Digitale producten verkopen op Etsy

verkopen op etsy, digitale producten

Op dit moment focus ik me naast het bloggen op de website (en doormariska.nl) op verkopen op Etsy en dan digitale producten. De reden waarom ik me nu focus op deze manier van online geld verdienen, is omdat het in het Become Financially Free membership * zit die ik volg. Er zijn verschillende modules in het membership die over Etsy gaan en het verkopen van digitale producten. Dat vind ik niet alleen interessant, maar het is ook op dit moment voor mij de gemakkelijkste manier om ‘snel’ sales te maken. En dan bedoel ik niet snel rijk worden.

Ik focus me voor nu even op dit verdienmodel naast mijn blog.

Digitale producten op Etsy verkopen

De modules die over Etsy gaan en die ik gebruik:

Etsy academy de basis om digitale producten te verkopen op Etsy

In de Etsy academy (dit is een module die in het membership zit) leer je echt alles over het verkopen van digitale producten op Etsy. Je leert het vanaf het begin: dus hoe je een Etsy shop opent, hoe de SEO van Etsy werkt, hoe je een niche kiest en niet geheel onbelangrijk: de marketing om je sales op te kunnen schroeven.

Dit is heel erg interessant en je leert het gewoon echt vanaf het begin. Ik heb het ook zo geleerd en weet nu hoe ik om moet gaan met zoekwoorden zodat je goed gevonden gaat worden en hoe je een shop opent. Een nadeel van Etsy vind ik persoon wel is dat je maar 1 shop kan openen per e-mailadres.

Daarnaast gebruik ik ook eRank om zoekwoorden te zoeken, kijken wat de competitie is op zoekwoorden en welke zoekwoorden interessant zijn. Het is denk ik wel duidelijk: veel zoekopdrachten en weinig concurrentie, dat zijn de beste zoekwoorden vaak. Natuurlijk is het ook een kwestie van uitproberen wat wel en niet werkt, maar bij eRank heb je megaveel statistieken. Je kunt zelfs kijken wat je concurrenten gebruiken qua zoekwoorden in hun listings. Kijk, dan heb je dus een voorsprong!

PLR Library

Zelf heb ik dus eenmalig betaald voor de PLR Library van het membership* zodat ik altijd templates bij de hand heb die ik snel kan toevoegen aan mijn Etsy webshop. Ik snap dat het best een uitgave kan zijn (vond ik ook hoor), maar ik heb het toch gedaan. Elke maand worden namelijk veel templates toegevoegd die je kunt gebruiken voor eigen verkoop.

Als je de uitgave voor de hele PLR Library te groot vindt, dan is er nog een mogelijkheid om losse PLR producten* aan te schaffen via de webshop. Dan koop je bijvoorbeeld een planner bundel van 22 euro die je keer op keer naar wens kan aanpassen. Dan is de uitgave die je in één keer moet doen niet zo groot en kan je evengoed snel aan de slag. Zelf zou ik wel de eenmalige uitgave kiezen, omdat je constant en altijd toegang hebt tot de allernieuwste producten die worden toegevoegd.

Er wordt namelijk ook gekeken welke producten het meeste potentie hebben qua zoekwoorden en zoekvolume waar weinig concurrentie op zit.

Wat doe ik nu precies?

Op dit moment heb ik zelf 5 producten in mijn Etsy shop staan. Waarvan 4 verschillende templates met één die ik in 2 verschillende varianten heb. Ik probeer elke dag 2 producten toe te voegen die ik kies uit de PLR Library, open het in Canva, pas het aan en gooi het online. Dit duurt ongeveer 15 minuten per producten bij mij. Dus die PLR Library is echt een mega groot voordeel, want daardoor hoef ik niet zelf alles weer te ontwerpen.

Ik heb nog geen sales gemaakt, maar ik heb deze Etsy shop dan ook net ongeveer 2 weken. Maar als ik elke dag 2 producten toevoeg, dan verwacht ik niet dat het nog lang gaat duren.

Mijn successen deel ik ook op mijn Instagram, volg mij dus ook daar als je meer wil weten!