Zo zijn mijn bezoekersaantallen verdubbeld in een maand

bezoekersaantallen verdubbelen

De afgelopen tijd ben ik veel bezig geweest met optimaliseren van mijn blog.  Het lag een tijdje stil door de verhuizing naar m’n nieuwe woning in Edam en andere dingen. Dat was achter de rug, ik ging weer naar een leuk event en sprak daar met andere bloggers. Op dat moment wilde ik er weer vol voor gaan. Je schrijft je blog niet voor niets in bij de Kamer van Koophandel; je hebt namelijk de intentie om er geld mee te gaan verdienen. Dat is precies wat ik al deed en weer wilde doen en eigenlijk nog meer ook. Dat betekent dat je harder moet werken en je blog moet nalopen of alles helemaal goed werkt, je inlezen in verschillende Social Media en kijken wat het beste werkt. Dat is een begin en daar heb ik me achter de schermen, in mijn vrije tijd een paar weken tot anderhalve maand volledig op gestort. Met als resultaat.. bezoekersaantallen verdubbeld! Nou ja, bijna. Ik leg je uit hoe ook jouw bezoekersaantallen verdubbelen als je dit doet.

Foto: Rosegold glitter notebook by July Prokopiv/Shutterstock

Bezoekersaantallen verdubbelen

Het is na al die jaren nog steeds mijn hobby en ik vroeg mij af waarom mijn bezoekersaantallen wat lager bleven vergeleken met andere bloggers. Ik ben trots op mijn content, heb mij door de jaren heen ingelezen in SEO en wist wel wat werkte en niet werkte en toch werkte het voor mij dus niet. Na alles onder de loep te hebben genomen, op een rij te hebben gezet en bedacht wat ik wilde bereiken heb ik het goed aangepakt en dat ga ik je uitleggen. Mijn bezoekersaantallen verdubbelen en ik zie ze dus echt goed stijgen!

Yoast SEO premium

Yoast SEO is een plugin die ik al heel lang gebruikte en tevreden over ben. Er is ook een premium versie waarbij je net iets meer mogelijkheden hebt. Die heb ik gekocht, omdat je daar ook tips krijgt welke blogs je intern kunt linken. Dat is heel belangrijk namelijk. Over 5,5 jaar weet ik niet meer welke artikelen ik allemaal heb geschreven en met deze plugin krijg je in je toolbar (waar je een artikel schrijft) artikelen te zien die je kunt linken zodat er interne links ontstaan. Super handig en zo kwam ik erachter dat veel artikelen geen interne links hadden, geen meta omschrijving of geen keyword. Ja, dan word je natuurlijk ook niet gevonden door Google. Meer dan een maand ben ik bezig geweest om oude niet relevante artikelen te verwijderen, meta omschrijvingen toe te voegen en vooral veel intern te linken. Dat heeft al enorm veel geholpen en ik zag ineens artikelen in de zoekresultaten verschijnen waar ik al tijden niet op gevonden werd. Dat loont dus!

Pinterest

Ook ben ik me gaan verdiepen in Pinterest. Dat heb ik vorig jaar al eens gedaan en de artikelen die ik toen deelde werd ik ook wel (mondjesmaat) op gevonden. Dat kan natuurlijk beter! Ik opende Canva (aanrader!) en zocht een mooi premade design uit voor een Pinterest graphic. Deze heb ik aangepast naar de kleuren en lettertypen van mijn blog en heb zo een aantal artikelen gedeeld op mijn eigen borden en borden van anderen waar ik lid van ben. Ook dat heeft goed geholpen! Zoek zelf maar eens op Google naar bijvoorbeeld “Vsco recipes”. Dan zie je dat ook Pinterest in de Google zoekresultaten staat. Op die manier kun je dus ook heel veel verkeer uit Pinterest gaan halen. Overigens heb ik hier geen boek over gelezen, maar die zijn er wel. Dit heeft dus ook goed van pas, mocht jij je bezoekersaantallen verdubbelen wilt.

Praten met andere bloggers

Ook heb ik met andere bloggers gesproken over mijn soort van issue. Zij hebben mij tips gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan en dat blijkt dus ook te helpen. En niet alleen de tips die ik heb gekregen, maar ook motiveerde de gesprekken mij om überhaupt weer verder te gaan met bloggen en dit goed aan te pakken. Ik ga echt niet alles tot in de puntjes vragen, maar in grote lijnen heb ik zeker houvast gekregen waar ik nu nog de vruchten van pluk. Het is dus helemaal niet gek om gewoon eens met andere bloggers te overleggen en te vragen hoe hun bepaalde dingen doen. Gek idee eigenlijk. Je geeft zelf blogtips om mensen te helpen en deelt je kennis en uiteindelijk doe je wat met kennis van anderen. Blijkt maar weer dat je elkaar heel goed kunt aanvullen 🙂

Regelmatig bloggen

Iedere blogger doet dit anders. De een zegt dat je vaste tijdstippen moet gebruiken en de ander zegt dat je iets online moet gooien zodra je het af hebt. De een zegt dat 2 keer in de week bloggen genoeg is terwijl de ander weer zegt dat elke dag beter is voor je SEO en voor Google. Zelf ben ik het met het laatste eens omdat ik merk dat dit ook werkt. Steeds als jij iets online plaatst op je blog dan worden zoekmachines getipt als het ware. Op die manier is je bericht direct zichtbaar in Google (of in ieder geval heel snel). Zo schreef ik over de Catrice 3D highlighter Icy Glaze en een paar uur later werd ik er al op gevonden in Google. Dus regelmatig bloggen is zeker heel erg positief voor je SEO en vindbaarheid.

