Ik heb drank en drugs, hoe denk ik daarover & heb ik gebruikt?

by Mariska

Drank en drugs, er worden zelfs liedjes over gemaakt tegenwoordig en dan hoef ik niet te vertellen om welk liedje het gaat. Iets met *kuch* Lil’ Kleine *kuch*. Ik weet dat de meningen nogal verdeeld zijn hierover en daarom wil ik mijn mening hier ook wel eens over geven. Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en ik zie het om me heen ook zo vaak. Het zijn ook vaak mensen van wie je het niet verwacht die die troep gebruiken. Ja, troep noem ik het maar. Maar een ding is zeker, die liedjes die er tegenwoordig over gemaakt worden vind ik niet kunnen. Net als dat vreselijke ‘Kind van de Duivel’. Wal-ge-lijk.

Foto: Shutterstock

Drank en drugs – vroeger

Vroeger, zo’n jaar of 10 geleden, ging ik met een groep om waarvan er ook een paar drugs gebruikten. Sommige alleen op (hardcore)feestjes en sommige zelfs als er niks te doen was en we bij mensen thuis zaten. Hoewel ik met mensen omging die drugs gebruikten, heb ik zelf nooit iets gebruikt. Die behoefte had ik toen al niet en dat heb ik nu nog steeds niet. Wel ging ik vaak naar hardcore feestjes, maar daar ben ik zelfs nooit dronken geweest. Puur uit een soort van angst omdat ik niet wilde dat er iets met me gebeurde of dat er iemand stiekem iets in mijn drinken gooide. Ik heb mensen zien gebruiken en het maakte mij nooit zoveel uit, zolang ze mij er maar niet mee lastig vielen en normaal bleven doen. En ik werd er ook niet mee lastig gevallen dus dat was wel fijn.

Drank en drugs – nu

Het lijkt steeds normaler te worden dat men drugs gebruikt. Laatst zag ik in mijn timeline op Twitter zelfs iets als “wie zie ik op dat en dat feestje en kunnen we misschien een drankje en/of pilletje doen”. Dat vind ik eigenlijk best wel erg, naar mijn mening. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat alcohol natuurlijk ook niet goed is. Maar op een of andere manier vind ik het benoemen van een pilletje nemen toch wel een heel ding. Een ding die ik erger vind dan een drankje doen. Het zijn ook vaak de mensen van wie je het niet verwacht die drugs gebruiken en sommigen gewoon echt bizar veel ook nog. Het wordt ook overal gebruikt, allerlei soorten feestjes. Op hardcore feesten en dat soort dingen, maar ik heb het zelfs zien gebeuren bij Normaal, het boerenfeest waar ik elk jaar naartoe ging. Heel bizar vond ik dat. Nog steeds denk ik er wel hetzelfde over; iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen. Dat gebeurt gelukkig nog steeds niet.

Het ergste dat ik heb gezien was op Masters of Hardcore in 2008. Ik was daar met een vriend en een vriendin en er waren ook jongens en meiden die net 16 waren, zoiets. Hartstikke leuk en zij stonden feest te vieren. Op een gegeven moment liepen we langs en lag zo’n jonge jongen te schuimbekken op de grond, omdat hij teveel drugs had gebruikt. Zo naar en dan ben je zo jong! Ik heb een meisje gezien die drugs via een condoom in haar vagina mee naar binnen nam, ik heb mensen openlijk zien snuiven en pillen zien eten en vooral mensen die de weg kwijt waren. Alleen daarom wil ik het al niet gebruiken omdat ik heel bang ben voor wat er zou gaan komen. Geef mij dan maar een paar zoete witte wijntjes of een lekkere koude Red Bull met Jagermeister erdoor.

Lees ook:
7 manieren om warm te blijven met het koude weer
Essie Lounge Lover
3 meest simpele tips om geld te besparen
Wat zou ik doen met een miljoen?

Hoe denk jij over drank en drugs? Heb je er wel eens iets bij meegemaakt?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?