Kip Spinazie Salade

Spinazie recept Kip Spinazie Salade

Allemaal nog een gelukkig nieuwjaar gewenst! Al vol goede moed begonnen met de goede voornemens? Mijn post van vandaag is super geschikt voor de mensen die op hun lijstje met voornemens gezonder eten hebben staan. Ik laat je namelijk zien hoe je heel gemakkelijk een lekkere en gezonde kip spinazie salade maakt.

Deze kip spinazie salade is heerlijk als lunch, bijgerecht of bijvoorbeeld voor na het sporten. De salade is geen maaltijdsalade, want er zit geen aardappel, pasta, rijst of brood (zetmeelproducten) bij. Wanneer je deze dus bijvoorbeeld als lunch eet zou ik er wel nog wat geroosterd brood bij eten, om goed vol te zitten. Als bijgerecht of voor na het sporten is dat niet echt nodig. Maar je kunt natuurlijk altijd zelf de ingrediënten aanpassen naar jouw voorkeuren.

Kip Spinazie Salade

De ingrediënten voor de salade zijn voor één persoon:

  • Een halve gerookte kipfilet
  • Een paar handjes verse bladspinazie
  • Een paar takjes koriander
  • Klein Blikje maïs
  • Kokossnippers (optioneel)

De ingrediënten voor de dressing zijn:

  • Twee eetlepels mango chutney
  • Een scheutje olijfolie
  • Scheutje citroensap

Spinazie recept Kip Spinazie SaladeDe salade maak je heel gemakkelijk door de harde stelen van de spinazie af te halen en de blaadjes koriander van de steeltjes af te halen. Was deze even goed. Vervolgens snijd je de kipfilet in stukjes en voeg je de Maïs toe. Ik vind maïs erg lekker, dus ik voegde het hele blikje toe, vind jij maïs nu niet zo lekker (of kip, of koriander), dan kun je natuurlijk altijd dingen weglaten of andere dingen toevoegen.

De dressing maak je door de eetlepels mango chutney te mengen met wat olijfolie en citroensap. Breng het op smaak met zout en peper. Ook deze dressing kun je zelf aanpassen, ik voegde zelf namelijk redelijk wat citroensap toe om het wat frisser en minder zoet te maken.

Even bij elkaar voegen, wat kokossnippers er overheen en klaar! Nu kun je genieten van een lekkere fris-zoete salade.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:
Wortel courgette soep, een veganistisch lunchrecept
Bananenbrood
Appel-Pecan Muffins
Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Liefs, Talitha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *