Yoast SEO premium, bevalt het en is een toevoeging?

Yoast seo premium hoe bevalt het

Sinds een paar maanden heb ik Yoast SEO premium aangeschaft. Ik denk dat Yoast SEO bij iedereen wel een beetje bekend is ondertussen en dat is een gratis versie. Ben bezig mijn blog achter de schermen te verbeteren en daardoor zijn mijn bezoekersaantallen bijvoorbeeld al verdubbeld! Goed teken en dat komt mede door het gebruik van Yoast SEO premium. Wat je ermee kunt en wat ik gebruik ga ik je vertellen in deze blogpost. Deze premium versie van Yoast SEO is niet gratis en kost €79 exclusief BTW en daar krijg je dan meer optie voor en een jaar gratis updates en support. Van de support heb ik nu nog geen gebruik hoeven te maken en mijn updates lopen voorlopig nog wel even. Tijd om mijn eerste indruk te delen, wat het mij heeft geholpen en of het het geld waard is om het aan te schaffen (vanuit mijn situatie).

Foto: Shutterstock by Igisheva Maria

Yoast SEO premium, welke opties zijn er?

Bij de premium (betaalde) versie van Yoast SEO krijg je onder andere suggesties van interne links die je zou kunnen verwerken in het artikel dat je schrijft. Dat is goed en super fijn, want ik kan me zo voorstellen dat je niet meer elk artikel weet dat je ooit hebt geschreven en online hebt gezet. Je kunt tot 5 keywords gebruiken waar je op gevonden wilt worden in tegenstelling tot de gratis versie waar je maar 1 keyword kunt gebruiken. Ook staat er onder elk artikel onder het kopje ‘inzichten’ aangegeven welke 5 woorden het meeste voorkomen in je tekst zodat je kunt kijken of je deze kunt gebruiken als extra zoekwoorden. Ook kun je gebruik maken van de redirect manager zodat je URL’s kunt updaten als die veranderd zijn zodat de bezoekers altijd op de juiste pagina terecht komen en bevat het geen reclame. Meer kun je vinden op de website van Yoast. Maar de meest handige dingen heb ik nu verteld en heb ik ook beschreven. Het interne linken, extra keywords en inzichten heb ik zeker gebruikt. Ook laat hij je verweesde inhoud zien, kom ik verder in dit artikel op terug.

Intern linken is zó belangrijk

Ik ben een paar maanden geleden ook een maand of langer bezig geweest om al mijn artikelen na te lopen. Dat waren er nog al wat, want ik begon in 2013. Daar kwam ik erachter dat veel van mijn vooral oudere artikelen geen zoekwoorden hadden, geen Google voorvertoning was ingevuld of waar geen interne links in stonden. Intern linken is heel erg belangrijk voor Google. Dan kan Google je site bezig indexeren en kunnen artikelen beter gevonden worden. Google ziet het zo: hoe meer er naar een artikel gelinkt wordt, hoe belangrijker deze wordt. En laat Yoast SEO premium nu net een optie hebben om de interne links te laten zien die aangeraden worden. Kijk naar dit onderstaande voorbeeld die ik kreeg toen ik dit artikel aan het typen was.

yoast seo premium intern linking

Zo adviseert Yoast SEO premium mij bij het schrijven van dit artikel onder andere te linken naar 6 tips om een goede start te maken met je blogMeer bezoekers op je blog, deel 2!Geld verdienen met affiliate links (+ lijst webshop en aanbieders!) en 7x affiliate links, de belangrijkste dingen + extra tip!. Er staan er nog meer maar die heb ik niet nodig als voorbeeld. Je kunt zelf kiezen welke je gebruikt en het handig is dat je ze gewoon kunt slepen naar het artikel (in Google Chrome). Je hoeft dus niets te typen. In je lijst met berichten (in het linker menu en dan berichten) zie je in het overzicht ook precies hoeveel interne en uitgaande links een artikel heeft.

yoast seo premium intern linking verweesde inhoud

Je ziet dat het artikel over mijn nieuwe kat Jaimy 4 uitgaande links heeft naar andere artikelen, maar dat het geen inkomende links heeft. Wat zij verstaan onder ‘verweesde inhoud’ is dan ook dat er geen andere artikelen naar het bepaalde artikel verwijzen. Dat is eigenlijk logisch met nieuwe artikelen, omdat je vaak pas linkt naar oudere artikelen als je een nieuw artikel schrijft of je moet handmatig je blogposts doorlopen om te linken. Hele handige optie die je nog eens kunt doorlopen om alles met elkaar te laten linken. Daarbij kan je ook instellen wat je allemaal wilt zien in het overzicht. Zelf vind ik het fijn om mijn meta omschrijving te kunnen zien (wat zichtbaar is op Google – snippet), inkomende en uitgaande links van een artikel, focus zoekwoord en de SEO titel.

Voor mij zijn dus de interne link suggesties, 5 keywords, inzichten en verweesde inhoud de opties die ik voornamelijk gebruik voor nu. Het heeft mij dan ook enorm geholpen om artikelen aan te passen en interne links zichtbaar te maken wat als resultaat heeft dat mijn bezoekersaantallen groeien en ik beter zichtbaar ben in Google. Dat is toch wel fijn :) Zeker als je blog je bedrijf is en je je geld ermee moet verdienen, laten we eerlijk zijn!

Voor mij is Yoast SEO Premium dus een aankoop geweest waar ik zeker iets aan heb en wat mij ook echt heeft geholpen. Het heeft mijn blog naar een hoger niveau getild en ik pluk er dus de vruchten van. Wat mij betreft is het dus zeker het geld waard als je je blog wilt verbeteren en daar deze hulp bij kunt gebruiken. Veel is in het Nederlands en makkelijk te begrijpen als je gewoon goed leest :)

Gebruik jij Yoast SEO voor je blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *