkelijkste workout is, als je het mij vraagt, springtouwen! Je hebt alleen een springtouw nodig en meer niet. Oh, wat ruimte om je heen is natuurlijk wel fijn zodat je niet de planten van de vensterbank afgooit of decoratie van je kast.

Ga eens lekker in de tuin springtouwen, als je natuurlijk een tuin hebt! Sporten in de frisse lucht is namelijk heel erg fijn vind ik zelf. Natuurlijk heb ik weleens gesport en in de open lucht vind ik het heel erg fijn. Lekker die frisse lucht inademen.

Genoeg water drinken!

Vergeet tijdens het sporten niet voldoende water te drinken en je waterfles verschillende malen aan te vullen. Tijdens het sporten zweet je natuurlijk enorm waardoor je lichaam aangevuld moet worden met vocht. Heel belangrijk!