Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

elke dag naar buiten

Sinds ik regelmatig thuis zit omdat ik sinds 1 november fulltime aan mijn blog en socials werk, merk ik dat het heel belangrijk is om te beseffen dat elke dag naar buiten gaan wel belangrijk is. Dit doe ik eigenlijk niet elke dag maar voor mezelf wil ik hier zeker verandering in brengen. In een heerlijke warme onesie aan tafel zitten voor je laptop is fijn, maar niet voor iedere dag. Ik heb een aantal punten vanuit mijn situatie waarom elke dag naar buiten gaan dus best belangrijk is.

Photo by Joseph Gonzalez  on Unsplash

Je wordt een kluizenaar, hup elke dag naar buiten!

Thuis zitten vind ik echt heerlijk. Meestal heb ik op een doordeweekse (werk)dag lekker een kaars van Woodwick aan die een knisperend geluid maakt, een wax melt erbij soms en de tv op de achtergrond. Daar kan ik echt van genieten maar als je niet even naar buiten gaat heb je toch al snel het idee dat je een kluizenaar wordt. De muren komen op je af, je raakt afgeleid en je hebt zin om iets te doen maar weet niet wat. Als ik in de PostNL app zie dat er een pakketje onderweg is laat ik die vaak bezorgen bij de supermarkt zodat ik er dan toch even (lopend) uit ben om dat pakket op te halen.

Vitamine D

Ik schreef al eens over een hoe Vitamine D bij mij hielp tegen een winterdip. Dit jaar heb ik deze vitamines niet extra maar probeer het meer van buiten te krijgen. Vitamine D is belangrijk voor verschillende zaken en doe je op door zonlicht dat met name van maar tot november daar geschikt voor is. Natuurlijk kun je Vitamine D ook uit bepaalde soorten voeding halen. Zo zit het in bepaalde soorten vis als makreel, paling en zalm maar ook in ei en kipfilet.

Lekker rozig

Wat ik deze tijd van het jaar lekker vind aan elke dag naar buiten gaan is dat het lekker koud is. Ik weet dat velen dat niet zo fijn vinden, maar ik vind het heerlijk. Jas aan, sjaal om en door de kou een stuk lopen. Als je dan weer binnenkomt is het heerlijk warm (ook al staat de thermostaat maar op 18 graden) en is het fijn om weer binnen te zijn. Het is dan zo lekker om op de bank te knallen en tv te gaan kijken of nog even achter de laptop te gaan werken. Daar haal ik dus echt wel energie uit. Of je wordt lekker rozig en duikt vroeg onder de wol :)

Beweging

Elke dag naar buiten is natuurlijk ook goed voor je beweging. Zeker als je ondernemer bent zoals ik, dus een zittend beroep, is dat niet altijd goed voor je lichaam. Je lichaam heeft nu eenmaal beweging nodig en het is ook beter om wat (kleinere) klachten te voorkomen. Denk aan rugpijn door een zithouding, een muisarm of gewoon last van andere punten in je lijf omdat je steeds in een bepaalde houding zit.

Ga jij elke dag even naar buiten?

Lees ook:
Onvoldoende inkomen als zzper is toch wel een angst
Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)
Eau de Cologne Floral collection Rose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *