Getest: Action duo ontstopper voor gootsteen

door Mariska

Eerder gebruikte ik eens de HG Duo Ontstopper omdat de gootsteen in mijn badkamer niet goed meer doorliep. Het duurde heel lang voor alles weggelopen was de afvoer in. En ook met het doucheputje. De HG Duo Ontstopper werkt als een speer en daar betaal je ongeveer €10 voor, maar de Action Duo Ontstopper zag ik laatst staan en wilde die testen. Want die kost namelijk maar €2,50. Mijn mening is dat dit soort producten dezelfde basis hebben qua werking en ik kan je vertellen: dat is zo.

Lees ook: Steenprint vliesbehang van Action: mijn ervaring en make-over

Action Duo Ontstopper

action duo ontstopper getest

Hierboven zie je de verpakking van de Action Duo Ontstopper en daarbij zie je duidelijk dat het ook om een ontstopper gaat. Er staan immers 2 flessen op de verpakking met het getal 1 en 2. Het is namelijk de bedoeling dat je (uiteraard volgens de handleiding die duidelijk op de doos staat) eerst een gedeelte van de ene fles in de afvoer doet en een gedeelte van de tweede fles. Op de doos zelf staat duidelijk aangegeven wat de volgorde is en hoe lang je het moet laten inwerken voor het beste resultaat.

action duo ontstopper handleiding

Wat je ook op de flessen ziet staan is een groot gekleurd vlak van boven naar beneden met daarop ‘part 1’ en ‘part 2’. Kort gezegd is het de bedoeling dat je eerst ‘part 1’ van de eerste fles erin gooit en vervolgens ‘part 1’ van de tweede fles direct erachteraan. Dit moet je laten inwerken (dat staat dus op de verpakking. Na de inwerktijd die aangegeven wordt spoel je van de eerste en de tweede fles de ‘part 2’ in de gootsteen. Ik merkte na het eerste gedeelte al direct verschil, maar het tweede gedeelte is wel echt noodzakelijk om de hardnekkige verstoppingen weg te halen.

Wat mij betreft is dit dus een aanrader om in huis te halen, al is het alleen maar voor nood. Als blijkt dat je ineens een verstopping hebt. Dat kan immers altijd natuurlijk! Ik heb het zowel getest in de douche afvoer als in de gootsteen in de badkamer en daar werkte het heel erg goed bij. Beide verstoppingen zijn verholpen!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Kelly 14 januari 2022 - 10:21

Ik vind deze ook altijd ideaal. Zelfs beter dan die van HG. 🙂 ”
Ik heb er standaard een setje van in huis.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.