Kat voor het eerst naar buiten op straat, Jaimy!

kat naar buiten

En ineens heb ik 2 katten! Als je me op social media volgt zoals Instagram en Twitter, dan kan het haast niet anders dan dat je het meegekregen hebt. Jullie kennen natuurlijk mijn kleine lieve Vriendje van foto’s en nu heb ik Jaimy erbij. Jaimy is sinds vorige week vrijdagavond gekomen en komt ook uit Edam. Hoewel ik niet zo goed wist of het een goed idee was om er nog een kat bij te nemen kon ik Jaimy niet weerstaan. Op Marktplaats kijk ik vaak onder het kopje ‘in mijn buurt’ en daar zag ik Jaimy staan. Hij werd (met pijn in het hart van de toenmalige eigenaren) op Marktplaats aangeboden omdat hij niet de aandacht kreeg die hij verdient. Zij hadden een klein kindje en ook wilde hij hier soms weleens naar uithalen zoals ik begreep. Zij wilden er geen geld voor hebben en dus heb ik direct gereageerd. En de kat naar buiten, was een dingetje omdat Vriendje dat niet mag. Ondanks dat ik niet wist of het zou klikken met Vriendje heb ik het dus toch gedaan. Zeker omdat hij aangeboden gratis aangeboden werd en je nooit weet wat voor rare mensen erop afkomen. Dus sinds vrijdagavond is Jaimy bij ons.

Wie is Jaimy?

Jaimy kun je zien op de bovenstaande foto’s donker van kleur en zijn lichtgrijze kleur komt er ook doorheen. Hij heeft mooie felgroene oogjes en qua karakter is hij dus erg aanwezig. Jaimy is 3 jaar oud en mijn Vriendje is net 2 geworden. Jaimy is gecastreerd en mijn Vriendje is nog niet geholpen. Ook is Jaimy heel aanhankelijk en gaat direct op vreemde mensen af en geeft kopjes en begint heel hard te miauwen. Daarentegen is mijn Vriendje eenkennig, schrikt snel en als hij de deurbel hoort zit hij onder bed. Echt een wereld van verschil. Hij is ook heel erg aanwezig en wel dominant te noemen. Als hij op bed ligt bij mij dan gaat hij ook echt blazen naar Vriendje om hem weg te jagen en soms haalt hij uit. Of dit op bed is, bij de voerbakjes of bij de kattenbak.. het maakt hem niet uit. Hij speelt dus wel heel erg de baas.

Ik was erg bang dat mijn Vriendje juist heel dominant zou zijn maar dat is niet zo. Hij laat eerder het kaas van zijn brood eten dan dat hij echt uithaalt. Al begint hij nu wel voor zichzelf op te komen zo langzaamaan. Is ook wel de bedoeling anders wordt het niets vrees ik. Wel heb ik met de oude eigenaar afgesproken dat als het gedrag van Jaimy niet veranderd, we samen gaan kijken voor een ander liefdevol huisje. Ik wil niet dat mijn Vriendje hier de dupe van wordt en vervolgens het idee heeft dat hij buitengesloten wordt omdat Jaimy alle aandacht opeist. Hoewel ik natuurlijk beide katten evenveel aandacht geef. Het is nog een hele opgave, maar ik geloof wel dat het steeds langzaamaan iets beter gaat. Ze ruiken dan een klein beetje aan elkaar, neusje neusje en dan vervolgens haalt er weer een uit. Ze moeten nog even de rang bepalen geloof ik en 2 mannetjes is ook een dominantie situatie natuurlijk.

Kat naar buiten, daar gaat Jaimy!

Bij zijn vorige eigenaar was Jaimy hele dagen buiten gaven ze aan. Hij is echt een kat die graag op avontuur gaat. Mijn kleine Vriendje mag natuurlijk alleen in de tuin en dat gaat prima nu ik het heb afgezet met gaas. Hij probeert niet te ontsnappen en vind het evengoed prachtig om naar buiten te gaan en de straat op te kijken. Als hij ergens van schrikt rent hij heel snel naar binnen en gaat hij onder bed zitten. Jaimy had ik gisterochtend ook naar buiten in de tuin gedaan samen met Vriendje, maar binnen nog geen 10 minuten was er een stuk gaas weg gebeukt en was Jaimy ontsnapt. In de stromende regen heb ik hem gezocht en gelukkig was hij onder een auto gaan zitten bij mij op de parkeerplaats in het hofje waar ik woon. Ik zat echt in de stress op dat moment! Man man man.. wat een draak.

Ik denk ook wel dat zijn gedrag beter wordt als hij gewoon naar buiten mag, op straat. Een kat naar buiten doen is eigenlijk normaal. Vandaag heb ik de vorige eigenaren gebeld en gevraagd of hij dan ook hele dagen buiten was en kon zijn, omdat ik natuurlijk ook gewoon de hele dag aan het werk ben. Dit was geen probleem en dat was wel vaker voorgekomen. Hij gaat graag op avontuur en is soms ook weleens een hele nacht weg of langer. Vanavond heb ik dus besloten hem naar buiten te doen op straat voor het eerst en ik vind het maar al te spannend. Heb al een paar keer uit het raam gekeken, maar geen Jaimy te bekennen. Wel merk ik dat mijn kleine Vriendje weer wat rust krijgt en lekker bij mij op de bank ligt, slaapt en lekker rustig kan eten.

Nu is het dus afwachten of Jaimy vannacht thuis is of morgen of dat hij misschien wel terugloopt naar zijn oude baasjes die ook in Edam wonen. Ik vind het echt gewoon heel spannend of hij überhaupt wel terugkomt en wanneer dat is. Misschien vind ik het ook wel een beetje eng om die kat naar buiten te doen voor het eerst, haha.

Lees ook:
3 katten in huis, hoe gaat dat nu?
I did it: ik kocht een kitten uit het asiel
Zó voorkom je koude voeten
Die stomme dingen die ook jij niet begrijpt

Geverifieerd door MonsterInsights