Eierkoker van Action (Tristar), mijn ervaring!

by Mariska

Laatst zag ik bij Action dus een Tristar eierkoker en trok mijn aandacht! Nu weet ik wel dat je gewoon een pannetje water op het vuur kan zetten of de eieren in de airfryer kunt koken, maar een eierkoker vond ik toch wel een goed idee. Mijn ervaring met de Action eierkoker, inclusief maatbeker, van Action laat ik nu aan je lezen door middel van dit artikel. Tipje van de sluier: ik ben er mega blij mee! Oké, meer over dit handige ding, de Tristar eierkoker die verkrijgbaar is bij Action.

Eierkoker Action

action eierkoker tristar

De eierkoker van Tristar zag ik bij Action op de website staan en ik wist wel gelijk dat ik het te interessant vond om niet te kopen. Tegelijk 6 eieren kunnen koken, kunnen kiezen voor hard of zacht en een maatbekertje erbij. Iets meer dan €10 ben je kwijt, maar dan heb je wel een heel handig ding. Op de foto hierboven zie je het hele apparaat met de maatbeker die je erbij krijgt bovenop.

De maatbeker van de Tristar eierkoker

action eierkoker tristar

Op de maatbeker zie je ‘hard’ en ‘soft’ staan en aan de andere kant staat nog ‘medium’. De cijfers staan voor het aantal eieren dat je wilt koken in één keer en tot zo ver vul je het maatbekertje met water. Zo simpel is het. Ik heb het getest met ‘soft’ en ‘medium’ met beide keren 6 eieren tegelijk. Met ‘soft’ waren ze echt heel erg zacht, zelfs een beetje snotterig naar mijn idee. Vind ik persoonlijk niet erg, hij was goed gekookt. Met ‘medium’ waren ze naar mijn idee wel hard gekookt, maar ook prima te doen.

Onderop het maatbekertje zit een kapje die je eraf kunt halen en dan komt er een eierprikker tevoorschijn. Je zult de ongekookte eieren namelijk wel moeten inprikken aan de onderkant (de grotere bolle kant, zeg maar). Dit gaat heel erg makkelijk en er zijn bij mij in ieder geval geen eieren gesneuveld. Je moet wel opletten dat je niet te hard in het ei knijpt en het goed doorprikt. Ik houd ze zelf gewoon in mijn hand, maar wellicht dat je hem op het aanrecht kunt zetten en het ei erop kunt prikken.

Het water reservoir

Daar moest ik dus even naar zoeken om te kijken wat ze daar precies mee bedoelden in de handleiding. Maar je haalt het zwarte gedeelte waar je de eieren indoet eraf en dan giet je daar, op die plaat, het water uit het maatbekertje op.

Mijn ervaring met de Action eierkoker

Yes, ik ben heel erg blij met dit ding en dat voor €12,95. Vind ik wel meevallen. Ook in de airfryer kun je eieren koken maar dit vind ik veel fijner. Hij maakt ook geluid op het moment dat hij klaar is. Dat vind ik het enige nadeeltje; het is een heel irritant zoemend geluid en hij stopt niet vanzelf. Dat is wennen maar de rest ben ik super tevreden en doet hij zijn werk tot nu toe goed en zoals ik het verwacht.

Deze Tristar eierkoker kocht ik bij Action, maar deze is niet altijd beschikbaar in de winkel. Nu weet ik dat Tristar een merk is die in meerdere (online) winkels beschikbaar is, dus er is zeker een alternatief. Zoals deze eierkoker die geschikt is voor 7 eieren tegelijk. Handig als je een voorraad eieren wil koken voor de rest van de week óf natuurlijk als je een groot gezin hebt.

Als je op zoek bent naar een makkelijk apparaat om eieren te koken, dan is dit jouw nieuwe vriend!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?