Loungeset kopen: hier moet je op letten

loungeset kopen

Wanneer de warme dagen eraan komen, begin je vaak de tuin klaar te maken om hier lekker in te kunnen ontspannen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goede loungeset. Als je nog niet over leuke tuinmeubels beschikt, of de huidige is nodig aan vervanging toe, wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Maar waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een tuinset? Wij geven je het antwoord!

Ken je ruimte

Belangrijk is dat je weet over hoeveel ruimte je precies beschikt. Wat is de grootte van je tuin? Heb je een terras? Welke ruimte heb je nodig voor andere dingen? Om een duidelijk beeld te krijgen van het oppervlakte waar je mee werkt, is het zaak om de plattegrond van je tuin erbij te halen of het zelf zo nauwkeurig mogelijk te meten. En hierbij dien je met enkele factoren rekening te houden.

De eerste is dat je zeker 75 centimeter extra nodig hebt om je stoelen naar achter te kunnen schuiven. Dus je neemt niet alleen de breedte van de tafel, maar voegt hier nog extra 75 centimeter aan toe. Iets anders waar je op moet letten, is of je je tafel horizontaal of verticaal wil hebben staan. Advies is om de tafel in de lengte van je huis te zetten, omdat je hiermee lengte in je tuin creëert, je zichtlijn behoudt en lekker de tuin in kan kijken.

Materiaal

Tuinmeubels komen er in vele kleuren, vormen en maten, maar ook materialen. Enkele voorbeelden van materialen zijn rvs, bamboe, aluminium, teakhout en wicker. Natuurlijk is je smaak hierin een belangrijke factor: wat vind je mooi, comfortabel en past bij de rest van je tuin? Maar er is nog een factor die meespeelt: je omgeving.

Ligt er bijvoorbeeld een industrieterrein of treinspoor bij je in de buurt? Dan is rvs niet per se de beste keuze; je kunt dan last krijgen van vliegroest. Ligt je huis aan de kust? Dan is teakhout juist wél een goede optie, omdat deze door het zout en zand in de lucht gereinigd wordt. Ligt je terras veel en lang in de zon? Dan zouden wij aluminium niet aanraden; dit materiaal wordt ontzettend warm door te lange blootstelling aan zonlicht.

Lounge- of dining loungeset?

We kennen verschillende soorten tuinsets. Meestal kies je voor een loungeset of een dining loungeset, ook wel dining set genoemd. Bij een loungeset heb je lagere stoelen en een meer “relaxte” houding. Een dining loungeset is ideaal als je ook in de tuin wil zitten dineren. Natuurlijk kan dit bij een loungeset ook wel, maar je zit dan niet in de ideale eethouding.

Waar veel mensen voor kiezen, is een dining set met losse loungestoelen. Hierdoor kan je eten aan je dineertafel, maar heb je ook comfortabele Tuinstoelen van Tuinmeubelshop of een lekker diepe bank waar je lekker in onderuit kan zitten om te ontspannen. Vergeet ook niet: hoewel je het beste een complete tuinset kan kopen, kan je meubelen combineren.