De uitslag van het bloedprikken

by Mariska

Eindelijk de uitslag van het bloedprikken! Al enige tijd voel ik me niet goed in mijn vel. Niet dat ik me overspannen voel of verdrietig, maar ik voel me een beetje down soms en vooral moe. Soms heb ik wel goede dagen en kan ik ‘opblijven’, maar de laatste maanden gebeurd het heel vaak dat ik voor GTST (dus voor 20:00) al in bed lig.

In veel gevallen ga ik dan niet direct slapen en lig ik nog op mijn telefoon te scrollen. Toch heb ik het idee dat ik wel uitrust als ik in bed lig en dat is wel fijn. Maar zo moe zijn is natuurlijk niet echt heel lekker.

Nu slik ik al Vitamine D en merk dat ik daar wel baat bij heb. In de drogist kun je een dosis van 10 eenheden kopen en 20 eenheden. De eenheden staat dan voor de ‘sterkte’. Ik slik de 20 en voel wel verschil als ik het weer een tijdje niet slik. Toch ging ik maar eens naar de dokter om bloed te prikken. Niet alleen om erachter te komen wat er eventueel aan de hand is en of ze iets konden vinden, maar ook omdat diabetes in de familie zit zoals bij mijn vader. Zijn moeder (mijn oma) had dit ook en daarom vond ik het belangrijk om daar ook op getest te worden. Het was tijd om te bloedprikken..

Bloedprikken..

Ik heb de huisarts op een gegeven moment gebeld en gevraagd of ik mocht bloedprikken. Dat doen ze niet zomaar maar gelukkig vonden ze mijn klachten wel ‘goed’ genoeg om toch te gaan bloedprikken. Gelukkig heb ik geen enkele last van bloed en naalden dus ik ging zitten en er werden 3 buisjes bloed geprikt.

Het is altijd maar afwachten of er überhaupt iets wordt gevonden. Ik heb liever dat ze iets vinden wat niet leuk is dan dat ze niets vinden en je niet kunt achterhalen waar je klachten vandaan komen.

Er werd op verschillende dingen getest en geloof me, zo’n formulier met ontzettend veel hokjes en kruisjes zijn niet echt heel makkelijk te begrijpen. Bij bloedprikken bij mij werd er getest op andere vitamines tekort, diabetes, ziekte van Pfeiffer en iets aan de schildklier. Diabetes omdat mijn vader en mijn oma dat had en het erfelijk is en de schildklier omdat mijn zusje hier ook last van heeft gehad. Ik heb dan liever dat ze een buisje teveel prikken dan dat ze iets over het hoofd zien.

8 januari had ik bloed geprikt en ik kreeg een paar dagen geleden pas de uitslag.. man, man, man, dat wachten!!

De uitslag van het bloedprikken

En dan kreeg ik een paar dagen geleden eindelijk de uitslag. Op zich dacht ik dat het me niet zoveel kon schelen maar op een gegeven moment word je toch wat zenuwachtig. Gelukkig was er geen ziekte van Pfeiffer gevonden, geen diabetes en ook geen klachten aan mijn schildklier. Dat is dan alweer een hele opluchting want naar mijn mening zijn dat toch de meest ernstige uitkomsten. Er is wel uitgekomen dat ik Vitamine D tekort heb en foliumzuur.

Ik dacht dat ik goed bezig was met het slikken van Vitamine D, maar toch heb ik een veel hogere dosering voorgeschreven gekregen die niet in de drogist verkrijgbaar zijn. En bij foliumzuur moest ik direct denken aan vrouwen die zwanger wilde worden.

Volgens mij slikken zij dit juist! Maar als je foliumzuur tekort hebt kun je ook heel moe worden en hoofdpijn krijgen. 2 symptomen waar ik vaak last van heb de laatste tijd én er is uit mijn bloed gekomen dan ik dit wel heel erg tekort heb. En nee, ik wil niet zwanger worden ;)

Vanaf morgen dus maar beginnen en moet ik van beide 1 tablet per dag nemen. Van beiden heb ik 90 tabletten dus dat betekent dat ik hier toch ongeveer 3 maanden moet geloven. Ben erg benieuwd of ik echt verschil ga merken en op welke termijn dit dan is. Lees hier over foliumzuur.

Lees ook:
Spoken, geesten en een zesde zintuig
De eerste keer vliegen; mijn ervaring
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Heb jij ook een down gevoel in de winter? Zó ga ik er mee om!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?