Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

Sinds ik regelmatig thuis zit omdat ik sinds 1 november fulltime aan mijn blog en socials werk, merk ik dat het heel belangrijk is om te beseffen dat elke dag naar buiten gaan wel belangrijk is. Dit doe ik eigenlijk niet elke dag maar voor mezelf wil ik hier zeker verandering in brengen. In een heerlijke warme onesie aan tafel zitten voor je laptop is fijn, maar niet voor iedere dag. Ik heb een aantal punten vanuit mijn situatie waarom elke dag naar buiten gaan dus best belangrijk is.

Photo by Joseph Gonzalez on Unsplash

Je wordt een kluizenaar, hup elke dag naar buiten!

Thuis zitten vind ik echt heerlijk. Meestal heb ik op een doordeweekse (werk)dag lekker een kaars van Woodwick aan die een knisperend geluid maakt, een wax melt erbij soms en de tv op de achtergrond. Daar kan ik echt van genieten maar als je niet even naar buiten gaat heb je toch al snel het idee dat je een kluizenaar wordt. De muren komen op je af, je raakt afgeleid en je hebt zin om iets te doen maar weet niet wat. Als ik in de PostNL app zie dat er een pakketje onderweg is laat ik die vaak bezorgen bij de supermarkt zodat ik er dan toch even (lopend) uit ben om dat pakket op te halen.

Vitamine D

Ik schreef al eens over een hoe Vitamine D bij mij hielp tegen een winterdip. Dit jaar heb ik deze vitamines niet extra maar probeer het meer van buiten te krijgen. Vitamine D is belangrijk voor verschillende zaken en doe je op door zonlicht dat met name van maar tot november daar geschikt voor is. Natuurlijk kun je Vitamine D ook uit bepaalde soorten voeding halen. Zo zit het in bepaalde soorten vis als makreel, paling en zalm maar ook in ei en kipfilet.

Lekker rozig

Wat ik deze tijd van het jaar lekker vind aan elke dag naar buiten gaan is dat het lekker koud is. Ik weet dat velen dat niet zo fijn vinden, maar ik vind het heerlijk. Jas aan, sjaal om en door de kou een stuk lopen. Als je dan weer binnenkomt is het heerlijk warm (ook al staat de thermostaat maar op 18 graden) en is het fijn om weer binnen te zijn. Het is dan zo lekker om op de bank te knallen en tv te gaan kijken of nog even achter de laptop te gaan werken. Daar haal ik dus echt wel energie uit. Of je wordt lekker rozig en duikt vroeg onder de wol 🙂

Beweging

Elke dag naar buiten is natuurlijk ook goed voor je beweging. Zeker als je ondernemer bent zoals ik, dus een zittend beroep, is dat niet altijd goed voor je lichaam. Je lichaam heeft nu eenmaal beweging nodig en het is ook beter om wat (kleinere) klachten te voorkomen. Denk aan rugpijn door een zithouding, een muisarm of gewoon last van andere punten in je lijf omdat je steeds in een bepaalde houding zit.

Ga jij elke dag even naar buiten?

Lees ook:
Onvoldoende inkomen als zzper is toch wel een angst
Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)
Eau de Cologne Floral collection Rose

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

9 reacties op “Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

  1. Ik ga niet elke dag naar buiten, soms heb ik gewoon niet de behoefte om er uit te gaan, en soms vind ik het weer gewoon te akelig. Maar dan zorg ik wel altijd dat ik de dag erna wel naar buiten ga.

  2. Ik ga elke dag naar buiten, maar daar ontkom ik ook niet aan met mijn baan én een hond. Toen ik had nog niet had waren er echt wel eens dagen dat ik niet naar buiten ging en ik merkte wel dat ik daar best gaar van werd. Ik ga even je artikel over vitamine D lezen, want daar ben ik wel naar benieuwd.

  3. Ja, ik ga elke dag naar buiten, ook als ik niet aan het werk ben of afspraken heb. Sowieso moet het nu natuurlijk met onze hond Sketch. Ik merk ook soms dat wanneer ik te lang binnen zit, dat je je gewoon minder lekker voelt. Hoe koud het dan ook is, eenmaal buiten de frisse lucht op snuiven voelt gewoon fijn.

  4. Echt elke dag niet denk ik, maar toch het merendeel van de dagen.
    Sowieso 3 keer per week als ik ga joggen en dan vaak nog een paar keer voor boodschappen, of nu met de herfst bladeren harken in de tuin 🙂

  5. Ik ga ook zeker iedere dag naar buiten, of het nu weekend of doordeweeks is. Voor ik naar mijn werk ga, loop ik al een kwartier. En dan tussen de middag en na mijn werk nog een half uurtje, ik vind het heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.