Mijn ervaring met Plug & Pay

Mijn ervaring met plug & pay online betaal tool

Als je online producten wil verkopen dan heb je een betaalmethode nodig zodat de klanten het product kunnen betalen. De meest bekende is Mollie als provider, maar je hebt ook methoden die verbonden zijn met Mollie, zoals Plug & Pay . Hier maak ik al een tijd gebruik van en ik ben er heel erg blij mee. Het is namelijk supermakkelijk te gebruiken voor iedereen. Ik ga je meer vertellen over deze handige tool zodat jij deze ook gemakkelijk kan gebruiken.

Plug & Pay dé musthave betaal tool

Allereerst vind ik dit de handigste tool die er is om online betalingen te accepteren. Je kan de link van bijvoorbeeld het digitale product dat je verkoopt overal delen. Via WhatsApp, Facebook, Instagram en noem maar op. De afrekenpagina is namelijk een landingspagina die je helemaal kan stijlen en aanpassen naar wens.

Voorbeeld: dit is mijn check-out pagina van mijn e-book.

Deze pagina heb ik aangepast qua kleuren en template. Je kan namelijk kiezen uit verschillende templates en de templates hebben soms ook weer verschillende opties. Zoals je op mijn voorbeeld ziet, heb ik ook kassakoopjes toegevoegd en kan je kortingen op je producten toevoegen.

Let op: Plug & Pay koppelt met Mollie, dus je moet een bedrijf hebben en registreren bij Mollie.

Hoe werkt plug and pay?

Hieronder vind je de uitleg van Plug & Pay hoe je dit kan inzetten op verschillende manieren. Je moet het wel koppelen met Mollie en vanuit Mollie kan je kiezen voor verschillende betaalmethoden. Deze methoden als bijvoorbeeld automatische incasso of PayPal kan je alleen in je Mollie account zelf instellen.

Plug & Pay WordPress

Als je Plug & Pay wil gebruiken op je WordPress website is dat perfect. Je ziet immers hoe ik dat nu heb gedaan met de verkooppagina van mijn e-book. Je maakt een product aan, past de checkout pagina aan aan je wensen en je kunt de link kopiëren en plakken waar je maar wil.

Denk hierbij aan het plakken op de homepage van je blog, in een blogartikel of op een pagina.

Plug and Pay WooCommerce

Plug & Pay kan je ook gebruiken als je een WooCommerce webshop hebt. Een van de gangbare manieren is om Mollie daaraan te koppelen zodat mensen met iDeal kunnen betalen. Maar hoe gebruik je Plug & Pay dan voor WooCommerce?

Als je een online product in je WooCommerce webshop uploadt dan kan je ervoor kiezen om de download te uploaden bij het product zodat de koper het kan downloaden. Je moet daarvoor Mollie hebben geïnstalleerd in WooCommerce om dit goed te laten werken.

Je kan er echter ook voor kiezen om een externe link daar te plaatsen. Je plakt in dat vak dan de link van de checkout pagina die je hebt aangemaakt voor het product.

Online producten verkopen

Het werkt vooral superhandig als je online producten wil gaan verkopen. Bij het aanmaken van een product kan je ervoor kiezen deze te uploaden in Plug & Pay en de koper het product kan downloaden op de bedankpagina, maar er is nog een optie.

plug & pay verbinden met mailblue

Je kan MailBlue koppelen aan Plug & Pay en een aparte mailinglijst maken in MailBlue die over het bepaalde product gaat. Je maakt dan de lijst aan met bijvoorbeeld de naam: digitaal product X. Als je deze lijst koppelt en iemand koopt dat product, dan krijgen ze automatisch een e-mail met het product of een link om het te downloaden.

Uit ervaring weet ik dat de laatste optie het beste werkt. Waarom? Omdat mensen die afgerekend hebben vaak de bedankpagina direct wegklikken en over het hoofd zien dat ze het product nog moeten downloaden. Vervolgens krijg je een e-mail van de koper dat ze niks hebben ontvangen. Dat voorkom je als je het koppelt met MailBlue.

Online producten verkopen kan je makkelijk als sidehustle erbij doen naast je baan.

Plug and Pay abonnement

mijn ervaring met plug & pay

Je hebt bij Plug & Pay keuze uit 3 abonnementen:

  • Plug & Pay Lite: de goedkoopste en op dit moment maak ik hier gebruik van.
  • Plug & Pay Premium: meer opties zoals bijvoorbeeld betalingen in termijnen, onbeperkte producten, abonnementen.
  • Plug & Pay Ulitmate: bij deze optie krijg je alles én kunnen mensen ook jouw product verkopen en affiliate links krijgen van jouw programma.

Je kan alle abonnementsvormen gratis uitproberen, dit doe je hier.

Let wel op: als je bijvoorbeeld de Ultimate versie gratis uit gaat proberen en je besluit deze niet te verlengen en bijvoorbeeld te downgraden naar het Lite abonnement, dan vervallen ook de opties die bij het Ultimate abonnement zitten.

Heb je bijvoorbeeld affiliate links ingesteld, dan vervallen die omdat die optie dus alleen in het Ultimate abonnement zit.

Net zoals als je het Premium abonnement gebruikt, automatische incasso of abonnement instelt en je gaat terug naar het Lite abonnement. Vanaf dat moment kan je geen gebruik meer maken van de abonnementsvorm en het automatisch incasseren.

Plug and Pay affiliate

Er zijn 2 vormen voor de Plug & Pay affiliate mogelijkheid:

  • Je hebt het Ultimate abonnement en mensen kunnen jouw producten gaan verkopen met affiliate links
  • Als je Plug & Pay gaat gebruiken, krijg je ook toegang tot de marketplace, waardoor je jezelf aan kunt melden bij diverse programma’s, waardoor jij ook affiliate inkomsten kan verdienen.

Mijn mening over Plug & Pay

Ik ben echt heel erg positief over Plug & Pay om meerdere redenen. Zelf heb ik op dit moment nog weinig digitale producten die ik hier verkoop en daarom kan ik verder met het Lite abonnement, want mij (inclusief BTW) zo’n €18 per maand kost. Daarentegen krijg je ook lid tot de Marketplace en kan je je aanmelden bij interessante partners om hun affiliate links te gebruiken én online inkomen te verdienen.

Als je de affiliate links van de partners gebruikt waarvoor je bent aangemeld, werk je direct ook aan een stukje passief inkomen! Dus het is absoluut een win-win situatie.

De verschillende prijsklassen zijn dus ook heel interessant: klein beginnen en langzaam uitbreiden als je cursus via Huddle bijvoorbeeld groeit.