Reisverpakkingen zijn dé musthave

by Mariska

Als je op reis gaat is het handig om te kijken naar de reisverpakkingen van je favoriete producten. Niet alleen voor het besparen van ruimte in je koffer, maar je mag in het vliegtuig ook maar een bepaald aantal milliliters meenemen per verpakking met vloeistof. Een mini droogshampoo is perfect voor op reis én deodorant in reisformaat zijn wat mij betreft al onmisbare producten om je zelf tussendoor op te kunnen frissen.

Waarom moet je voor reisverpakkingen kiezen?

Sowieso zijn reisverpakkingen handig mee te nemen en een tas en je handbagage, maar ook voor een dagje weg is het ideaal. Dan hoef je geen hutkoffer mee te nemen met al je spullen.

 • Kleine reisverpakkingen nemen minder ruimte in beslag in je koffer, tas of handbagage.
 • Kleine reisverpakkingen hebben een kleinere inhoud en zijn dus vanzelfsprekend ook minder zwaar. Handig om mee te nemen, maar scheelt je ook sjouwen en soms lagere bagagekosten als je gaat vliegen.
 • Je hebt alles bij de hand om je op te frissen, zoals bijvoorbeeld een mini parfum, deo of droogshampoo.

Wat zijn onmisbare reisverpakkingen om mee te nemen?

1. Mini droogshampoo

Droogshampoo is een redder in nood voor die dagen dat je geen tijd of mogelijkheid hebt om je haar te wassen. Een mini droogshampoo is perfect voor op reis:

 • Je frist je haar snel weer op als je onderweg bent óf je volumineuze coupe haal je weer terug.
 • Yes, het past in je handtas! Zelfs de kleinere handtassen die tegenwoordig helemaal ‘in’ zijn.
 • Als je het goed wilt doen, kies dan voor verpakkingen die niet schadelijk zijn voor het milieu.

2. Deodorant in reisformaat

Deodorant in reisformaat is er een die bij mij op positie nummero uno staat als ik weg ga. Je zweet eerder dan je denkt en dan voel je je gewoon niet fris meer. Dus, kies een klein deo’tje uit en stop hem in je tas. Ook al ga je alleen naar werk.

 • Je kan je altijd opfrissen met een deodorant. Op je werk, dagje weg, openbaar vervoer, feestje, festival. Bedenk het maar!
 • Als je het goed wil doen, neem dan ook een kleine parfum mee. Bijvoorbeeld een parfum sample.

Hoe kies je de beste reisverpakkingen?

1. Multifunctionele producten

Kies producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Als je geen speciale shampoo of conditioner gebruikt, kies dan voor een 2-1 shampoo. Je hebt ook shampoo en douchegel in één.

2. Herbruikbare reisverpakkingen

Investeer in herbruikbare reisflesjes en potjes. Deze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook handiger. Je kunt ze vullen met je favoriete producten en ze keer op keer gebruiken. Dé tip!

3. Reisvriendelijke kits

Er zijn tal van kant-en-klare reissets beschikbaar die speciaal zijn samengesteld voor reizigers. Deze sets bevatten vaak miniatuurtjes van essentiële producten zoals tandpasta, gezichtsreiniger en body lotion.

4. Proefmonsters en miniaturen

Veel merken bieden proefmonsters en miniaturen aan van hun producten. Dit is een uitstekende manier om nieuwe producten te proberen zonder een volledige verpakking te hoeven kopen. Bovendien zijn ze ideaal voor op reis.

Hoe pak je het beste je koffer in?

Naast het kiezen van de juiste producten, zijn er een aantal handige dingen die je kunt toepassen om je bagage optimaal in te pakken:

 • Je kleding oprollen! Dit voorkomt kreukels in je kleding en bespaart ruimte.
 • Je hebt ‘packing cubes’ waardoor je je spullen netjes kunt scheiden en beter kunt inpakken.
 • En natuurlijk de belangrijkste: begin met het maken van een checklist. Je wilt natuurlijk niks vergeten!

Duurzaam reizen met kleine verpakkingen

Het kiezen van de juiste reisverpakkingen kan ook bijdragen aan een duurzamere manier van reizen. Door te kiezen voor producten in milieuvriendelijke verpakkingen en herbruikbare opties, verklein je je ecologische voetafdruk. Denk ook aan het minimaliseren van afval door alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt en overtollige verpakkingen te vermijden.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?