Hoe word je gelukkig? Ik spreek vanuit eigen ervaring

hoe word je gelukkig

Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig? Dat is een vraag die velen zichzelf stellen. Zelf heb ik me ook vaak afgevraagd wat mij nu écht gelukkig maakt. Waar word ik nu echt blij van, wat wil ik het allerliefste doen en hoe pak ik dit precies aan? Het is niet het makkelijkste kan ik je vertellen. Toch door dingen te proberen kom je erachter waar jij gelukkig van wordt. In de afgelopen jaren heb ik best veel meegemaakt. Van overspannen en rijbewijs kwijt in 2010, tot mijn vader die ging emigreren in 2010 met een vriendin die echt verschrikkelijk was (zacht uitgedrukt), tot vrienden die blijken niet je echte vrienden te zijn, baan kwijtraken, verbroken relaties en nog meer dingen maar die zijn té privé om hier te melden. Niet voor niets heb ik de tattoo ‘ik richt mien weer op, ik richt mien rug, ik kom altied weer terug’. (Een tekst van mijn favoriete band Normaal, check hier het nummer ) Hoe word je gelukkig? Lees verder!

Foto: Shutterstock

Geniet van de momenten

Geniet vooral van de momenten die je meemaakt, dat is er een die ik met stip op nummer één zet. Ik zou bewijze van spreken mijn laatste euro uitgeven aan een uitje om een mooie herinnering te maken, dan dat ik er eten van zou kopen. Ik hou ervan om mooie herinneringen te maken! Dat zijn dingen die je voor altijd bij je bewaart en dat is ook wel belangrijk. Maak er foto’s bij en schrijf erover in een boekje. Daar kan je oprecht heel gelukkig van worden en is een begin! Zelf hou ik geen boekje bij, maar ik maak wel zoveel mogelijk foto’s in ieder geval. Je kunt er altijd weer naar terug kijken.

Wie het kleine niet eert..

Zoek het gelukkig zijn ook vooral in de kleine dingen! Verwen je zelf eens door tijd voor jezelf te nemen bijvoorbeeld. Maskertje, maak een mooi kapsel, lak je nagels of gebruik die ene lekkere (en misschien wat luxe!) body lotion. Natuurlijk kun je ook ergens heen gaan. Maak bijvoorbeeld een strandwandeling in je eentje, pak je laptop en werk wat in een koffiebarretje. En zo zijn er natuurlijk nog talloze dingen die klein zijn en waar je het geluk uithaalt. Maar ook weer, geniet van de momenten! Dat zijn ook de kleine dingen ;)

Bedenk waar jij écht blij van wordt

Eigenlijk is dit niet zo heel erg moeilijk zou je denken, maar dat valt tegen. We leven vaak op de automatische piloot en doen de dingen die van ons worden verwacht. Maar wat als jij die dingen die je doet of moet doen, helemaal niet leuk vindt? Word je niet blij van je baan? Ga op zoek naar iets anders. Word je niet blij van je interieur? Zet eens op een rijtje wat je wel écht leuk vindt en struin op internet voor ideeën! Ik zou er eens goed voor gaan zitten of denk er eens over na als je weer eens in de file staat ;) Het roer omgooien is soms eng (I know!), maar het helpt je wel enorm te vinden waar je gelukkig van wordt, geloof me.

Laat je niet tegenhouden

Dit is vooral ook een dingetje! Ik werkte zo’n 12 jaar bij dezelfde werkgever en had een vast contract, maar ik was daar niet meer gelukkig. Ergens wist ik dat ik toe was aan iets anders en gaf dit ook aan bij verschillende mensen in mijn omgeving. De reacties als “maar je hebt een vast contract!” weet ik nog goed. Een vast contract is in veel opzichten heel erg fijn, maar weegt dat zwaarder dan dat je iedere dag met een chagrijnige kop en een lichaam vol tegenzin naar je werk gaat? Nee! Zelf heb ik een andere baan gevonden waar ik nu heel erg blij van word. Laat je dus niet tegenhouden door de mening van andere mensen. In sommige gevallen kunnen ze wel helpen, maar je moet het zelf doen en niemand anders. Als jij straks op de keuze van iemand anders afgaat en je hebt niet de juiste keuze gemaakt.. dan is dat niet fijn!

Vallen en opstaan

En met de keuzes die je soms maakt ga je wel eens gigantisch op je bakkes. Je kunt niet altijd 6 gooien, zeg ik maar. En vallen en opstaan is helemaal niet erg, daar leer je van! Heb je eens een keuze gemaakt en was dat niet de juiste? Dan ga je keihard onderuit, maar dan weet je in ieder geval dat je dit de volgende keer niet moet doen en de andere richting op moet gaan. Het leven gaat nu eenmaal niet over rozen en hoe cliché dat ook klinkt; het is écht zo. Je weet wat ze zeggen.. ga 9 keer op je muil en sta 10 keer weer op!

Lees ook:
6 redenen waarom afvallen niet lukt
Waarom kreeg ik geen autoverzekering?
Foto’s van mijn zithoek en accessoires
Kelly Family Loreley 2018, foto’s en filmpjes

Hoe word je gelukkig? Waar word jij écht gelukkig van?