Mijn mooiste en beste momenten van 2018

Mijn mooiste en beste momenten van 2018

Al even ben ik aan het nadenken over het artikel met mijn mooiste en beste momenten van 2018. 2018 was op een paar puntjes na voor mij een heel mooi en goed jaar. Een jaar waarin dingen op zijn plek vielen, waarin ik bepaalde keuzes heb gemaakt om aan mezelf te denken en momenten waar ik gewoon nog steeds erg blij mee ben. Sommige dingen ga ik niet vertellen omdat ze te privé zijn maar ik wil zeker een aantal mooie momenten van 2018 delen en momenten die me bij zijn gebleven. Een aantal jaar lang zat ik niet altijd goed in m’n vel, verhuisde ik steeds en had ik het gevoel dat ik niet deed wat ik leuk vond. 2018 is écht anders voor mij en ik ga vertellen waarom!

Beste momenten van 2018

Verhuizen naar Edam

In mei was het zover; ik mocht een kleine woning bezichtigen in Edam en besloot deze direct te accepteren. Dit was begin mei en inmiddels is het begin december. Ik woon hier dus al ruim een half jaar en het voelt zo enorm goed. Ik ben opgegroeid in Avenhorn (waar ik ook altijd wel heb gewoond) en Edam is daar ongeveer 20 minuten vandaan en daar werk ik ook nog steeds. Het voelt voor mij vooral goed dat ik in een andere omgeving ben gaan wonen. Het gevoel dat ik meer een eigen leven heb ofzo, kan het niet anders uitleggen. De omgeving vind ik leuk, in Volendam kom ik graag omdat het daar gezellig is en mijn huisje is klein maar fijn. Beetje bij beetje ben ik nog steeds bezig met inrichten en het is echt helemaal wat ik ik wil. Ik voel me hier echt blij en gelukkig. Jaimy is erbij gekomen, een elektrische haard die ik altijd al wilde en een mooie woontrolley. Al met al was dit een goede start dit jaar alhoewel het pas in mei was, haha.

Kelly Family

Vorig jaar gingen we naar het comeback concert van The Kelly Family in Dortmund en dit jaar gingen we wel vaker. Zo gingen we in maart naar de Ahoy in Rotterdam en de Loreley. Ook zijn we in mei nog naar een festival in Hannover geweest waar Paddy (Michael Patrick Kelly) optrad en toevallig waren we vrijdag in Düsseldorf naar een concert van Paddy. Leuk om eens mee te maken 🙂 Jammer is dat ze in Duitsland heel bekend zijn en daar veel optreden en dus niet in Nederland. Ook heb ik op de Loreley eindelijk een foto kunnen scoren met mijn favoriet Angelo. Eindelijk sinds ik fan ben in 1996. Zelf sta ik er niet leuk op vind ik maar ik ben wel enorm blij mee die foto en dat nog op de Loreley ook.  Dit jaar gaan we niet meer maar voor volgend jaar hebben we alweer kaarten voor in juni in Mönchengladbach en voor volgend jaar Kerst in Oberhausen. Je kunt er maar beter vroeg genoeg bij zijn 😉

Vrienden en vriendinnen

Om eerlijk te zijn heb ik nooit bergen met vrienden en vriendinnen gehad en dat vind ik ook helemaal niet erg. Het liefst ben ik 1 op 1 met iemand of een paar mensen die ik heel erg goed ken. Van mij hoeven grote vriendengroepen niet zo en als ik daar al mee omging voelde ik me daar vaak niet bij op mijn gemak en liep dat uit op niks. Voorop staat dat mijn broertje en zusje nog steeds mijn beste vrienden zijn, altijd. We bespreken echt alles en dat is heel erg fijn. Ik heb vriendinnen gemaakt die ik bij The Kelly Family heb leren kennen en ik heb er nog wel een paar. Zo nu en dan doe ik leuke dingen en dat vind ik top. Ik hoef niet elk weekend helemaal uit mijn plaat te gaan. Ook heb ik Bianca leren kennen. We kenden elkaar al een hele tijd online, maar ik kan wel zeggen dat het nu echt vriendschap is geworden. We delen veel over bloggen en privé dingen en we hebben wel iedere dag contact. Het klikt enorm goed en ook daar ben ik heel erg blij mee 🙂 Wat ik fijn vind is dat we over alle blog gerelateerde dingen kunnen praten (heb ik niet in mijn omgeving) en ook privé dingen kunnen bespreken over alles. Ook dit hoort zeker tot mijn beste momenten van 2018.

