Kleine badkamers: groots in inspiratie

kleine badkamers inspiratie

Het maximaliseren van ruimte in kleine woningen is vaak een uitdaging en de badkamer is geen uitzondering. Maar een kleine badkamer betekent niet dat je dingen moet laten aan stijl, functionaliteit of comfort. Met de juiste planning, slimme ontwerptrucs en innovatieve ideeën kunnen de kleine badkamers zich meten met de grotere tegenhangers. Laten we eens kijken naar handige ideeën om de kleine badkamer zo slim mogelijk in te richten. Meer badkamer inspiratie van Baden+ kan je ook helpen bij het maken van de beste keuzes.

Inspiratie voor jouw kleinste ruimte

Zelf heb ik ook een van de kleine badkamers en dat vergt nog wel wat uitdaging soms. Als je bijvoorbeeld een leuke kast voor onder de wastafel wil kopen om de handdoeken makkelijk in te kunnen opbergen. Dan moet je keuzes gaan maken! Hieronder 10 tips waarmee je rekening kan houden om het zo groot mogelijk te laten lijken.

1. Verticale opslag:
In kleine ruimtes is het essentieel om verticaal te denken. Hoog geplaatste planken, hangende rekjes en muurkasten kunnen aanzienlijk meer spullen bevatten zonder waardevolle vloerruimte in beslag te nemen.

2. Zwevende voorzieningen:
Zwevende wastafels en toiletten creëren een gevoel van ruimte doordat de vloer zichtbaar is. Dit helpt de badkamer groter te laten lijken en vergemakkelijkt ook het schoonmaken.

3. Gebruik van lichte kleuren:
Lichte kleuren reflecteren het licht en geven een gevoel van ruimte. Wit, beige, pastelkleuren en lichtgrijze tinten zijn perfect voor een kleine badkamer. Als je toch een vleugje kleur wilt toevoegen, overweeg dan kleurrijke accessoires of een accentmuur. Daarom heb ik ook voor deze kleuren gekozen in mijn badkamer.

4. Grote spiegels:
Een grote spiegel kan wonderen doen in een kleine badkamer. Het reflecteert licht, verdubbelt visueel de ruimte en voegt een vleugje luxe toe.

5. Glazen douchewanden:
In plaats van een traditioneel douchegordijn, overweeg een glazen douchewand of -deur. Hierdoor lijkt de badkamer groter omdat je direct naar het douchegedeelte kijkt, zonder dat er iets voor hangt wat het zicht breekt.

6. Multifunctionele meubels:
Kies voor meubels met dubbele functies, zoals een wastafel met opbergruimte eronder of een spiegelkastje waarin je verzorgingsproducten kunt bewaren.

7. Minimalistisch ontwerp:
Een minimalistisch ontwerp helpt de ruimte open en onbelemmerd te houden. Vermijd te veel decoratieve elementen en kies voor strakke lijnen en simpele vormen.

8. Slimme verlichting:
Goede verlichting kan een wereld van verschil maken. Plaats lichten op strategische plekken zoals boven de spiegel of in nissen. LED-strips onder een zwevend meubelstuk kunnen ook een mooi effect geven en de ruimte groter laten lijken.

9. Gebruik van nissen:
In plaats van uitstekende planken, kun je nissen in de muur laten bouwen om dingen als shampoo, zeep en andere benodigdheden op te bergen. Dit zorgt voor een strakke look en bespaart ruimte.

10. Compacte armaturen:
Overweeg het gebruik van compacte armaturen die speciaal zijn ontworpen voor kleine ruimtes. Er zijn tegenwoordig veel stijlvolle en functionele opties beschikbaar.

Zelf heb ik ook een van die kleine badkamers

Kleine badkamers kunnen zowel functioneel als stijlvol zijn. Het vereist misschien wat meer planning en creativiteit, maar de resultaten kunnen verbluffend zijn. Onthoud dat elke centimeter telt, en met de juiste aanpak kan jouw kleine badkamer een prachtige en comfortabele ruimte worden.

In de tips die gegeven worden zie je soms wat ’tegenstrijdige’ dingen. Dit heb ik gedaan omdat er niet altijd maar één keuze is die je kan maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om het functioneel te maken in een kleine ruimte.

Geverifieerd door MonsterInsights