I ♥ Woodwick waxmelts, mijn favorieten

woodwick waxmelts

Al tijden ben ik gek op waxmelts en hoewel ik eerst een soort van verslaafd was aan de waxmelts van Yankee Candle ben ik nu verliefd op de waxmelts van Woodwick. Een paar jaar geleden kocht ik mijn eerste Woodwick waxmelts bij een tuincentrum en sindsdien ben ik verkocht. Eigenlijk bestel ik eens in de maand of 2 maanden een aantal nieuwe. Zeker nu het herfst is! Maar wat zijn NU mijn favorieten?

Woodwick waxmelts mijn favorieten

Het blijft altijd lastig om geuren uit te kiezen via internet. Je kunt natuurlijk de omschrijving lezen en kijken of het bij je past, maar het blijft een dingetje. Wat ik weet is dat ik heel erg hou van de geuren van cookies, cupcakes, appeltaart en spicy kruiden. Dat zijn denk ik wel mijn favoriete geuren. Op zich kan ik dan best uitgaan van de omschrijving maar dan nog kan het tegenvallen. Ik heb nu bijna al mijn favoriete waxmelts van Woodwick in huis dus het leek me leuk hier een artikel over te schrijven.

 • Wood Smoke: Wood Smoke ruikt echt naar het rook wat van brandend hout afkomt en dat vind ik heerlijk! Wat ik wel jammer vind is dat hij niet zo sterk is als veel andere geuren van Woodwick, hij is vrij subtiel. Dat maakt hem zeker niet minder lekker.
 • Fireside: Fireside vind ik voornamelijk lekker in deze periode van het jaar. In de donkere maanden. Ook deze geur is vrij subtiel maar ruik je wel iets beter dan Wood Smoke. Het ruikt ook echt naar de open haard en heel erg cozy. Niet precies als de open haard maar misschien wat frisser.
 • Dew Drops: Dew Drops ruikt erg fris en vind ik echt zo’n lekkere ochtendgeur om mee wakker te worden. Voor de herfst en winter zou het wel kunnen maar vind hem meer lekker voor zo’n zonnige lente ochtend.
 • Clean Rain: Clean Rain is een hele frisse geur die mij doet denken aan een lekker fris wasmiddel. Maar dan een wasmiddel die je goed ruikt zoals bijvoorbeeld Robijn. Ik snap de naam maar ik ruik er iets anders bij, haha.
 • Hot Toddy: Hot Toddy doet me denken aan de Hot Toddy van Lush. Ik vind dit een hele lastige omschrijving. Kaneel ruik ik hier sowieso in, beetje karamel en verder nog een beetje kruidig. Heerlijk ook!
 • Jolly Gingerbread: Jolly Gingerbread ruikt precies zoals je verwacht! Zo lekker koekjesachtig voor de donkere maanden. Heb deze ook al meerdere keren gebrand en dan ruikt mijn hele huis ernaar. Heerlijk!
 • Evening Bonfire: Evening Bonfire is weer zo’n typische open haard geur die wat meer aanwezig is. Vind ik erg lekker zo in de donkere maanden.
 • Evening Onyx: Evening Onyx, ook zo goddelijk. Het is echt een heerlijke, wat sterkere avondgeur die ik een beetje naar een mannen parfum vind ruiken. De geurnoten zijn jasmijn, zwarte orchidee en sandelhout. Dat heb ik even op moeten zoeken ;)
 • Pumpkin Butter: Pumpkin Butter is ook zo’n heerlijke geur alsof je lekkere koekjes aan het bakken bent (vind ik). Je ruikt ook echt heerlijke kruiden en ik zou het ook omschrijven als een soort boterachtige geur.
 • Oatmeal Cookie: Oatmeal Cookie is een hele sterke cookie geur. Hoewel ik echt wel heel erg van die cookie geur hou is deze echt super sterk en werd ik er zelfs een beetje misselijk van toen ik hem rook. Erg jammer, maar als je een klein beetje brand en hem niet constant laat branden valt het wel mee.
 • Mint truffle: Mint Truffele is echt de perfecte geur van chocola en mint. Laatst voor de eerste keer besteld en hij is echt heel lekker.
 • Candy Cane Cupcake: Candy Cane Cupcake is denk ik de lekkerste die ik ooit heb geroken qua cookie geur. Je ruikt dus echt het zoete van de cupcake, maar tegelijkertijd ruik je ook de geur van mint. Die combinatie is echt goddelijk kan ik je vertellen. Helaas kan ik hem nu niet (meer) vinden online. Ik denk dat het een geur voor de feestdagen was. Gelukkig heb ik laatst nog een grote kaars kunnen vinden met maar liefst 130 branduren inclusief knisperend geluid. Die staat nu bijna elke dag aan :)
 • Amber & incense: Amber & incense is weer een geur die sandelhout bevat, is licht kruidig en bevat natuurlijk de geur van amber. Een heerlijke warme geur die ik afgelopen weekend heb ontdekt.

Ik vind dat deze Woodwick waxmelts over het algemeen een vrij sterke geur hebben en je ze lang en goed blijft ruiken. Dit kan natuurlijk wel een beetje per geur verschillen, maar over het algemeen is het uitstekend. Je kunt het doosje gemakkelijk openen en de waxmelt in tweeën breken. Daar kun je al een hele tijd mee vooruit.

As we speak en ik dit artikel zit te tikken kom ik erachter dat de geur Amber & Incense geur van de maand is op een website en dat daar korting op was. Nu heb ik direct een grote kaars (wederom met 130 branduren) besteld. Scheelt me toch zo’n €6 á €8 en dat is lekker meegenomen. Ook komt er morgen weer een bestelling waxmelts binnen en kan niet wachten, haha.

Woodwick is onder andere te koop bij bol.com.

Lees ook:
Wat Maakt Je Mooi Sexy Bomb Shower Smoothie & body butter
Bij Douglas: ZARKOPERFUME The Molecule Story
Eau de Cologne Floral collection Rose