Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)

sneeuw en autorijden

De afgelopen dagen sneeuwt het natuurlijk behoorlijk en ondanks dat het heerlijk is (van achter de ramen) zitten er ook wat haken en ogen aan. Ik zat het weekend grotendeels binnen met kaarsjes aan en een lekkere waxmelt in de brander, te kijken vanaf de bank naar de vallende sneeuw. Ik hoorde en zag vaak de hulpdiensten uitrukken en dat betekent vaak niet veel goeds. Als je veilig binnen zit is het natuurlijk heel gezellig en lekker warm, maar ik moest ook de weg op. Mijn moeder kwam zaterdagavond eten en mijn zusje zondagavond. Beide keren was het niet heel prettig om in de auto te stappen en zondagavond toen we naar de supermarkt gingen reed ik maar 15km per uur en gleed alle kanten op.

De waxmelts en kaarsjes

Echt heerlijk zat ik binnen. De verwarming lekker aan, een lekkere geur in de waxbrander en kijkend naar de sneeuw. Als ik mazzel had lag mijn kat lekker bij me op de bank. Daar kan ik echt wel van genieten! Als dit nu met kerst was zag het er natuurlijk veel leuker uit. Een witte kerst, hoelang is dat al geleden? Helaas voelde ik me ook niet zo lekker en heb ik ongeveer vanaf vrijdagmiddag al hoofdpijn, wat zaterdag over is gegaan in een soort van migraine. Niet heel fijn. Ik merk wel dat mijn waxinelichtjes en waxmelts super snel gaan de afgelopen dagen ;) Dus heb snel een nieuwe bestelling gedaan.

Sneeuw en met de auto weg

Ja, en toen moest ik 2 keer met de auto weg. Op zaterdagavond om mijn moeder op te halen en later weg te brengen. Zaterdagavond viel het op zich nog wel mee, al deed ik het niet heel graag. Maar ik had geen keuze want mijn moeder moest naar huis. Zondagavond kwam mijn zusje eten en moesten we nog even naar de supermarkt voor wat boodschappen. Het was glad en ik moest een pak sneeuw van mijn auto afvegen en mijn autoverlichting vrij maken. Als het hard waait en hard sneeuwt dan is het zicht al echt heel erg slecht en daarom is het zo belangrijk dat je zorgt dat de autoverlichting goed werkt, dus controleer dit ook. Er waren auto’s die mij zelfs gingen inhalen en die ik amper kon zien! Echt levensgevaarlijk en ik snap ook niet dat mensen dit doen en hun eigen leven op het spel zetten.

Code oranje

Afgelopen weekend was er ook sprake van code oranje. Ik ben daar niet zo’n fan van (logisch), omdat ik dan het idee heb dat ik nogal beperkt word in mijn doen en laten. Het is natuurlijk wel op eigen risico, maar ik blijf liever binnen. Op dit moment lees ik dat er zelfs code rood is afgegeven, bah! Hopelijk is het morgen weer voorbij en zijn de wegen weer normaal begaanbaar zonder dat er risico’s zijn op ongevallen.

Lees ook:
5x to do op Ibiza
Heb jij ook een down gevoel in de winter? Zó ga ik er mee om!
5 gekke tics die ik heb
Yves Rocher orientaalse scrub met arganolie

Geniet jij van de sneeuw of vind je het vreselijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *