Celestial thee seasonings thee winter spices

celestial thee

Deze Celestial thee Seasonings kreeg ik opgestuurd. Dit zijn drie smaken die tot de winter spices behoren, dus het zijn echte wintersmaken. Misschien een beetje laat om erover te schrijven gezien het bijna lente is, maar hé, thee kun je niet vaak genoeg drinken! Ongeacht of het wintersmaken zijn of smaken die meer bij een ander seizoen passen. Ook had ik zelf nog nooit thee geprobeerd van Celestial dus ik ben erg benieuwd. Ik kreeg drie smaken; Mandarin Orange Spice, Bengal Spice en Chai Tea. Van de eerste weet ik dat ik het wel lekker zal vinden, van Bengal Spice weet ik niet wat ik kan verwachten en Chai Tea is nogal een dingetje. Ik heb niets met Chai, dus ben erg benieuwd hoe deze zal smaken.

celestial thee
celestial thee

Als je het doosje Celestial thee open maakt zie je dat de theezakjes verstopt zitten in een papier. Als je deze weer openvouwt zie je de theezakjes liggen. Wat mij direct opviel is dat er geen draadje aan de theezakjes zit en persoonlijk vind ik dat niet echt handig. Ik heb geen infuser dus moest hem in mijn hete water gooien. Uiteraard kan je het met een vork, lepel of ander ding het er weer uithalen zonder je vingers te branden.

Celestial thee Mandarin Orange Spice

Dit is de eerste van allemaal. Zoals je aan de naam ziet is het een mandarijn en sinaasappel smaak die een beetje kruidig zou moeten zijn. Dat is deze zeker! Hij ruikt ook al sterk als je de verpakking opent. Er staat op de verpakking dat je de Celestial thee 4 tot 6 minuten moet laten zitten in de thee en er dan weer uithalen. Ook is het de bedoeling dat het water niet helemaal kookt. Ik heb het van de waterkoker gehaald net voor het zou gaan koken en het korter dan 4 minuten in mijn hete water gelaten. Waarom? Omdat hij al heel sterk rook had ik het idee dat de thee anders veel te sterk zou worden. En hij is lekker! Echt waar. Als je van wintersmaken thee houdt zoals bijvoorbeeld de wintergloed van Pickwick, hou je ook wel van deze, alleen is deze net iets sterker. Heerlijk deze, ook in de bijna lente ;)

Ingrediënten: Sinaasappelschil (21%), hibiscus, geroosterde chichorei, rozenbottel, kruiden (kaneel, kruidnagel en koriander)(8%), braamblad, kamille, meidoornbes en natuurlijk aroma van mandarijn met andere natuurlijke aroma’s (3%).

Celestial thee Bengal Spice

Deze thee heeft als hoofdingrediënt kaneel en dat ruik je ook direct. Wederom is dit een sterke geur als je het doosje opent. Deze thee heb ik wederom korter dan 4 tot 6 minuten in mijn hete water gelaten om de smaak niet te sterk te maken. Deze lijkt ook echt heel erg sterkt te worden als je hem wel de 4 tot 6 minuten laat zitten. Als je dat lekkerder vindt kun je dat dus doen. Hij is evengoed best sterk en de kaneelgeur komt je op alle fronten tegemoet. Als je niet van kaneel houdt, vind je dit ook zeker niet lekker. Het doet mij echt heel erg denken aan de kaneelstokjes of kaneelsnoepjes, ook zo sterk. Zelf vind ik het niet vies, maar mijn voorkeur gaat niet uit naar deze smaak. Uiteindelijk heb ik hem wel weggegooid omdat ik de smaak te heftig vond.

Ingrediënten: kaneel (38%), geroosterde chicorei (17%), geroosterd johannesbrood, natuurlijke aroma’s van specerijen en vanille met andere natuurlijke aroma’s (10%), gember (7%), kardemom, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat (3%).

Celestial thee Chai Tea

Deze Celestial thee in Thai smaak is al wat lichter qua geur, dat merk je direct als je de verpakking opent. Hij is wat milder. Of dit ook qua smaak is zal ik zo merken, maar qua geur in ieder geval wel. Deze is qua smaak ook beter te doen dan de Bengal spice voor mij. Je proeft nog wel de kruiden zoals een beetje kaneel, maar absoluut niet sterk. Als je kijkt naar het aantal procent is het logisch. Chai was geen favoriete smaak, maar deze milde theesmaak vind ik erg lekker!

Ingrediënten: zwarte thee, specerijen (kaneel (14%), gember, kruidnagel (7%), kardemom, nootmuskaat, zwarte peper en Chinese steranijs), geroosterde chichorei, natuurlijk aroma en vanilleboon.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

celestial thee

Over het algemeen oogt het voor mij als best wel luxe thee als ik kijk naar de verpakkingen en de thee hoe deze ruikt en smaakt. De verpakkingen vind ik er echt heel erg chique en kleurrijk uitzien. Echter vind ik deze smaken best wel erg zwaar en dat is iets waar je van moet houden. Ik hou dan liever van de wat mildere smaken. Mocht je zwaardere smaken wel lekker vinden dan zou ik deze zeker weten aanraden!

De verpakkingen van deze Celestial thee bevatten 20 zakjes. Celestial thee is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Holland & Barret.

Lees ook:
12 allerleukste thee mokken voor de herfst
7 manieren om warm te blijven met het koude weer
Pickwick tea topics #5
Pickwick tea topics #1

Heb jij wel eens Celestial thee geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *