Als blogger starten met je bedrijf

als blogger starten met een bedrijf

Zoals jullie weten is mijn blog mijn bedrijf sinds februari 2015, al bijna 4 jaar dus! Ik wist op dat moment dat ik het risico aan wilde gaan en schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Niet om daar een vol salaris uit te halen maar leuk mee bij te verdienen én mij professioneler op te stellen naar bedrijven toe. Als blogger starten met je bedrijf is spannend, dat weet ik wel. Ik heb namelijk nog steeds geen idee van sommige regels en daarom heb ik bijvoorbeeld gekozen voor een boekhouder. Tijd om weer eens een artikel te schrijven voor de categorie ondernemen en daarin te praten over als ‘blogger starten met je bedrijf’. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn en ja, natuurlijk is het spannend!

Lees ook: 5 super tips voor je jouw bedrijf start

Foto: Lady Bloggers by Daria Minaeva/Shutterstock

Als blogger starten met je bedrijf

Boekhouder of doe je het zelf?

Als blogger starten met je bedrijf brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Zo ben je verplicht om elk kwartaal aangifte te doen bijvoorbeeld. Ik hoor dat sommige bloggers het zelf doen of dat hun partner dit gedeelte op zich neemt. Helaas heb ik geen partner (nouja, helaas is overdreven haha) en heb ik er zelf te weinig verstand van om dit zelf te doen. Daarom heb ik er vanaf het begin al voor gekozen om een boekhouder bij mij op het dorp te benaderen waar mijn broertje ook zit. Het kost voor mij, als heel klein bedrijf, op jaarbasis een paar honderd euro en dat vind ik het zeker waard. Op die manier weet ik dat alles volgens de regels gaat, krijg ik advies en ga ik er vanuit dat er geen fouten worden gemaakt.

Win informatie in over jouw niche

Als beautyblogger kun je net zo goed een bedrijf starten als een blogger over ondernemen, om maar een voorbeeld te geven. Elke niche heeft wel andere tips en tricks natuurlijk. Als beautyblogger zal je bijvoorbeeld veel te maken hebben met merken. Hoe zet je je zelf precies op de kaart nu er zoveel beautybloggers zijn? Waar ga je naartoe om te netwerken? Ken je al mensen uit het vakgebied die jou op weg kunnen helpen? Heb je alleen een blog of ook een salon aan huis of zet je bijvoorbeeld acrylnagels? Wellicht is dit artikel iets van jou: 7 tips voor de website van jouw beautysalon of kapperszaak.

Lees je in over ondernemen

Als ik naar mezelf kijk kan ik zeggen dat ik redelijk wat kennis heb opgebouwd de afgelopen jaren. Onder het kopje ‘Als blogger starten met je bedrijf’ is het wel handig om ook kennis te vergaren. Je neemt kennis veel makkelijker op als je interesse ook op dat gebied ligt. Zo heb ik mezelf door de jaren heen ingelezen over advertentie inkomsten, welke Google Ads het beste werken, affiliate links en nog een aantal van die dingen. Probeer zelf dingen uit, vraag hulp aan andere bloggers of zoek op Google naar wat andere mensen zeggen over een bepaald onderwerp. Op die manier kan je heel veel leren en door zelf uit te proberen leer je het meest. Dat weet ik zeker šŸ™‚ Ook vind je op internet heel veel boeken die je kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld het boek Zakelijk schrijven voor dummies waar ik eerder over schreef. Het is natuurlijk fijn als je weet hoe je een nette zakelijke email kunt opstellen naar een bedrijf en weet op welke manier je het beste kan communiceren.

Maar als blogger starten met je bedrijf is pas leuk en interessant als je het zelf ook leuk vindt. Je moet niet iets gaan doen omdat anderen het ook doen of omdat het wel interessant staat. Je weet wat ze zeggen: als je doet wat je leuk vindt hoef je nog meer één dag te werken šŸ˜‰ Daar sta ik volledig achter. Als je van je hobby je werk kunt maken en daar je inkomen mee kan verdienen dan is dat een van de mooiste dingen die er zal zijn.

Lees ook:
Bezuinigen op mijn maandelijkse vaste lasten, zo doe ik dat!
Dit is onprofessioneel voor een blogger, 7 redenen!

8 Reacties

 1. 2 december 2018 / 16:59

  Ik vind het altijd heel interessant om dit soort artikelen bij anderen te lezen, maar voor mij is mijn blog gewoon mijn hobby, ik moet er wel bij zeggen dat het een hobby is waar ver-schrik-ke-lijk veel tijd in gaat zitten, soms te veel omdat ik zo perfectionistisch ben. Ik ben wel blij dat ik er nu dan ook wat meer mee verdien hoor, want ik denk dat niet-bloggers zich echt verkijken op de tijd die het dus kost, maar ook dat je er geld in moet steken; camera, lampen, materialen voor foto’s, reiskosten voor events en afspraken…Ik heb daarnaast gewoon een baan en zo is het prima voor mij.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Tips voor het kopen van een vloerkleedMy Profile

 2. 1 december 2018 / 17:55

  Door alle veranderingen in boogwereld is het naar mijn idee een uitdaging geworden om van je blog te gaan leven. Niet onmogelijk, want ik merk dat ik steeds meer verdien met mijn blog.

  Dat is Ć©Ć©n van de reden van ik een paar weken mijn vaste baan als online marketeer heb opgezegd en dat ik vanaf 1 januari als freelance online marketeer aan de slag ga en mijn blog ga professionaliseren.

 3. 1 december 2018 / 12:08

  Heel interessant om te lezen hoe jij ermee omgaat. Het is verstandig om gebruik te maken van een boekhouder als je er zelf niet helemaal in thuis bent. Ooit wil ik ook graag een eigen bedrijf starten maar ik ben me nog aan het oriƫnteren. Of dit met mijn blog gaat of misschien iets anders weet ik nog niet.

  • Mariska
   Auteur
   1 december 2018 / 13:52

   Je hebt online bijvoorbeeld wel heel veel mogelijkheden om iets te starten šŸ™‚

 4. 1 december 2018 / 10:55

  Wat onwijs tof dat je je blog al zo lang als eigen bedrijf hebt! Ook fijn om deze tips te lezen.

 5. 30 november 2018 / 11:31

  Vind het knap dat je al zo lang je blog als bedrijf hebt! Ik durf de stap zelf nog niet aan, vooral ook omdat ik bang ben dat ik er te weinig tijd voor heb om er voldoende inkomsten uit te halen en daardoor de kosten van o.a. een boekhouder niet kan dekken.
  Lees het laatste blogbericht van Simone – Shoplog: Black FridayMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   1 december 2018 / 11:34

   Dank je wel! Maar als je er zelf verstand van hebt of je goed inleest, dan kun je het wellicht zelf. Er is ook bijvoorbeeld de kleine ondernemersregeling wat voordelen biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.