juridisch conflict

Help! Een juridisch conflict! Wat nu?

by Mariska

Het leven loopt soms heel anders dan je had gehoopt en niet zelden gebeuren er dingen die je helemaal niet had voorzien. Stel bijvoorbeeld dat je een nieuwe keuken hebt besteld en op het moment dat deze geleverd wordt, blijkt dat het compleet verkeerde meubel geïnstalleerd is. De leverancier beweert bij hoog en bij laag dat dit exact is wat jij besteld hebt, maar aangezien de keuken een kleur heeft die absoluut niet bij jouw inrichting past, is het duidelijk dat hier een grote fout is gemaakt. Wat nu? De leverancier wil niet diens verantwoordelijkheid nemen, dus moet jij dan maar genoegen nemen met een lelijke keuken? Uiteraard niet! Dit is het moment om te kijken wat jouw rechten zijn. Dat kun je doen door een jurist in te schakelen.

Hoe kom je aan een jurist bij een juridisch conflict

Als je graag met een jurist wilt werken, dan kun je een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering kun je via je verzekering een jurist in de arm nemen. Deze zal gaan kijken wat de mogelijkheden zijn om jouw rechten te laten gelden. Zorg er daarom voor dat je alle documenten bij de hand hebt die nodig zijn om aan te tonen dat er ergens een fout is gemaakt. Mocht al snel blijken dat de tegenpartij in gebreke is gebleven, dan kan de jurist jou helpen om een goede brief op te stellen die naar de leverancier van jouw keuken gestuurd kan worden. Door alle stappen goed vast te leggen, kun je een goede zaak tegen de keukenleverancier beginnen. Het is daarom ook aan te raden om al heel snel een jurist in de arm te nemen omdat je dan minder kans hebt dat je dingen doet die niet de meest verstandige zijn.

Ben je niet verzekerd?

Misschien denk je: ‘maar ik heb helemaal geen rechtsbijstandsverzekering’. Betekent dit dat je in de aap gelogeerd bent? Gelukkig niet. Wanneer je niet verzekerd bent, kun je ook altijd nog gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is een eenmalige verzekering die je afsluit enkel voor het probleem waar je op dat moment mee geconfronteerd wordt. Je kunt naar de site van Univé gaan waar je een lijstje met vragen kunt invullen. Op basis van deze vragen wordt een specialist gezocht die verstand van jouw conflict heeft. Vervolgens krijg je te zien wat de kosten zullen worden van deze dienstverlening. Ga je akkoord met deze offerte, dan kun je gelijk knopen doorhakken door deze te accepteren. Daarna kun je meteen in contact treden met de jurist die jou verder kan helpen.

Schroom niet om hulp in te schakelen

Met een jurist aan je zijde sta je heel veel sterker je schoenen wanneer je geconfronteerd wordt met een juridisch conflict. Schroom dus ook nooit om een jurist in te schakelen omdat je hierdoor vaak sneller tot een oplossing komt die waarschijnlijk ook beter is. Maak daarom aanspraak op je rechtsbijstandsverzekering of schakel eenmalige hulp in via de rechtshulp on demand optie van Univé. Wij hopen dat jouw conflict snel opgelost kan worden!

*deze blogpost kan affiliate links bevatten

You may also like