6   69
10   80
21   103
3   76
7   79
11   77
9   146
7   88

Bananenbrood

Bananenbrood

Door Talitha – Vandaag heb ik weer een nieuw, lekker en gezond recept voor jullie klaarstaan! Bij mij in de klas, ik studeer Voeding & Diëtetiek, werd er regelmatig gepraat over bananenbrood. Ik had het zelf nog nooit geprobeerd en ik was eigenlijk wel heel benieuwd hoe het smaakte. Ik ben namelijk dol op zoete tussendoortjes en koekjes en probeer dus ook al een tijd gezonde variaties hierop te bedenken. Daarom ging ik zelf de keuken in en bakte ik dit lekkere bananenbrood.

Bananenbrood

De ingrediënten die je nodig hebt voor dit bananenbrood zijn:

  • 200 gram speltmeel
  • 4 rijpe bananen (dus met bruine plekjes erop)
  • ongeveer 200 gram dadels (ontpit)
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 ml amandelmelk

Bananenbrood

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 °C. Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar (het speltmeel, kaneel en bakpoeder). Prak vervolgens de bananen en voeg deze bij de droge ingrediënten. De meeste verse dadels moet je eerst nog zelf even ontpitten. Doe deze vervolgens in de keukenmachine/blender samen met het vanille-extract. Voeg vervolgens de andere ingrediënten bij het dadelmengsel en maal dit nog even in de keukenmachine tot een glad mengsel. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het bananenbrooddeeg in. Het brood moet ongeveer een uur in de oven. Mocht je bananenbrood nog wat plakkerig uit de oven komen dan kun je deze nog in plakjes snijden en dan nog even ‘los’ bakken.

Bananenbrood2

Bij mij werd de bovenkant net iets te donker, omdat ik niet aan het opletten was, dus zorg wel dat je je banenbrood een beetje in de gaten houdt wanneer deze in de oven staat. Ik maakte mijn bananenbrood met kaneel, maar je kunt bijvoorbeeld ook kokos gebruiken. Of je voegt wat fruit, zoals frambozen of bosbessen, toe aan het bananenbrood voor wat variatie.

Bedankt voor het lezen..

Liefs, Talitha

Lees ook:

Lunchrecept: Salade gerookte kip

Appel-Pecan Muffins

Mini Monchou’s met Bastogne

Kip Spinazie Salade

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

17 Comments

  1. Mariska
    Auteur
    26 juni 2016 / 23:43

    Zelf heb ik dit echt nog nooit gehad, maar ben wel heel erg benieuwd hoe het smaakt šŸ™‚

  2. Hennie
    16 juni 2016 / 16:54

    Oh, dit is zo lekker!
    Ik doe tegenwoordig aan Weight Watchers – yep, ‘t is nodig – en in verband daarmee heb ik nu ook al drie keer bananenbrood/of bananencake zoals ik het zelf noem, gemaakt. En het is een dikke hit.

    In plaats van dadels doe ik er gehakte walnoten en een handje kokos doorheen. Het is lekker en het vult ook nog eens ontzettend goed!

    • Mariska
      Auteur
      26 juni 2016 / 23:45

      Klinkt ook lekker hoe jij het zegt met walnoten. Zelf heb ik het nog nooit gemaakt (Talitha heeft dit bericht geschreven), maar die combi die jij noemt lijkt me heerlijk!

  3. 6 juni 2016 / 22:18

    Ziet er lekker uit, dit recept wil ik wel eens gaan uitproberen.

  4. 6 juni 2016 / 20:16

    Ik heb het zelf ook al eens gemaakt en vind het zoo lekker! ^^ x

  5. Manon
    6 juni 2016 / 17:34

    Bananenbrood lijkt mij erg lekker. Ik heb het nog nooit op

  6. Chantalle
    6 juni 2016 / 13:22

    Ik heb al veel recepten gezien van bananenbrood maar ik heb t zelf nog nooit gemaakt. ‘T lijkt me wel heel lekker.

  7. Rochella
    6 juni 2016 / 12:57

    Het ziet er erg lekker uit, en ik hou wel vee; van banaan. Het brood oogt wel erg machtig.

  8. 6 juni 2016 / 10:23

    oeh dit ziet er wel heel erg lekker uit. Denk dat ik het zelf ook maar een keer ga maken.

  9. 6 juni 2016 / 09:34

    Ik heb dit nog nooit gemaakt, maar ik zou het graag een keer willen proberen! Bedankt voor het recept šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.