8 manieren om jezelf in huis warm te houden tijdens de winter

person holding white ceramic mug

Jezelf warm houden in huis kan een uitdaging zijn. De koude wintermaanden zijn nog maar nét begonnen en het begint meteen te vriezen in Nederland met flinke temperaturen onder nul. Vaak merk je dat ook in huis en ben je gauw geneigd om te de thermostaat een tikje hoger te zetten. Helaas is dit is niet heel goed voor je energierekening, maar gelukkig bestaan er ook andere manieren om het warm te krijgen. Jezelf warm houden met een paar lekker pantoffels of een elektrische deken bijvoorbeeld.

Jezelf warm houden in huis

jezelf warm houden in huis

Maak gebruik van warme plaids

Voor een paar euro kun je vaak al hele fijne plaids kopen in de winkel. Een deken is lekker warm en knus om onder te zitten of te liggen, daarnaast geeft het ook een gezellige uitstraling aan je interieur. Leg op verschillende plekken in je huis een plaid, zo heb je altijd eentje bij de hand.

Voorkom tocht in huis

Vooral wanneer je in een wat ouder huis woont heb je snel kans op tocht, dit kan onaangenaam koud zijn. Gelukkig is het heel simpel op te lossen met een anti-tocht strip of leg een tochtstopper voor de deur. Zorg ook dat er geen tocht via de brievenbus of een eventuele kattenluik in huis komt.

Hou je voeten warm met sloffen

Wanneer je koude voeten krijgt, heb je het vaak binnen een mum van tijd erg koud omdat het je lichaam afkoelt. Zorg daarom voor lekkere warme voeten met een paar sloffen of dikke sokken. Jezelf warm houden in huis is super makkelijk op deze manier.

Draag warme kleding om jezelf warm te houden

Ben je sowieso al een koukleum, investeer dan in een huispak. Kies kleding uit gemaakt van warme en zachte stoffen en draag vooral laagjes.

Maak gebruik van een elektrische deken

Wat ook heel fijn kan zijn is een elektrische deken. Hier hoef je niet per se onder te liggen tijdens het slapen, een elektrische deken kun je ook prima gebruiken voor op de bank of wellicht tijdens het thuiswerken. Een elektrische deken is vaak energiezuinig en houdt je lekker warm!

Gebruik een kruik

Ook een heel energiezuinige oplossing is gebruik maken van een kruik. Vul een kruik met warm water en leg de kruik heerlijk tegen je aan.

Jezelf warm houden met warme dranken

Drink vooral warme dranken wanneer je het koud hebt. Maak een lekkere thee voor jezelf, of wat dacht je van een warme chocolademelk? Met een beker met daarin een warme drank heb je ook meteen een verwarming voor je eventuele koude handen, slim!

Ga bewegen

Tot slot, heb je het echt koud ga dan lekker bewegen! Ga het huishouden doen, zet een muziekje op en dans in je woonkamer, maak een flinke wandeling of doe een thuis work-out. Van bewegen krijg je het lekker warm en het is ook nog eens gezond! Jezelf warm houden was nog nooit zo makkelijk!