Tag: Mijn blog content tag

Tag: Mijn blog content tag

Een aantal jaar geleden schreef ik de ‘mag ik ff zeiken tag‘ en ik vond het zo leuk dat deze zo leuk werd overgenomen op verschillende blogs 🙂 Zo af en toe heb ik ineens een idee voor een nieuwe tag en denk ik dat hij nog niet rondgaat in blogland. Over het algemeen denk ik dat ik wel een beetje weet wat er rondgaat onder bloggers en dat ik het bij het rechte eind heb als ik zeg dat de ‘Mijn blog content tag’ nog niet bestaat. Gewoon een tag met vragen over je eigen blogcontent. Leuk toch? Zo kun je eens door je oude artikelen scrollen, je oude foto’s bekijken en kijken welk artikel of foto het beste bij welke vraag past. Al kan ik me voorstellen dat het best lastig wordt met honderden foto’s en artikelen, maar ik ben benieuwd! Laten we naar de vragen gaan 🙂

Wat was je eerste artikel?
Dat was er een over dat ik foto’s van allemaal lichtjes op gebouwen in grote steden zo mooi vind en dan met heel veel foto’s. Dit bericht heb ik inmiddels verwijderd omdat ik laatst bij blog ging opschonen en een frisse wind door mijn blog heb gehaald.  Die lampjes vind ik trouwens nog steeds heel erg mooi om te zien op foto’s 🙂

Welke artikelen vind je het slechtste?
Ook dit soort artikelen kwam ik tegen bij het opschonen en dat zijn vooral artikelen geweest met een aankondiging van een shopping night van Douglas bijvoorbeeld. Totaal niet meer relevant omdat het van jaren geleden is en die aanbiedingen niet meer geldig zijn. Al die artikelen heb ik dan ook maar verwijderd. Scheelt een hoop ruimte bij mijn host en de die dode links werken ook niet echt mee voor een goed linkprofiel haha!

Welke foto’s vind je het leukste om te maken?

burberry brit rhythm


Dat zijn wel productfoto’s en dan het liefste zoals ik ze tegenwoordig maak. De foto’s van Burberry Rhythm, de Valentino Girello tas (in de sidebar) en van de Yves Rocher douchegels vond ik wel erg mooi de laatste tijd. Die lampjes op de achtergrond vind ik gewoon best wel sfeerbepalend op de foto. Op een goede manier 🙂 Hele lichte foto’s vind ik over het algemeen niet meer zo interessant. Wel mooi hoor, maar vind echt sfeer de laatste tijd veel mooier.

Welke reviews vind je het leukste om te schrijven en welke producten het leukste om te testen?

catrice rock couture mascara


Producten die ik ook daadwerkelijk zelf vaak gebruik. Zoals de Catrice Rock Couture mascara, de Yves Rocher volume shampoo en conditioner en ook wel bepaalde lipsticks die ik tijdens het uitgaan draag. In het dagelijkse leven draag ik eigenlijk geen lipstick, maar alleen als ik me echt wil opdoffen zoals voor een avondje uit. Hoewel ik het nog steeds enorm lastig vind om goede foto’s te maken van swatches. Ik weet gewoon nog niet goed welk licht het beste werkt, welke lens en welke instellingen. Moet ik nog maar goed mee gaan oefenen.

Wat vind je leuker: foto’s maken of artikelen schrijven?
Beide en ik kan niet echt kiezen. Artikelen schrijven kan ik redelijk snel eerlijk gezegd en ik denk dat dit ook komt omdat ik gewoon blind typ. Maar bij een artikel horen natuurlijk ook foto’s. Ik maak over het algemeen niet vaak foto’s waar ik zelf op sta, dus als ik een artikel typ waar ik bepaalde foto’s voor nodig heb die ik zelf niet heb gemaakt of kan maken, dan maak ik ik gebruik van mijn samenwerking met Shutterstock waarvan ik foto’s mag gebruiken met vermelding erbij. Alhoewel ik mijn eigen foto’s altijd wel het beste vind werken 🙂 Foto’s maken vind ik heel erg leuk, maar ik moet mezelf wel echt een schop onder m’n reet geven om van de bank af te komen om foto’s te gaan maken. Als ik eenmaal bezig ben is het zo gepiept.

Kijk jij regelmatig oude artikelen na op werkende links?
Eerlijk? Nee, dat doe ik niet zo heel vaak. Wel heb ik een hele handige plugin geïnstalleerd ‘Broken Link Checker’ die aangeeft als een link niet meer werkt. Echt een hele grote aanrader. Je kunt dit instellen op je dashboard van WordPress zodat je dit gelijk ziet als je inlogt. Je ziet welke links niet meer werken, wat de reden is en je kunt ze aanpassen. Via deze plugin fix ik het wel vaak direct zodat Google mijn site goed kan blijven indexeren en de links gewoon altijd werken.

Maak jij de foto’s met een high end camera of je telefoon? En zo ja, welk product?
Eerder gebruikte in de Canon G7x. Die heb ik inmiddels verkocht en op dit moment gebruik ik de Canon 1300D in combinatie met 18-55mm kit lens en de 50mm f1.8 en dat bevalt me op dit moment heel erg goed.

Welk artikel wordt het meeste gevonden in Google?
Dat is een artikel over transferpapier die zelfs nog door iemand anders geschreven is met wie ik voor doormariska.nl een blog had. Dat artikel staat echt al jaren bovenaan de lijst met meest gevonden artikelen in Google. Gek eigenlijk, haha! Toch ook wel weer heel leuk om te zien dat zo’n oud artikel het nog zo goed doet. Ook de Kruidvat Skinscience producten doen het goed.

Wat is het meest persoonlijke artikel dat je ooit hebt geschreven?
Dat is toch wel het artikel over de uitslag van het bloedprikken en dat ik op dit moment 32 ben en geen kinderwens heb. 2 hele recente artikelen, maar hiervoor was ik ook eigenlijk nooit zo open. Ik weet ook niet zo goed wat ik moet vertellen over een bepaald onderwerp. Misschien dat ik wel bang ben voor bepaalde reacties of dat mensen in mijn privéleven het lezen die het niet zouden moeten lezen. Al schrijf ik eigenlijk alleen maar over dingen die mijn privéleven wel weet. Die grens weet ik nog niet zo heel erg goed, maar dat moet wel goed komen denk ik.

Ik zou het super leuk vinden als jullie de blog content tag overnemen en ik jullie antwoorden kan lezen. Tag me er vooral ook in of laat je link achter in dit artikel 🙂 Of heb je de blog content tag al eens ingevuld? Of ga je de blog content tag alsnog invullen? Let me know!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook