Meer variatie: wat kun je allemaal drinken tijdens je werkdag?

by Mariska

Of je nu thuis werkt of op een locatie buiten de deur: het is goed om goed te drinken op een dag. Toch vergeten we dit massaal. Het helpt om meer te variëren! Wat is nu allemaal lekker om te drinken als je aan het werk bent? Dit zijn goede tips.

5 variatie tips om te drinken op een dag

Koffie

Het is heerlijk om je dag mee te starten en te eindigen: een smaakvol kopje koffie. Dit past dan ook zeker bij de werkdag! Vooral thuis is het ideaal om te kiezen voor gemak, zodat je kopje koffie snel voor je neus staat. Dat lukt met compatible Senseo pads . Je zet in een handomdraai een kopje koffie, en kunt weer door met je to do’s.

Wissel gedurende de dag af met de smaak van je koffie, als je dat lekker vindt. Begin bijvoorbeeld met een sterke koffie, maar geniet later op de dag van een mildere smaak. Zo smaakt de koffie je gedurende de hele dag goed. Met Tassimo cups kun je uit nog meer smaakjes kiezen, zoals cappuccino of café au lait. Het is immers ook maar net waar je trek in hebt.

Thee

Wissel koffie af met thee. Je kunt uit een heleboel smaken kiezen, van traditionele thee tot thee met bijvoorbeeld fruitsmaakjes. Of bereid verse thee, met bijvoorbeeld munt of gember. Thee houdt je ook lekker warm als het een gure dag is, dat is een extra voordeel. Ga voor gemak met theezakjes, of bereid juist een kopje met losse thee. Ook hier kun je weer in variëren natuurlijk.

Lekkere smoothie drinken op een dag

Je kunt met een drankje meteen wat meer vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Bereid een verse smoothie voor jezelf! Dit kan als ontbijt zijn, of juist als tussendoortje. Het is maar net wanneer je er trek in hebt. Een smoothie is doorgaans gezonder dan een sapje, omdat je ook de vezels binnenkrijgt (bij sap haal je dit er juist uit). Stop daarom je favoriete fruit in de blender, optioneel met yoghurt en andere extra’s erbij.

Homemade limonade of ijsthee

Soms heb je zin in een zoeter drankje. Maar frisdrank is nu niet altijd een uitgelezen keuze, al kun je dit heus een enkele keer drinken. Maak verder liever homemade limonade of ijsthee, wat ook al voor veel smaak zorgt. Je kunt dit eenvoudig maken: ga op zoek naar een recept in je favoriete smaken. Maak het liefst meteen een grote kan, zodat je er de hele dag van kunt drinken.

Hoeveel water drinken op een dag?

Last but not least: drink uiteraard ook veel water tijdens je werkdag. Dat is altijd een goed idee! Maak er een gewoonte van om standaard een glas water bij je bureau te hebben staan. Zo neem je er ook sneller een slok van – al moet je jezelf daar misschien ook af en toe even aan herinneren. Wil je preciezer bijhouden hoeveel water je drinkt op een dag? Drink dan uit een waterfles. Heb je bijvoorbeeld een waterfles van 0,5 liter? Dan is het de bedoeling om er 4 van te drinken, zodat je aan die 2 liter water per dag komt.

Maak er op die manier een soort challenge van: zo wil je het halen. Lekker bezig! Let wel, je kunt bijvoorbeeld je koppen thee ook meerekenen. Afsluitende tip: vind je water maar saai? Probeer dan bruiswater, want dat is net wat specialer. Er zijn veel machines te vinden om zelf bruiswater mee te maken, met een enkele tik op de knop. Of doe wat muntblaadjes en citroenschijfjes in je water, voor meer smaak.

Wissel lekker af met wat je kan drinken op een dag. Zo blijf je gehydrateerd – en dat kan zelfs weer bevorderlijk zijn voor de concentratie en productiviteit. Dat is al helemaal mooi meegenomen!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?