Zo zijn mijn bezoekersaantallen verdubbeld in een maand

bezoekersaantallen verdubbelen

De afgelopen tijd ben ik veel bezig geweest met optimaliseren van mijn blog.  Het lag een tijdje stil door de verhuizing naar m’n nieuwe woning in Edam en andere dingen. Dat was achter de rug, ik ging weer naar een leuk event en sprak daar met andere bloggers. Op dat moment wilde ik er weer vol voor gaan. Je schrijft je blog niet voor niets in bij de Kamer van Koophandel; je hebt namelijk de intentie om er geld mee te gaan verdienen. Dat is precies wat ik al deed en weer wilde doen en eigenlijk nog meer ook. Dat betekent dat je harder moet werken en je blog moet nalopen of alles helemaal goed werkt, je inlezen in verschillende Social Media en kijken wat het beste werkt. Dat is een begin en daar heb ik me achter de schermen, in mijn vrije tijd een paar weken tot anderhalve maand volledig op gestort. Met als resultaat.. bezoekersaantallen verdubbeld! Nou ja, bijna. Ik leg je uit hoe ook jouw bezoekersaantallen verdubbelen als je dit doet.

Foto: Rosegold glitter notebook by July Prokopiv/Shutterstock

Bezoekersaantallen verdubbelen

Het is na al die jaren nog steeds mijn hobby en ik vroeg mij af waarom mijn bezoekersaantallen wat lager bleven vergeleken met andere bloggers. Ik ben trots op mijn content, heb mij door de jaren heen ingelezen in SEO en wist wel wat werkte en niet werkte en toch werkte het voor mij dus niet. Na alles onder de loep te hebben genomen, op een rij te hebben gezet en bedacht wat ik wilde bereiken heb ik het goed aangepakt en dat ga ik je uitleggen. Mijn bezoekersaantallen verdubbelen en ik zie ze dus echt goed stijgen!

Yoast SEO premium

Yoast SEO is een plugin die ik al heel lang gebruikte en tevreden over ben. Er is ook een premium versie waarbij je net iets meer mogelijkheden hebt. Die heb ik gekocht, omdat je daar ook tips krijgt welke blogs je intern kunt linken. Dat is heel belangrijk namelijk. Over 5,5 jaar weet ik niet meer welke artikelen ik allemaal heb geschreven en met deze plugin krijg je in je toolbar (waar je een artikel schrijft) artikelen te zien die je kunt linken zodat er interne links ontstaan. Super handig en zo kwam ik erachter dat veel artikelen geen interne links hadden, geen meta omschrijving of geen keyword. Ja, dan word je natuurlijk ook niet gevonden door Google. Meer dan een maand ben ik bezig geweest om oude niet relevante artikelen te verwijderen, meta omschrijvingen toe te voegen en vooral veel intern te linken. Dat heeft al enorm veel geholpen en ik zag ineens artikelen in de zoekresultaten verschijnen waar ik al tijden niet op gevonden werd. Dat loont dus!

Pinterest

Ook ben ik me gaan verdiepen in Pinterest. Dat heb ik vorig jaar al eens gedaan en de artikelen die ik toen deelde werd ik ook wel (mondjesmaat) op gevonden. Dat kan natuurlijk beter! Ik opende Canva (aanrader!) en zocht een mooi premade design uit voor een Pinterest graphic. Deze heb ik aangepast naar de kleuren en lettertypen van mijn blog en heb zo een aantal artikelen gedeeld op mijn eigen borden en borden van anderen waar ik lid van ben. Ook dat heeft goed geholpen! Zoek zelf maar eens op Google naar bijvoorbeeld “Vsco recipes”. Dan zie je dat ook Pinterest in de Google zoekresultaten staat. Op die manier kun je dus ook heel veel verkeer uit Pinterest gaan halen. Overigens heb ik hier geen boek over gelezen, maar die zijn er wel. Dit heeft dus ook goed van pas, mocht jij je bezoekersaantallen verdubbelen wilt.

Praten met andere bloggers

Ook heb ik met andere bloggers gesproken over mijn soort van issue. Zij hebben mij tips gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan en dat blijkt dus ook te helpen. En niet alleen de tips die ik heb gekregen, maar ook motiveerde de gesprekken mij om überhaupt weer verder te gaan met bloggen en dit goed aan te pakken. Ik ga echt niet alles tot in de puntjes vragen, maar in grote lijnen heb ik zeker houvast gekregen waar ik nu nog de vruchten van pluk. Het is dus helemaal niet gek om gewoon eens met andere bloggers te overleggen en te vragen hoe hun bepaalde dingen doen. Gek idee eigenlijk. Je geeft zelf blogtips om mensen te helpen en deelt je kennis en uiteindelijk doe je wat met kennis van anderen. Blijkt maar weer dat je elkaar heel goed kunt aanvullen :)

Regelmatig bloggen

Iedere blogger doet dit anders. De een zegt dat je vaste tijdstippen moet gebruiken en de ander zegt dat je iets online moet gooien zodra je het af hebt. De een zegt dat 2 keer in de week bloggen genoeg is terwijl de ander weer zegt dat elke dag beter is voor je SEO en voor Google. Zelf ben ik het met het laatste eens omdat ik merk dat dit ook werkt. Steeds als jij iets online plaatst op je blog dan worden zoekmachines getipt als het ware. Op die manier is je bericht direct zichtbaar in Google (of in ieder geval heel snel). Zo schreef ik over de Catrice 3D highlighter Icy Glaze en een paar uur later werd ik er al op gevonden in Google. Dus regelmatig bloggen is zeker heel erg positief voor je SEO en vindbaarheid.

Dit alles bij elkaar heeft mij enorm geholpen en ik zie elke dag weer dat artikelen vaker en beter gevonden worden en mijn bezoekersaantallen verdubbelen. Elke dag weer. Het is even heel veel werk om alles na te lopen maar het loont zeker weten! En ik weet zeker dat dit voor jouw blog ook geldt!

Lees ook:
Wat heeft mijn blog als bedrijf mij gebracht?
Tag: Mijn blog content tag
SEO, de basisregels!
6 tips om een goede start te maken met je blog

Je bezoekersaantallen verdubbelen, wat heb jij ondernomen voor je goede vindbaarheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *