The Kelly Family in Dortmund, filmpje en foto’s

by Mariska

Zo! Ik had het al eerder gezegd; mijn zusje en ik gingen naar de comeback van The Kelly Family in Duitsland en dat was afgelopen vrijdag 19 mei. Ik vond het wel een beetje eng om in Duitsland te rijden eerlijk gezegd. We vertrokken al vroeg op vrijdagochtend ondanks dat we vaste zitplaatsen hadden. Vroeger (lees: 1997/98/99) waren ze enorm beroemd in Nederland en was het altijd gekkenhuis. Fans (ook wij) sliepen soms wel 2 avonden van tevoren voor de deur om maar de beste plaats te kunnen krijgen bij binnenkomst. Nu waren het gelukkig bijna allemaal vaste zitplaatsen en maar een paar honderd staplaatsen. Toch wilden we net als vroeger de sfeer proeven bij de hal, gewoon om te kijken hoe het was :)

De weg erheen ging goed, maar eenmaal in Duitsland begon het ook te regenen en dat in combinatie met het verkeer wat enorm hard rijdt was dat toch wel spannend. Ik kende de weg daar natuurlijk niet en reed op navigatie via mijn telefoon. Op een gegeven moment waren we daar, maar zie dan maar eens een goede parkeerplek te vinden. Hadden we er eentje gevonden, moest je contant betalen en we waren vergeten te pinnen. Dus hup, op zoek naar een pinautomaat bij het stadion van Borussia Dortmund. Dat lag ernaast. In Engels vroeg ik waar we konden pinnen en zij gaven in gebrekkig Engels antwoord. We kwamen er wel, maar het duurt even. Zeker als je een parkeerplek moet vinden in een té drukke stad, de pinautomaat zoeken en een dikke regenbui erbij.

Dat allemaal geregeld, vriendin opgebeld en we zijn gaan kijken bij de hal. We hadden een hotel een klein half uurtje verderop, maar hadden aangegeven dat we tussen 23:00 – 00:00 zouden inchecken. Geen enkel probleem, gelukkig! We kwamen bekenden tegen en bleven daarmee staan tot de deuren open gingen. Was heel gezellig en je haalt dan natuurlijk ook oude herinneringen op. We hadden een hoop heisa verwacht, maar het ging allemaal zo gemoedelijk. Echt heel anders dan vroeger. Waarschijnlijk omdat iedereen gewoon een vaste plek had. Goed, hier wat filmpjes en foto’s :)

https://www.youtube.com/watch?v=ytmSGmhbdaY&feature=youtu.be

Dit is de opening van het concert. In het begin zie je op het grote scherm wat beelden van het concert in diezelfde hal in 1994. In die tijd speelden ze eigenlijk nog op straat en boekten ze voor het eerst de Westfalenhalle in Dortmund. Je ziet beelden backstage, beelden van het concert en The Kelly’s die nu iets zeggen. Echt heel erg vet in elkaar gezet en je zag ook echt dat ze er werk van hadden gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=gbKnvI1IE1w
https://www.youtube.com/watch?v=R_x-zM6TMxM
 

De goede oude Kelly family bus van vroeger ?? #dortmund #kellyfamily #westfalenhalle

Een bericht gedeeld door Mariska (@doormariska) op

Wat ook echt heel erg vet was is dat zij de oude bus waar ze vroeger in rondreisden ook hadden neergezet. Misschien dat een aantal van jullie deze wel herkennen, heel heel vroeger reisden ze hierin met hun vader en moeder. De meeste waren toen nog heel jong of zelfs niet geboren. Dat ze deze bus hadden neergezet was wel echt een leuk pluspunt.

 

Het was zooooo leuk!! #kellyfamily #dortmund #westfalenhalle

Een bericht gedeeld door Mariska (@doormariska) op

Als je drinken kocht kreeg je dit in een hard plastic beker met een logo van hen erop. Er waren verschillende bekers en ik had deze. Ook heel erg leuk, want dan heb je nog een aandenken die je ook nog lang kunt gebruiken :) Mijn zusje kocht dan nog een t-shirt, maar dat soort dingen heb ik (nog) niet gedaan. Wellicht later nog eens. Helaas waren Paddy en Maite er niet bij, maar echt missen deden we ze niet. De show was écht super vet en het liefst hadden we de avond erna nog eens gegaan. En om mijn zusje te verrassen (weet ze ondertussen al, ik kan dat niet voor me houden) heb ik kaarten voor Paddy Kelly besteld in Duitsland op 11 augustus! :)

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en dat jullie een ander beeld hebben van ze dan alleen I Can’t help myself en Fell in love with an aliën :)

Lees ook:
Kelly Family Loreley 2018, foto’s en filmpjes
Lucky List #19 (Kelly Family & Thierry Mugler Alien aanbieding)
Naar The Kelly Family op de Loreley, Ahoy én Antwerpen
Ibiza, Loreley, Antwerpen en Rotterdam bezoeken

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?