Blogboot ervaring met Nuki en Slide

Blogbloot Nuki Slide met starboard boats

De blogboot van de Unicorn Experience (Marstyle) had ik nog nooit ervaren. Ik zou eens meegaan, maar helaas was ik ziek. Nu was er een nieuwe blogboot georganiseerd op 30 november in Amsterdam met het thema Smart Home. Kijk, dat is helemaal in mijn straatje en ik meldde mij aan om mee te gaan. Al heel vroeg moest ik uit de veren en met het openbaar vervoer richting Amsterdam. Maar het was het zeker waard, maar wel heel koud.

Blogboot in Amsterdam

Blogbloot Nuki Slide met starboard boats

Ik vond het superleuk om andere bloggers te ontmoeten. Veel ken ik er wel van naam en van foto, maar nog nooit eerder in het echt gezien. Dus dat was alleen al superleuk! We gingen aan board en voeren met Starboard Boats . Echt heel erg leuk! Ik had ook nog nooit gevaren in de Amsterdamse grachten terwijl ik er voorheen echt maar 20 minuten vanaf woonde.

Het was een hele leuke ervaring en ook leuk dat de blogboot wordt georganiseerd in samenwerking met Starboard Boats. Het was een superleuke ervaring en tijdens de boottocht zagen we ook al wat kunst van het Amsterdamse Light festival.

Nuki

Nuki was een van de merken waar een presentatie over werd gegeven op de blogboot. Heel interessant!

Nuki is namelijk een elektrisch en smart deurslot wat werkt met Google Home en Apple Home. Zelf had ik er nog nooit van gehoord dat zoiets bestond, maar het is echt een heel interessant ding. Zo kan je instellen dat als je weggaat de deur automatisch op slot gaat (handig als je je handen vol hebt!) en ook weer automatisch van het slot als je in de buurt bent.

Je kan het instellen voor verschillende personen in je huishouden en gebruik maken van een vingerafdruk. Hoe handig is dat? Je kunt zelfs op afstand de deur openen. Stel: je buurvrouw voert je katten als je op reis bent. Dan kan je instellen dat de deur op een bepaald moment wordt ontgrendeld of dit handmatig doen van afstand. Ik vind dit dus echt heel vet! Zo zie je maar hoe snel de ontwikkeling gaat in de smart producten om je huis helemaal smart te maken.

Handig: doe de installatiecheck om te kijken of het op jouw deur past!

Slide

Slide gaf ook een presentatie over uiteraard een smart product.

Ook van zo’n product had ik zelf nog nooit gehoord, dus ik heb op de blogboot nog heel wat geleerd! Slide is een product die je gordijnen slim maken. Wat je ermee onder andere mee kunt:

  • een tijd instellen om je gordijnen automatisch te openen en te sluiten
  • als je op vakantie bent kan je via de app de gordijnen ook sluiten en openen
  • als je kiest voor een upgrade (zit niet standaard inbegrepen) kan je het integreren met Google Home zodat je je stem kunt gebruiken

Wel goed om te weten dat dit (voor nu) alleen werkt met gordijnen die met haakjes aan een rails hangen. Het werkt dus niet met rolgordijnen of gordijnen die met ringen aan de rails hangen.

Ik vind het echt een hele toffe ervaring om mee te hebben gemaakt en de producten; mega interessant!