Je interieur knus maken voor de herfst en winter? Doen!

by Mariska

We weten allemaal dat de herfst weer is begonnen en niks is zo leuk om een knus herfst interieur samen te stellen zodat je lekker kunt relaxen na een lange dag. Zelf hou ik daar heel erg van, lekker met een deken op de bank en waxmelts in de brander. Of andere geurstokjes of wierook, net wat je lekker vindt. Ik vind het vaak lekker fris en voor de koudere maanden kies ik vaak een lekkere warme kruidige geur. Voor een heel knus herfst interieur heb je natuurlijk wel meer nodig dan een paar waxmelts :) Misschien dat je met deze tips op een idee komt of kun je inspiratie op doen om er je eigen draai aan te geven.

Foto: Shutterstock by Alena Ozerova

Knus herfst interieur – tips!

Aangename geuren

Zelf heb ik altijd wel een waxmelt in de brander, geurkaarsen aan of soms ook wel wierook. Net waar ik zin in heb en wat ik in huis heb. In de zomer en lente doe ik dat bijna nooit, maar zodra het weer kouder wordt vind ik het heerlijk. Verwarming lekker aan en een geur erbij. Lekker met je laptop op de bank of Netflixen. In mijn geval kijk ik liever Videoland, haha. Dat is natuurlijk puur op smaak gebaseerd, maar je snapt mijn punt.

Lekkere warme kleden

En als aanvulling op heerlijke geuren is een lekker warm dekentje natuurlijk ook onmisbaar. Zelf heb ik er echt meer dan genoeg en liggen ze overal. Op dit moment gebruik ik nog niet echt dekentjes omdat mijn verwarming ook op lekker warm staat. Je hebt tegenwoordig ook hele leuke van die grof gehaakte deken. Of heb je daar een aparte naam voor? Je ziet ze overal op internet en ik wil er zelf graag ook nog eentje hebben. Niet alleen leuk om onder te zitten zo’n dekentje, ook leuk om je foto’s wat leuker te maken voor de herfst :)

Accessoires in je interieur

Als je dan toch bezig bent, pak dan direct je accessoires ook aan! Leuke accessoires kunnen ook meehelpen aan een lekker knus herfst interieur. Vaak heb je van die leuke (kleine) accessoires bij bijvoorbeeld Action of Xenos. Zelf ben ik ook een groot fan van vloerkleden. Enige tijd geleden heb ik er ook een aangeschaft en dat staat sowieso veel warmer en knusser in je interieur. Ik heb bijvoorbeeld een wit eiken vloer en mijn vloerkleed is lichtgrijs wat weer mooi met elkaar combineert. Er zijn talloze soorten, maten en kleuren vloerkleden en dus ook zeker iets wat in jouw knusse herfst interieur past. Vloerkleden zijn echt leuk om toe te voegen en maken het geheel warmer! Als je het echt groter wilt aanpakken dan kun je ook je muren een andere kleur geven.

Kleine accessoires

Je kunt natuurlijk voor de herfst ook kiezen om kleine pompoenen te kopen en op je vensterbank neer te leggen of een leuk stukje te maken voor op tafel. Deze kun je ook kant en klaar kopen, maar leuker is om het zelf samen te stellen. Zelf heb ik eigen alleen kunstbloemen en kunstplanten in huis vanwege mijn kat (nu katten). Deze blijven niet alleen mooi, maar ik hoef er ook geen rekening mee te houden dat ze bijvoorbeeld giftig zijn voor mijn katten. Je wilt niet dat je een mooie plant hebt gekocht, je kant er een hap uit vreet (want dat proberen ze) en vervolgens zijn ze er niet meer. Kunstplanten en kunstbloemen zijn dus zeker een goede vervanger.

Lees ook:
Foto’s van mijn zithoek en accessoires
Xenos herfst artikelen (folder week 38)
Heerlijke dikke en warme sjaal van Happiness boutique
Vegan waxmelts Secret by Nature

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?