Je tuin winterklaar maken doe je zo

je tuin winterklaar maken doe je zo

Zelf heb ik sinds ik in Edam woon (vorig jaar mei) een tuin en ik moet zeggen dat dit wel heel erg wennen is. Op dit moment ziet mijn tuin er dan ook echt niet uit en moet er echt wat aan gaan gebeuren. Er staat nog een oude bank, het onkruid staat meer dan een meter hoog, maar het goede nieuws is dat de lelijke coniferen weg zijn. Anyway, even over je tuin winterklaar maken, hoe doe je dat nou precies?

Foto: Shutterstock/Svetlana Gorbacheva

Kunstgras kan gewoon blijven liggen

Een wens van mij is toch wel een mooi stuk kunstgras in mijn tuin om het er mooier uit te laten zien. Als je je tuin winterklaar wilt maken is het heel simpel, want je kunt het kunstgras vaak gewoon laten liggen. Heel erg handig en je hoeft er niet mee te slepen. Je kunt voor wat meer budget kunstgras gaan maar ook bijvoorbeeld iets luxer dat wat steviger en mooier is. Er is keuze genoeg. Zo ziet je tuin er met een mooi stuk kunstgras ook mooi uit in de winter :) Je kunt kunstgras kopen bij Grasexpert.com.

Check je bloemen en planten

Sommige planten en bloemen kunnen niet tegen de kou in de wintermaanden en daarom is het belangrijk deze ook te checken. Als je tuin winterklaar gaat maken. Sommige bomen kun je bijvoorbeeld beschermen met een stevig stuk zeil die je erover heen kunt doen. Je kunt een boom niet zo makkelijk verplaatsen natuurlijk. Daarover is genoeg informatie op internet te vinden, maar je plantjes en boompjes vinden dat wel fijn om goed de winter door te komen :)

Hang een vogelhuisje op

Vogeltjes vinden het in de winter heerlijk om te knagen en zicht te verschuilen in vogelhuisjes. Je kunt zelf een leuk huisje maken of kunt er een kant en klaar kopen. Leg er wat vogelzaadjes in, hang er een vetbol bij en maak het gewoon leuk. Niet alleen leuk voor de vogeltjes maar ook leuk voor de uitstraling van je tuin! In mijn tuin ga ik dat niet ophangen. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat mijn kat dat natuurlijk heel erg leuk vindt vogels in de tuin en die er heel graag andere dingen mee doet. Dat vind ik sneu.

Andere leuke items

Je kunt natuurlijk ook hele andere leuke dingen ophangen dan vogelhuisjes. Zelf heb ik bijvoorbeeld lantaarntjes gekocht toen ik hier kwam wonen. Deze werken op zonne-energie en er zit ook zo’n ‘paaltje’ bij waarmee het oplaadt. Ze hangen aan mijn schutting en als de zon de hele dag heeft geschenen heb ik allemaal gekleurde lichtjes in de tuin. Ook dat staat erg gezellig, net als andere verlichting.

Lees ook:
Tuin of balkon, wat zou jij kiezen?
Catrice adventkalender DIY 2019 (beetje spoiler!)
Zó koud was het in mijn woning vorige winter

Geverifieerd door MonsterInsights