Als je krap bij kas zit moet je dit doen (en dit doe ik ook)

krap bij kas passief inkomen genereren

We zitten allemaal weleens krap bij kas alleen geven we dat niet zo snel toe. Als iemand je mee uit eten vraagt, avondje uit of noem maar op en je hebt het op dat moment niet zo breed, dan zeggen we dat meestal niet. Uit schaamte misschien, maar wat is er erg aan? Eerlijkheid duurt het langst en we hebben nu eenmaal niet allemaal een (dikke) spaarrekening. Zelf zit ik ook weleens krap en op zulke momenten heb ik altijd een paar plannen. Of een passief inkomen genereren ! Lees mee!

Wil je écht passief inkomen verdienen? Check dan mijn review over het membership van Rowena Rousseau!

Je hebt dus geld nodig?

Wat is krap bij kas?

Krap bij kas zitten betekent dat je krap in je geld zit, te weinig geld hebt om te besteden of bijvoorbeeld schulden hebt. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en daarom heb ik 4 makkelijke manieren op een rij gezet om hier uit te komen.

Verkoop kleding

Tegenwoordig heb je apps voor op je telefoon waar je je kan aanmelden en vervolgens je kleding kan verkopen. Deze apps zijn grotendeels bedoelt voor schoenen en kleding dus dat is echt gericht. Mijn ervaring is dat kleding verkopen niet zo lekker werkt op Facebookgroepen en Marktplaats. Mijn zusje was bijvoorbeeld laatst op zoek naar een specifiek jurkje van een specifiek merk en vond deze op zo’n app. Vaak is het in goede staat en kun je er op die manier even een zakcentje mee verdienen. Voor mezelf stel ik altijd de regel: als ik het het laatste half jaar niet heb gedragen of naar om heb gekeken doe ik het weg.

Probeer extra te werken

Als je een contract hebt waarbij je flexibel kan zijn of tijdelijk bijvoorbeeld kunt uitbreiden, dan zou je meer kunnen gaan werken voor een bepaalde periode. Jaren geleden heb ik dit ook gedaan bij mijn toenmalige werkgever en werkte ik om de week 6 dagen. Het is soms wel even afzien, maar op die manier kun je ook wat meer verdienen. Als je krap bij kas zit is het sowieso heel goed om het te bespreken.

Als je het lastig vindt om zoiets te bespreken ga dan naar een vertrouwenspersoon bijvoorbeeld. Bedenk dat je echt niet de enige bent op dat moment, maar dat meer mensen er niet open voor uit durven komen. En vergeet niet dat dit helemaal oké is.

Loop je abonnementen en verzekeringen na

Als je krap bij kas zit is het ook niet gek om eens in de zoveel tijd even je abonnementen en verzekeringen na te lopen. Je zorgverzekering kan alleen maar aan het einde van het jaar, maar overige verzekeringen en abonnementen altijd wel over het algemeen. Bij veel telefoon abonnementen kun je maandelijks je abonnement aanpassen, je kunt Netflix en/of Videoland tijdelijk opzeggen of knal er een reisverzekering uit als je voorlopig niet naar het buitenland gaat.

Zo zijn er nog wat mogelijkheden, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen situatie.

Marktplaats en Facebookgroepen

Eens in de zoveel tijd loop ik naast mijn kleding ook andere spullen na. Hier hanteer ik eigenlijk dezelfde regel voor. Als ik er een half jaar niet naar om heb gekeken of ik vind het geen toegevoegde waarde meer, dan verkoop ik het. Mijn ervaring is dat grotere en duurdere spullen vaker verkocht worden via plaatselijke Facebookgroepen en bijvoorbeeld make-up en boeken via Marktplaats. Wees gewoon erg kritisch ook hiermee.

Heb je tal van schilderijen die maar ik een hoek staan en steeds maar niet worden opgehangen, hoe groot is de kans dat dit nog wel gaat gebeuren? Je berging waarin je nooit komt, wat staat daar allemaal in waarnaar je niet om kijkt? Loop er op die manier doorheen.

Je hoeft niet de hoofdprijs te vragen, want ervaring heeft mij geleerd dat mensen toch gaan bieden. Wel kun je iets hoger dan je vraagprijs gaan zitten omdat je dan wat meer onderhandelingsruimte hebt :) Dus als je krap bij kas zit weet je wat je kunt doen.

Krap bij kas zitten is zeker niet leuk, maar weet dat er altijd oplossingen zijn.

Wat doe jij als je krap bij kas zit?

----------

Verkrijgbaar bij:

bruna.nl (€20,00)
bol.com (€20,00)
Laatst bijgewerkt op : 5 april 2024 - 14:48