Kruidvat Skin Science derma sensitive serum & dagcrème

by Mariska

De nieuwe Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten van Kruidvat zijn zorgvuldig samengesteld met de beste ingrediënten om je natuurlijke huidflora te herstellen en jouw huid optimale bescherming te bieden. Deze producten bieden de perfecte dagelijkse huidverzorging voor de gevoelige en reactieve huid met een geavanceerd complex van de hoogwaardige ingrediënten Ectoin®, Ecoskin® en Defensil®. De nieuwe productlijn bestaat uit een dagcrème, een nachtcrème, een serum en een huidolie voor de gevoelige en reactieve huid die direct en langdurig een kalmerend huidgevoel geven.

Lees ook: Kruidvat hydraterende dagcreme

Even geleden ontving ik 2 producten uit de Kruidvat Skin Science lijn die vooral geschikt zijn voor de gevoelige huid. Zelf heb ik hier het meeste last van als het weer wat kouder wordt zoals nu het geval is. Ik was dus echt enorm benieuwd of het voor mijn huid iets zou betekenen en dat ik er een betere huid van zou hebben met het koude weer. De producten die ik opgestuurd heb gekregen zijn de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive serum en dagcrème.

Kruidvat Skin Science serum

kruidvat skin science derma sensitive serum
kruidvat skin science derma sensitive serum ingredienten

Het is de bedoeling dat je de serum op een schoon gezicht aanbrengt en dus ook voor de dagcrème. De serum smeert wel heel makkelijk uit en is fijn qua structuur. Bij een serum verwacht ik dat het mijn huid een fijn laagje geeft waardoor mijn huid zacht aanvoelt. Natuurlijk is het belangrijk dat het niet irriteert want dat is immers het doel van dit product. Het serum brengt makkelijk aan en je hebt niet heel erg veel nodig. Het smeert makkelijk uit en ik voel inderdaad wel een heel dun laagje op mijn gezicht. Het valt mij op dat het niet heel zacht wordt, maar meer een beetje wat harder aanvoelt. Wat steviger. Het prikt in ieder gevalt niet en brengt ook geen verdere irritatie met zich mee. Dus dat is fijn!

Kruidvat Skin Science dagcrème

kruidvat skin science derma sensitive dagcreme
kruidvat skin science derma sensitive dagcreme ingredienten
kruidvat skin science derma sensitive dagcreme ingredienten 1

De Kruidvat Skin Science dagcrème is op zich ook een fijn product. Net als het serum is de structuur fijn en brengt het fijn aan. De structuur is eigenlijk ook wel een beetje hetzelfde. Voor ik de dagcrème aanbreng laat ik het serum in ieder geval goed intrekken en gebruik ik daarvan een niet al te dikke laag. Zodra het ingetrokken is smeer ik de dagcrème eroverheen en dat voelt raar. Raar in de zin van dat het lijkt te rullen over elkaar. Soms heb je dat weleens met een bepaalde dagcrème en als je daar dan foundation overheen doet. Snap je het nog? Dus de eerste dag leek dit heel erg. Alsof je kleine deeltjes van de dagcrème weer in je handen hebt.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

kruidvat skin science derma sensitive serum dagcreme 1

Als ik zo naar de verpakkingen kijk vind ik het voor Kruidvat het er luxe uitzien. Op zich ben ik best tevreden over de producten en irriteert het mijn huid niet. Het beloofd de roodheid direct weg te halen en ik merk dat dit op zich bij mij ook wel zo is. Op dat punt werkt het dus wel. Wat ik minder fijn vind is dat de producten over elkaar lijken te ‘rullen’. Dat geeft een beetje een vies gevoel en een gevoel dat er allemaal kleine stukjes zichtbaar zijn op je gezicht. Daarbij heb ik sinds een paar dagen – sinds ik deze producten gebruik – pukkeltjes op mijn gezicht gekregen. Of dat hiermee verband houdt weet ik natuurlijk niet precies, maar het is wel opvallend. Daarvoor heb ik nooit echt pukkeltjes gehad namelijk. Dus voor mij persoonlijk werkt het ‘normaal’ en is het niet speciaal.

De Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten kosten € 5,49 en zijn verkrijgbaar bij alle Kruidvatfilialen en online via www.kruidvat.nl .

Lees ook:
DA Hydraterende dagcreme
Cien dagcreme van Lidl review voor droge en gevoelige huid
Action waterproof make-up remover (Alvira 2 Phase)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?