Lunchrecept: Salade gerookte kip

salade gerookte kip 1

Vandaag deel ik een eenvoudig lunchrecept: salade gerookte kip. Waarom zou je lunchen met een (droge) boterham als je ook kunt kiezen voor lekkere gevulde salade ? Het smeren van een boterham duurt (bijna) net zo lang als het maken van deze salade. Wederom een eenvoudig gerecht maar dat maakt deze salade niet minder lekker.

salade gerookte kip

Salade gerookte kip als lunch

Ik ben een groot liefhebber van lunch. Hoewel het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is moeten we de lunch niet onderschatten. Lunchpauze is een energieboost en is uitermate geschikt om jezelf te verwennen met een gezonde maaltijd. De keuze voor lekkere recepten is reuze. Ik wissel zelf graag af tussen brood, soep en salade, ook als ik buiten de deur eet. Als ik buiten de deur eet bereid ik m’n eten voor voor zover dat mogelijk is. Als ik een salade als lunch eet voeg ik alle ingrediënten samen behalve de dressing. De dressing doe ik er altijd pas als laatste over. Zo blijft de salade vers.

Je hebt nodig

  • Handje veldsla
  • Handje rucola
  • Handje snacktomaten
  • Kwart komkommer zonder zaadlijsten
  • Halve (punt)paprika
  • Groene delen van een bosui
  • Gerookte kipreepjes (100 gram)
  • Optioneel: Honing-mosterd dressing
salade gerookte kip
salade gerookte kip

Zo maak je het

Ik denk dat iedereen wel weet hoe je een salade maakt maar voor de vorm leg ik nog even uit hoe je deze salade (voor 1 persoon) maakt. Neem een handje veldsla – ik haal hier altijd de ‘wortels’ af – en een handje rucola en was deze in een vergiet. Laat goed uitlekken. Gebruik desnoods een slacentrifuge. Snijdt de tomaten in vieren en snijdt een halve (punt)paprika in dunne reepjes. Was de komkommer en verwijder de zaadlijst met een klein lepeltje. Snijdt de komkommer vervolgens in mooie dunne plakjes, halve maantjes. Snijdt als laatste een bosui in ringetjes. Ik gebruik altijd alleen de groene delen van de uit omdat deze niet zo scherp zijn van smaak. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een schaal of diep bord en strooi de kipreepjes er over. Breng op smaak met peper en zout. Maak de salade af met een (zelfgemaakte) honing-mosterddressing of een andere dressing naar keuze.

Variatietips

Met salades kun je gemakkelijk variëren. Zit er in mijn recept een ingrediënt dat je niet zo lekker vindt? Laat dat ingrediënt dan weg. Wil je graag nog iets toevoegen aan de salade? Bij deze salade zou dunne ringen rode ui, avocado en tuinkers ook lekker smaken. Kijk welke ingrediënten jij in de koelkast hebt liggen. Ik heb altijd een emmer met snacktomaatjes, een komkommer en paprika in huis. Vaak zijn die ingrediënten de basis van mijn salades. Daarbij voeg ik andere ingrediënten die ik lekker vind. Wees creatief. Eet smakelijk!

Lees ook:
Wortel courgette soep, een veganistisch lunchrecept
Appel-Pecan Muffins
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
Zó voorkom je koude voeten

salade gerookte kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *