Vitamine D tegen winterdip of winterdepressie

vitamine d tegen winterdip

Vitamine D tegen winterdip of winterdepressie, je hebt er vast wel van gehoord. Eigenlijk wist ik nog niet zo goed wat een winterdip was, tot ik me begon te realiseren dat ik me altijd in de herfst en winter vaak rot voel. Ik voel me alleen en down. Niet altijd, maar wel vaak. Dat is een van de redenen waarom ik Abeltje uit het asiel haalde. Alleen dat heeft me al enorm geholpen 😉 Goed, werkt Vitamine D tegen winterdip? Ik slikte het een aantal maanden en denk dat ik er vandaag wel meer over kan vertellen en mijn ervaringen dus kan delen.

Werking van Vitamine D

vitamine d tegen winterdip
vitamine d tegen winterdip

Hier even 2 foto’s van de verpakking zelf waarop precies staat wat Vitamine D precies doet. Het is dus onder andere goed voor je botten en en een sterk gebit. Door zonlicht maakt je lichaam Vitamine D aan en juist doordat we minder buiten komen in de herfst en winter maakt ons lichaam hier minder van aan. Dit is een normale hoeveelheid die je in de drogisterij kunt aanschaffen, dus niet te vergelijken met iets wat je bij de dokter toegediend krijgt. Dat wil ik ook niet, ik wilde eerste deze (laagste) dosis proberen en kijken wat het voor mij zou gaan doen.

vitamine d tegen winterdip
vitamine d tegen winterdip

De Vitamine D pillen die ik heb zijn in ‘parelvorm’. Het zijn een soort bolletjes die niet zo heel erg groot zijn. Om je een indruk te kunnen geven heb ik een zo’n parel op mijn hand gelegd. Je ziet dat ze best klein zijn en ik heb dan ook geen enkele moeite met het doorslikken ervan, samen met water. Voordeel vind ik dat ze glad zijn en je ze daarom ook makkelijker kunt doorslikken. Zelf slik ik het altijd in de ochtend, samen met een Vitamine B pil gelijk met een broodje of een stuk fruit. Het wordt ook aangeraden het met de maaltijd te doen, maar ook als het niet bij de maaltijd wordt geslikt (doe ik ook wel eens), merk ik geen verschil.

Helpt Vitamine D tegen winterdip of winterdepressie?

Ik slik het nu een maand of misschien iets langer en ik kan inderdaad zeggen dat het me goed doet. Nu kan ik natuurlijk alleen voor mezelf praten en kan ik niet garanderen of het voor jou ook zal werken. Dit zijn puur mijn ervaringen. Zelf voel ik me inderdaad minder moe, ik slaap beter, voel me minder down en eenzaam en alles bij elkaar gewoon beter in mijn vel. Natuurlijk voel je je soms eens niet lekker in je vel, maar het is echt vele malen minder. Kan wel beamen dat het door deze Vitamine D pillen komt dat ik me beter voel. Voor deze Vitamine D pillen én vaak rond deze tijd van het jaar voelde ik me inderdaad slecht, eenzaam en down. Deze pillen blijf ik sowieso elke dag trouw slikken tot ze op zijn en daarna kijk ik wel verder. Er zijn verschillende dosissen, ik heb gekozen voor de laagste.

Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen en wellicht kan het voor jou ook helpen als je je niet zo fijn voelt. Het is zeker het proberen waard 🙂
Te koop bij o.a. bol.com en drogisterij.

Lees ook:
Cien dagcreme van Lidl review voor droge en gevoelige huid
Heb jij ook een down gevoel in de winter? Zó ga ik er mee om!
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Catrice Plump Around & Greige! the new beige

Heb jij wel eens Vitamine D geprobeerd?

10 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 20:12

  Ik slik ook vitamine D elke dag en neem het meestal mee als ik in Duitsland ben. Daar is de dosis net wat hoger en het is stukken goedkoper. Ik voel me er ook goed bij 🙂

  • Mariska
   12 januari 2017 / 21:31

   Ik durfde eerlijk gezegd niet echt een hogere dosis te gebruiken, dus vandaar dat ik deze bij de drogist kocht 🙂

 2. 12 januari 2017 / 12:00

  Wat leuk dat je toch een verschil ziet met hoe je je voelt! liefs

 3. Yara
  12 januari 2017 / 10:27

  Ik heb het vorig jaar voor het eerst gebruikt, maar deze winter heb ik er nog niet veel behoefte aan gehad. Aangezien de zon nog best wel vaak schijnt, en daar word ik al blij van. (:
  Liefs,
  Yara

 4. Baukje
  12 januari 2017 / 09:17

  Jup, ik voel me ook beter in de winter sinds ik vitamine D neem!

 5. 12 januari 2017 / 07:43

  Het kan nooit kwaad om extra vitamines tot je te nemen! Vitamine B en Magnesium kunnen ook tegen je winterdip helpen (naast je vitamine D dan). 🙂

  • Mariska
   12 januari 2017 / 21:32

   Vitamine B slik ik ook iedere ochtend, samen met deze Vitamine D en dat is voor mij een goede combinatie 🙂

   • 13 januari 2017 / 07:38

    Fijn dat het zo goed helpt! Ik vind het zelf ook erg prettig om ze in te nemen. 🙂

  • Mariska
   12 januari 2017 / 21:34

   Het is absoluut het proberen waard als je je in deze maanden wat down voelt! Je kunt allicht een kleinere hoeveelheid kopen en kijken wat het doet na een week of misschien iets langer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.