Ik heb drank en drugs, hoe denk ik daarover & heb ik gebruikt?

drank en drugs

Drank en drugs, er worden zelfs liedjes over gemaakt tegenwoordig en dan hoef ik niet te vertellen om welk liedje het gaat. Iets met *kuch* Lil’ Kleine *kuch*. Ik weet dat de meningen nogal verdeeld zijn hierover en daarom wil ik mijn mening hier ook wel eens over geven. Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en ik zie het om me heen ook zo vaak. Het zijn ook vaak mensen van wie je het niet verwacht die die troep gebruiken. Ja, troep noem ik het maar. Maar een ding is zeker, die liedjes die er tegenwoordig over gemaakt worden vind ik niet kunnen. Net als dat vreselijke ‘Kind van de Duivel’. Wal-ge-lijk.

Foto: Shutterstock

Drank en drugs – vroeger

Vroeger, zo’n jaar of 10 geleden, ging ik met een groep om waarvan er ook een paar drugs gebruikten. Sommige alleen op (hardcore)feestjes en sommige zelfs als er niks te doen was en we bij mensen thuis zaten. Hoewel ik met mensen omging die drugs gebruikten, heb ik zelf nooit iets gebruikt. Die behoefte had ik toen al niet en dat heb ik nu nog steeds niet. Wel ging ik vaak naar hardcore feestjes, maar daar ben ik zelfs nooit dronken geweest. Puur uit een soort van angst omdat ik niet wilde dat er iets met me gebeurde of dat er iemand stiekem iets in mijn drinken gooide. Ik heb mensen zien gebruiken en het maakte mij nooit zoveel uit, zolang ze mij er maar niet mee lastig vielen en normaal bleven doen. En ik werd er ook niet mee lastig gevallen dus dat was wel fijn.

Drank en drugs – nu

Het lijkt steeds normaler te worden dat men drugs gebruikt. Laatst zag ik in mijn timeline op Twitter zelfs iets als “wie zie ik op dat en dat feestje en kunnen we misschien een drankje en/of pilletje doen”. Dat vind ik eigenlijk best wel erg, naar mijn mening. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat alcohol natuurlijk ook niet goed is. Maar op een of andere manier vind ik het benoemen van een pilletje nemen toch wel een heel ding. Een ding die ik erger vind dan een drankje doen. Het zijn ook vaak de mensen van wie je het niet verwacht die drugs gebruiken en sommigen gewoon echt bizar veel ook nog. Het wordt ook overal gebruikt, allerlei soorten feestjes. Op hardcore feesten en dat soort dingen, maar ik heb het zelfs zien gebeuren bij Normaal, het boerenfeest waar ik elk jaar naartoe ging. Heel bizar vond ik dat. Nog steeds denk ik er wel hetzelfde over; iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen. Dat gebeurt gelukkig nog steeds niet.

Het ergste dat ik heb gezien was op Masters of Hardcore in 2008. Ik was daar met een vriend en een vriendin en er waren ook jongens en meiden die net 16 waren, zoiets. Hartstikke leuk en zij stonden feest te vieren. Op een gegeven moment liepen we langs en lag zo’n jonge jongen te schuimbekken op de grond, omdat hij teveel drugs had gebruikt. Zo naar en dan ben je zo jong! Ik heb een meisje gezien die drugs via een condoom in haar vagina mee naar binnen nam, ik heb mensen openlijk zien snuiven en pillen zien eten en vooral mensen die de weg kwijt waren. Alleen daarom wil ik het al niet gebruiken omdat ik heel bang ben voor wat er zou gaan komen. Geef mij dan maar een paar zoete witte wijntjes of een lekkere koude Red Bull met Jagermeister erdoor.

Lees ook:
7 manieren om warm te blijven met het koude weer
Essie Lounge Lover
3 meest simpele tips om geld te besparen
Wat zou ik doen met een miljoen?

Hoe denk jij over drank en drugs? Heb je er wel eens iets bij meegemaakt?

7 Reacties

 1. 18 augustus 2017 / 11:28

  Live and let live – als mensen er verantwoordelijk mee kunnen omgaan. 🙂 Het valt me inderdaad wel op dat mensen er hoe langer hoe vroeger mee beginnen, en zelfs waar je het totaal niet verwacht. In een van m’n stamcafés, een doodgewone bruine kroeg, zag ik een tijdje terug een hoop tieners om de beurt ‘opvallend subtiel’ naar de wc gaan. Ja, dan weet je hoe laat het is. Mij niet gelaten, maar zo jóng…
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – My scentful life #65 • Bourgondisch leven en Koelbox Open AirMy Profile

 2. 17 augustus 2017 / 21:39

  Hmm, nee, drugs is echt niet mijn ding. Ik vind het ook niet fijn als mensen om me heen dat gebruiken eigenlijk. Alcohol drink ik zelf niet, vooral omdat ik het niet lekker vind. Maar ik vind het geen probleem als mensen om me heen wel een paar drankjes nemen, zolang ik het maar bij mijn (saaie) watertje mag houden 😉
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Shoplog | 5 aankopen voor €13 bij de IJ-hallenMy Profile

 3. Manon
  17 augustus 2017 / 13:03

  Ik heb nog nooit drugs gebruikt en af en toe drink ik wel een drankje in het weekend maar niet veel. Alcohol moet gezellig zijn en niet je eigen lamzuipen tot je niks meer kan of in het ziekenhuis ligt, ik ben daar niet van, vind het walgelijk. Ik zal ook nooit drugs gebruiken ben daar ook op tegen, omdat mijn zus het heeft gedaan en echt verslaafd is geweest. Drugs maakt je leven kapot net zoals drank

 4. 17 augustus 2017 / 11:28

  Ik heb nog nooit drugs gebruikt, en ik drink ook vrijwel niet. Ik vind alcohol niet lekker, net als koffie en ik heb de behoefte niet om het te leren drinken. Ik vind het ook altijd heel raar dat mensen zeggen dat je ongezellig bent als je niet drinkt. Hoezo dan?

  Wat anderen doen moeten ze helemaal zelf weten, maar ik heb daar wel een mening over. Ik vind het vooral vreemd dat men iets nodig heeft om het leuk te hebben.
  Lees het laatste blogbericht van Annika – Pokémon Moon en Pokémon GO, overal Pokémon!My Profile

 5. Tineke
  17 augustus 2017 / 11:13

  Ik moet er inderdaad ook niet aan denken, totaal niet mijn ding.
  Liefs

 6. Joyce - LemonyLifeNL
  17 augustus 2017 / 10:02

  Ik vind die nummers echt vreselijk! Zelf heb ik niet zoveel met drank en al helemaal niks met drugs. Bah!

 7. 17 augustus 2017 / 08:43

  Zelf vind ik het prima als anderen drugs willen gebruiken, zo lang ik er geen last van heb. En verstandig vind ik het ook niet. Ik heb nooit de behoefte gehad om drugs te proberen. Alcohol gebruik vind ik helemaal niet erg, wanneer het gezellig is. Maar wanneer het meer ‘lamzuipen’ wordt heb ik het er niet zo mee.
  Lees het laatste blogbericht van Kim – Mijn omgekeerde bucketlist!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.