Hoe maak je een spaarplan en hoe kun je deze goed naleven?

medirect sparen een stappenplan met 5 gemakkelijke stappen

Vrijwel iedereen probeert geld te sparen. Helaas lukt het bij veel mensen vaker niet dan wel. De belangrijkste tip om goed te sparen, is om een spaarplan op te stellen en je hieraan te houden. Maar hoe doe je dit precies? Denk aan een MeDirect spaarrekening! In dit artikel leggen we uit hoe je een spaarplan maakt en hoe je je eraan houdt.

Medirect sparen

Duidelijke doelen stellen

Het begint allemaal met het stellen van duidelijke (financiële) doelen. Wil je sparen voor een noodsituatie, een droomvakantie of misschien wel een nieuw huis? Het definiëren van je doelen is de basis van je spaarplan. Het geeft je een reden om te sparen en helpt je gemotiveerd te blijven.

Inzicht in je financiën

Om een effectief spaarplan te maken, moet je eerst een goed inzicht in je financiële situatie krijgen. Maak een lijst van al je inkomsten en uitgaven. Dit helpt je te begrijpen waar je geld naartoe gaat en waar je eventueel kunt besparen.

Bepaal een budget

een realistisch maandelijks budget op basis van je inkomsten en uitgaven. Het budget moet niet alleen rekening houden met je spaardoelen, maar ook met je basisbehoeften en ruimte bieden voor plezier en ontspanning. Wat je maandelijks kunt sparen, is het verschil tussen je inkomsten en je budget.

Automatiseer je spaarplan

Het is niet altijd even makkelijk om elke maand handmatig geld opzij te zetten. Stel daarom bij je bank in dat er automatisch een vast bedrag wordt overgemaakt naar je spaarrekening op een door jou gekozen datum. Ga je pas aan het einde van de maand kijken wat je over kunt maken naar je spaarrekening, dan is de kans groot dat er niet zoveel meer op je betaalrekening staat (herkenbaar!).

Wees gedisciplineerd

Het naleven van je spaarplan vereist discipline. Blijf trouw aan je budget en probeer zoveel mogelijk nee te zeggen tegen impulsieve aankopen. Dat is soms vervelend en kan zelfs een beetje pijn doen, maar wanneer je je spaardoel bereikt, dan zul je merken dat het het allemaal waard was.

Kies een betere Medirect spaarrekening

Platformen zoals MeDirect.nl kunnen superveel bijdragen aan het halen van je spaardoel. Op een traditionele spaarrekening ontvang je vaak maar een procent rente. Bij een partij als MeDirect krijg je wel meer dan drie procent rente op je spaargeld. Dan schiet het sparen lekker op!

Het opstellen van een spaarplan en het goed naleven ervan is de meest effectieve manier van sparen. Hopelijk helpen deze tips je om je goed te houden aan je spaarplan. In ieder geval heel veel succes gewenst!

MeDirect Bank is een handelsnaam van MeDirect Bank (Malta) plc, geregistreerd onder bedrijfsnummer C34125, MeDirect heeft een vergunning van de Malta Financial Services Authority om bankactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsdiensten onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).