Als blogger starten met je bedrijf

by Mariska

Zoals jullie weten is mijn blog mijn bedrijf sinds februari 2015, al bijna 4 jaar dus! Ik wist op dat moment dat ik het risico aan wilde gaan en schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Niet om daar een vol salaris uit te halen maar leuk mee bij te verdienen én mij professioneler op te stellen naar bedrijven toe. Als blogger starten met je bedrijf is spannend, dat weet ik wel. Ik heb namelijk nog steeds geen idee van sommige regels en daarom heb ik bijvoorbeeld gekozen voor een boekhouder. Tijd om weer eens een artikel te schrijven voor de categorie ondernemen en daarin te praten over als ‘blogger starten met je bedrijf’. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn en ja, natuurlijk is het spannend!

Lees ook: 5 super tips voor je jouw bedrijf start

Foto: Lady Bloggers by Daria Minaeva /Shutterstock

Als blogger starten met je bedrijf

Boekhouder of doe je het zelf?

Als blogger starten met je bedrijf brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Zo ben je verplicht om elk kwartaal aangifte te doen bijvoorbeeld. Ik hoor dat sommige bloggers het zelf doen of dat hun partner dit gedeelte op zich neemt. Helaas heb ik geen partner (nouja, helaas is overdreven haha) en heb ik er zelf te weinig verstand van om dit zelf te doen. Daarom heb ik er vanaf het begin al voor gekozen om een boekhouder bij mij op het dorp te benaderen waar mijn broertje ook zit. Het kost voor mij, als heel klein bedrijf, op jaarbasis een paar honderd euro en dat vind ik het zeker waard. Op die manier weet ik dat alles volgens de regels gaat, krijg ik advies en ga ik er vanuit dat er geen fouten worden gemaakt.

Win informatie in over jouw niche

Als beautyblogger kun je net zo goed een bedrijf starten als een blogger over ondernemen, om maar een voorbeeld te geven. Elke niche heeft wel andere tips en tricks natuurlijk. Als beautyblogger zal je bijvoorbeeld veel te maken hebben met merken. Hoe zet je je zelf precies op de kaart nu er zoveel beautybloggers zijn? Waar ga je naartoe om te netwerken? Ken je al mensen uit het vakgebied die jou op weg kunnen helpen? Heb je alleen een blog of ook een salon aan huis of zet je bijvoorbeeld acrylnagels? Wellicht is dit artikel iets van jou: 7 tips voor de website van jouw beautysalon of kapperszaak.

Lees je in over ondernemen

Als ik naar mezelf kijk kan ik zeggen dat ik redelijk wat kennis heb opgebouwd de afgelopen jaren. Onder het kopje ‘Als blogger starten met je bedrijf’ is het wel handig om ook kennis te vergaren. Je neemt kennis veel makkelijker op als je interesse ook op dat gebied ligt. Zo heb ik mezelf door de jaren heen ingelezen over advertentie inkomsten, welke Google Ads het beste werken, affiliate links en nog een aantal van die dingen. Probeer zelf dingen uit, vraag hulp aan andere bloggers of zoek op Google naar wat andere mensen zeggen over een bepaald onderwerp. Op die manier kan je heel veel leren en door zelf uit te proberen leer je het meest. Dat weet ik zeker :) Ook vind je op internet heel veel boeken die je kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld het boek Zakelijk schrijven voor dummies waar ik eerder over schreef. Het is natuurlijk fijn als je weet hoe je een nette zakelijke email kunt opstellen naar een bedrijf en weet op welke manier je het beste kan communiceren.

Maar als blogger starten met je bedrijf is pas leuk en interessant als je het zelf ook leuk vindt. Je moet niet iets gaan doen omdat anderen het ook doen of omdat het wel interessant staat. Je weet wat ze zeggen: als je doet wat je leuk vindt hoef je nog meer één dag te werken ;) Daar sta ik volledig achter. Als je van je hobby je werk kunt maken en daar je inkomen mee kan verdienen dan is dat een van de mooiste dingen die er zal zijn.

Lees ook:
Bezuinigen op mijn maandelijkse vaste lasten, zo doe ik dat!
Dit is onprofessioneel voor een blogger, 7 redenen!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?