Bloggen en werk

Op mijn werk heb ik de keuze gemaakt om van 32 uur terug te gaan naar 28 uur werken zodat ik meer tijd kan besteden aan vrije tijd en leuke dingen, maar ook aan mijn blog. De laatste is de belangrijkste reden omdat ik daar gewoon graag aan werk en meer salaris uit wil halen. Er wordt nog steeds veel over gezegd op internet, maar ik snap niet zo goed wat er zo raar aan is. Geld verdienen met iets wat je het liefste doet is het fijnste wat het is. Dit is ook een van de beste momenten van 2018 doordat ik ook meer voor mezelf kies. Helaas is hierin ook de keuze gemaakt dat ik Blogwise (met Astrid) voor nu niet ga doen omdat ik mij op m’n eigen blog wil storten. Dit soort keuzes vind ik super moeilijk en lastig om over te beginnen, maar als je je uiteindelijk uitspreekt valt er een last van je schouders en voel je je oprecht beter. Hoe dan ook dat die keuze niet leuk was is het wel een van de beste momenten van 2018.

Ik geloof dat dit het is en voor nu kan ik er geen een bedenken die ik vergeten ben. Als ik die wel ben vergeten hoort ‘ie waarschijnlijk niet in deze rij thuis óf is het te privé om te vertellen 🙂

Lees ook:
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
Leuke en minder leuke dingen van begin 2018
Ik heb drank en drugs, hoe denk ik daarover & heb ik gebruikt?
Hoe word je gelukkig? Ik spreek vanuit eigen ervaring

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

9 reacties op “Mijn mooiste en beste momenten van 2018

  1. Mooi lijstje Mariska! En wat fijn dat je je helemaal goed voelt in je huisje. Ben net als jou ook niet van de grote groepen, klets liever de hele avond met één vriendin. Koester de vriendschappen die je hebt, geniet van de tijd die je met familie kunt doorbrengen en ik wens je alvast een mooi 2019. Het is je gegund <3

  2. Hele mooie lijst om op terug te kijken! Fijn dat je nu een plekje hebt voor jou en je kat en je je hier gelukkig voelt. Dat is toch wel heel erg belangrijk. Leuk dat je alvast concert kaarten hebt gekocht voor volgend jaar… alvast wat leuks om naar uit te kijken in het nieuwe jaar. En super tof dat je de keuze hebt gemaakt om minder te werken en meer aan je blog te besteden. Is toch geen gemakkelijke keuze lijkt me, goed dat je de knoop hebt doorgehakt (en fijn dat dit ook mogelijk is).

  3. Wat fijn om dit te lezen, ik snap dat je met deze punten stuk voor stuk heel erg blij bent! Ik deel je punt over de verhuizing, ik ben er ook heel erg blij mee.

  4. Wat mooi om te lezen dat je met een goed gevoel op dit jaar terugkijkt. Ik vind het vooral heel mooi dat je nu letterlijk op je plekje zit in Edam en dat het voelt als een frisse start. Een woning waarin je je fijn voelt, doet volgens mij al heel veel met je humeur. En wat gaaf dat je een aantal concerten van The Kelly Family hebt bijgewoond! Ik ken hun muziek verder niet (of nou ja, misschien wel als ik het hoor, maar niet bij naam), maar kan me wel goed voorstellen hoe gaaf het is om concerten bij te wonen van een band van wie je groot fan bent. Dat 2019 maar net zo veel fijne momenten mag brengen 🙂

  5. Ik vind je zo aandoenlijk met je Kelly Family verhalen, ik kan me helemaal voorstellen hoe het is in jouw schoenen. Ik heb dat op dit moment niet meer, maar ik weet niet wat er met me gebeurd als mijn favoriete band weer bij elkaar komt. Haha.

    Ik hoop dat 2019 je positief gestemd is! 🙂

    1. Haha ik vind ‘aandoenlijk’ klinken als kinderachtig of zielig ofzo, maar zo zal je het vast niet bedoelen 🙂 Bedankt voor je reactie! En welke band is jouw favoriet dan? 🙂

  6. Leuk om te lezen hoe het jaar 2018 voor jou was. Ik vind het ook echt erg leuk dat ik je nu eens gezien heb, dat is toch weer heel anders. Ik vind het zo tof dat je fan bent van de Kelly family. Mijn moeder had vroeger ook alle muziek en een vriendinnetje van mij op de middelbare school was er ook WEG van. Zodoende ben ik vroeger ook bij meerdere concerten geweest. Die heeft zelfs na een concert nog een keer een zoen gehad van een van de zangers. Serieus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.