De beste tips voor het zoeken naar een kraamcadeau

leuk kraamcadeau

Een geboorte is natuurlijk een erg bijzondere gebeurtenis. Vooral als een dierbare net een kindje heeft gekregen, wil je je best doen om een leuk en toepasselijk kraamcadeau geven. Maar toch kan het lastig zijn om iets voor iemand te kopen, omdat diegene waarschijnlijk al erg veel baby-shower cadeaus en andere kraamcadeaus heeft gekregen. Hoe zorg je er dan voor dat jij iets unieks geeft, wat diegene leuk vindt en wat ook praktisch is? In deze blog delen we een aantal tips voor jouw zoektocht naar het perfecte kraamcadeau.

Doelgericht winkelen voor het perfecte kraamcadeau

De zoektocht naar een leuk kraamcadeau begint bij het bedenken voor wie je het koopt. Is het een cadeau voor iemand die erg dicht bij je staat? Of is het cadeau juist voor een verre kennis die je niet zo heel goed kent? Het is erg belangrijk om daar goed bij stil te staan. Zo kun je ook beter bepalen wat voor budget je voor dit kraamcadeau hebt. Je zult namelijk sneller geneigd zijn om wat meer uit te geven aan een zus of een beste vriendin dan aan iemand die je eens per jaar ziet. Daarbij zul je bij een naaste ook beter weten wat diegene leuk vindt, en wat de stijl is van diegene. Voor haar zul je sneller een leuk kledingsetje kopen, waar je voor een kennis eerder een speen en een hydrofiele doek uitzoekt, omdat je weet dat dat toch altijd van pas komt. De laatste vraag die je jezelf kunt stellen: wat is het geslacht? Bij sommige mensen is dat een erg toepasselijke vraag, anderen hechten hier niet zoveel waarde aan.

Persoonlijke touch

Een persoonlijk cadeau is een perfect kraamcadeau. Als je echt wil opvallen met je cadeau, kun je een kraamcadeau gepersonaliseerd maken. Vaak vinden ouders van een pasgeboren kindje het inrichten van een babykamer erg leuk, maar hebben ze er misschien niet veel tijd voor gehad. Hoe leuk is het dan om een houten koffertje met naam van de baby te geven? Deze kun je nog leuker maken door er wat spullen in te doen, zoals badspeeltjes en een schattig mutsje. Of een gepersonaliseerde bewaarbundel voor alle kaartjes die ze krijgen. Superleuk om die kaartjes te krijgen, maar op een gegeven moment wil je ze ergens opbergen. Het is zonde om ze ergens in een doos in de hoek te bewaren, want zulke bijzondere kaartjes verdienen een speciaal plekje.

Last-minute ideeën

Bedenk je je last-minute dat je nog een cadeau nodig hebt? Ook als je al snel op kraambezoek gaat en je nog niks hebt gekocht, is het mogelijk om een leuk kraamcadeau te geven. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het gaat er vooral om dat je er moeite in hebt gestoken en eraan hebt gedacht. Zo kun je een leuk pakketje samenstellen, met daarin wat praktische artikelen en wat leuke speeltjes. Doe deze in een mooie mand, die de ouders kunnen gebruiken als opbergmand voor in de babykamer. Schrijf een leuk kaartje, pak deze er mooi bij in en je bent klaar!