Een webshop beginnen, maak van je hobby je werk + gratis goede tips

by Mariska

Als 30plusvrouw kun je ook natuurlijk van je hobby je werk maken en bijvoorbeeld een webshop beginnen. Zoals je misschien weet ben ik nog niet zo heel lang geleden ook begonnen met mijn eigen webshop naast mijn blog. Inmiddels verkoop ik mijn producten via mijn webshop op mijn blog en 2 andere aanbieders. Het is een hele leuke uitdaging, alleen het vergt ook wel wat geduld moet ik zeggen.

Als je al een hele grote achterban hebt dan zul je waarschijnlijk sneller je eerste order hebben dan dat je wat minder volgers hebt. Ik ga mijn ervaring delen in dit artikel en de benodigdheden die ik heb aangeschaft. Zorg in ieder geval voor een goede printer , dat maakt het een stuk makkelijker!

Lees ook: Nette zakelijke e-mail schrijven

Van je hobby je werk maken

snel en makkelijk eigen webshop beginnen

Van je hobby je werk maken is natuurlijk het mooiste wat er is. Ze zeggen weleens: “als je doet wat je leuk vindt, dan hoef je nooit meer te werken” en dat kan ik zeker beamen. Het maakt je leven zoveel leuker als je iets doet qua werk wat je écht leuk vindt en niet omdat het moet om een inkomen te genereren. Dat heb ik nu ook met de webshop naast mijn blog. Ik kan spullen verkopen die ik zelf tof vind en die bijdragen aan de #selfcare en #metime. Maar, is het dan niet lastig om te beginnen? Nee. Ik vind van niet. Eigenlijk kwam het van mij ook vrij spontaan.

Ik ga je vertellen wat ik heb aangeschaft om te beginnen.

Webshop beginnen, wat heb ik aangeschaft?

Op zich viel het wel mee wat ik heb aangeschaft omdat ik al een domeinnaam heb waar ik mijn blog (en nu mijn webshop) op run. Maar ik zal ook wat alternatieven geven zodat je wat meer handvatten hebt. Dat is misschien handig.

  • een goede printer om adreslabels te printen, denk hierbij aan een goede HP printer of een ander goed en betrouwbaar merk
  • een domeinnaam waarop je je webshop gaat runnen of bijvoorbeeld Shopify
  • bedenk wat je gaat verkopen en koop nog niet zoveel in via bijvoorbeeld Orderchamp
  • maak ruimte vrij in een aparte kamer of je berging om je producten op te slaan
  • meld je aan bij bijvoorbeeld MyParcel om pakketjes te versturen, te volgen en labels te printen
  • niet geheel onbelangrijk; bestel verpakkingsmateriaal als in dozen, papier, leuke dingen om het net wat leuker in te pakken
  • bestel visitekaartjes om jouw gegevens erbij te sturen, zo kunnen ze je weer terugvinden!
  • open een zakelijke rekening bij jouw bank voor jouw zakelijke ontvangsten
  • als je WordPress gebruikt, gebruik de plugin WooCommerce. Gratis! Je kunt het uitbreiden met goede en handige (soms betaalde) plugins

Ik denk dat dit de goede tips zijn om met een webshop en van je hobby je werk te maken! Zorg er wel voor dat je niet gelijk groot inkoopt. Stel je voor dat het toch niet iets voor jou blijkt te zijn of jouw product verkoopt niet, dan is het zonde dat je met een grote voorraad zit en dat je daar je geld al aan hebt uitgegeven. Daar heb ik ook op gelet.

Niet geheel onbelangrijk en een punt waar je niet onderuit komt: je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Je wordt namelijk ondernemer en vaak kun je producten alleen inkopen bij bedrijven op het moment dat je een BTW nummer en Kamer van Koophandel nummer hebt.

Je kunt bij de KvK alvast online een formulier invullen en je gegevens digitaal versturen. Vervolgens kun je ook online een afspraak inplannen en kun je je onderneming inschrijven. Houdt er rekening mee dat je €50 daar moet pinnen. Je krijgt dan een mapje met informatie mee en de informatie van je onderneming.

Gefeliciteerd!

Als je vragen hebt stel ze gerust! :)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?