Dit alles bij elkaar heeft mij enorm geholpen en ik zie elke dag weer dat artikelen vaker en beter gevonden worden en mijn bezoekersaantallen verdubbelen. Elke dag weer. Het is even heel veel werk om alles na te lopen maar het loont zeker weten! En ik weet zeker dat dit voor jouw blog ook geldt!

Lees ook:
Wat heeft mijn blog als bedrijf mij gebracht?
Tag: Mijn blog content tag
SEO, de basisregels!
6 tips om een goede start te maken met je blog

Je bezoekersaantallen verdubbelen, wat heb jij ondernomen voor je goede vindbaarheid?

21 Reacties

 1. 28 september 2018 / 10:46

  Handig tips! Yoast en Pinterest moet ik verdiepen en trouwens ook Google Analystic. Ik snap het helemaal nog niet alles.

  • Mariska
   Auteur
   28 september 2018 / 15:18

   Pinterest en Yoast kunnen wel een belangrijke verkeersbron zijn 🙂

 2. 27 september 2018 / 17:10

  Yoast ga ik me maar eens in verdiepen, ik kende het nog niet.
  Soms vraag ik me af of mijn keuze voor Blogger wel de juiste was, met WordPress lijkt het allemaal wat makkelijker te zijn, plug-ins e.d.
  Bedankt voor de tips!

  • Mariska
   Auteur
   27 september 2018 / 18:17

   Ik zou, als ik jou was en je het wat professioneler wilt aanpakken sowieso voor WordPress gaan. Er zijn talloze mensen die je kunnen helpen met de overstap en het hoeft helemaal niet duur te zijn. Zelf betaal ik een paar tientjes per jaar geloof ik via http://mijndomein.nl 🙂

 3. 27 september 2018 / 11:39

  Allemaal mooie tips! Dankjewel! Zelf ook aan het onderzoeken wat onder andere goede SEO en pinterest kunnen betekenen voor verkeer naar mijn blog. Yoast premium ben ik nog aan het overwegen, het is toch even
  € 79 aftikken.
  Lees het laatste blogbericht van saskia – Een kastje Per Dag – Deel 2My Profile

 4. 27 september 2018 / 08:26

  Leuk om te lezen! Ik heb sinds Januari Yoast SEO premium en er is echt zoveel veranderd in mijn stats. Afgelopen zomer heb ik mijn oude artikelen allemaal aangepast en ik pluk nu de vruchten. Ging van een kleine 5000 weergaven naar op dit moment al meer dan 20.000 weergaven in 1 maand (en de maand duurt nog een paar dagen!).
  Moet ook nog steeds bezig met Pinterest, de meeste artikelen zijn er wel gedeeld maar niet in pinterest vriendelijke foto formaatjes.

  • Mariska
   Auteur
   27 september 2018 / 08:31

   Ja, bij mij begint het nu te komen, maar Google kan natuurlijk niet in één keer alles opnemen. Dus dat komt mondjesmaat maar ook ik pluk nu de vruchten. Doe jij alleen intern linken of heb je ook meerdere zoekwoorden en synoniemen gebruikt in de premium versie?

    • Mariska
     Auteur
     27 september 2018 / 18:21

     Ja bij mij werkte het intern linken al goed dus, alleen wordt natuurlijk later pas opgepakt. De meerdere zoekwoorden moet ik nog fixen voor veel artikelen. Fijn dat het jou ook goed geholpen heeft 🙂

 5. 26 september 2018 / 21:54

  Toevallig ben ik ook mijn blogs aan het updaten. Zo af en toe tussendoor, als ik zin (=puf) en tijd heb. En ik zie het ook terug. Sta ik eerst op pagina 6, daarna op de eerste pagina. En dat geeft de mens weer moed. 🙂
  Yoast Premium wil ik ook nog een keertje aanschaffen, maar momenteel lukt het even niet. Ik zou niet meer zonder Yoast kunnen, ideaal!

 6. 26 september 2018 / 21:51

  Ik moet mij toch eens wat meer gaan verdiepen in Pinterest, dit is iets wat ik eigenlijk amper gebruik x

 7. 26 september 2018 / 21:27

  Wat chill zeg! Ik ben ook bezig met Pinterest en dat gaat super goed. En ik ben ook tevreden over Yoast, maar nog geen premium account. Wellicht wel slim om te doen.

 8. 26 september 2018 / 09:58

  Handige tips! Ik heb wel eens de Yoast plugin geinstalleerd, maar wist niet zo goed wat ik ermee moest en heb het toen weer gedeinstalleerd. Misschien toch maar weer eens oppakken en me in verdiepen (kost weer tijd en daar heb ik niet zoveel van :-(). Meerdere keren per week schrijven zal ook zeker helpen meer bezoekers te trekken, maar daar moet je de tijd en inspiratie (en soms komen deze ook weer niet tegelijk samen 😉 ook heel onhandig hihi) wel voor hebben. In mijn geval lukt dat helaas niet en moet ik toch andere prioriteiten stellen.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Benefit Ka-Brow! wenkbrauwgelMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   26 september 2018 / 18:27

   Ja het is eigenlijk alles bij elkaar natuurlijk. Als je iets niet snapt mag je het gerust aan me vragen 🙂

 9. 26 september 2018 / 09:32

  Fijne tips! Ik moet ook maar eens wat meer gaan doen aan de SEO en oude artikelen verbeteren/verwijderen.

  • Mariska
   Auteur
   26 september 2018 / 18:27

   Ja echt doen, het kan je zoveel helpen en dat merk ik nu zelf ook 🙂 Daarom wilde ik het graag delen met anderen.

  • Mariska
   Auteur
   26 september 2018 / 18:26

   Inspiratie is niet het juist woord, maar het levert wel goed veel bezoekers op 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.