Geld verdienen met affiliate links (+ lijst webshop en aanbieders!)

Sinds enige tijd probeer ik mij steeds meer te verdiepen in de werking van affiliate links. Ik zag het op verschillende blogs voorbij komen en het zag er interessant uit. Net als bijvoorbeeld het tonen van advertenties van Google of Just Premium kun je met het inzetten van affiliate links ook wat verdienen! In dit artikel laat ik mijn ervaring hiermee weten, hoe je het het beste kunt inzetten en een lijst met webwinkels en de bijbehorende aanbieder. Wellicht dat dit je verder helpt!

Affiliate links zijn links van aanbieders die direct gelinkt worden aan een bepaald product of pagina waar je naar wilt linken. Je kunt bijvoorbeeld binnen het programma van Hema bij Zanox ook ‘deeplinks’ aanmaken. Dat betekent dat je de website van Hema opent, het betreffende product naar je wilt linken opzoekt, de URL kopieert en plakt in de deeplinkgenerator van Zanox. Dit lijkt moeilijker dan het is. Vervolgens druk op je ‘genereer deeplink’ en je krijgt een deeplink, direct naar het product. Die links kan je in je blogartikel verwerken zoals ik heb gedaan bij de review van de twee Hema Fabulous Fluid lipsticks. Op die manier kunnen de bezoekers op een snelle manier het product ook aanschaffen als ze willen. Je hoeft niet perse naar een artikel direct te linken, het kan ook naar de homepage van een bepaalde website.

Mocht de bezoeker op een affiliate link klikken en vervolgens het product (of een ander product) bestellen via die link, dan ontvang jij een bepaalde commissie over het verkochte product. Per aanbieder verschilt de commissie en dit kun je allemaal terugvinden in de betreffende regels van de bedrijven waar je je aanmeld. De hoogte van de commissie hangt af van het door de bezoeker gekochte product (hoogte van het bedrag) en het aantal procenten dat de aanbieder jou geeft.

Let op: Vermeld áltijd boven- of onderaan je artikel dat er affiliate links in je artikel verwerkt zijn zoals je hier bovenin ziet. En nog belangrijker; degene die via jouw link besteld betaald niets extra’s. Er zit dus geen verschil tussen het kopen via jouw affiliate link of direct op de betreffende website.

Mijn mening is dat als jij bijvoorbeeld een leuke shoplog hebt gemaakt of een product aanprijst, het heel handig is voor de lezer als zij het product willen aanschaffen het ook direct kunnen vinden. Zelf vind ik dat namelijk altijd enorm handig! Buiten dat kun je op die manier dus ook wat verdienen als je het slim aanpakt (en mensen via jouw link bestellen). Het is dus voor beide kanten een handige zet naar mijn idee.

Ook verander ik oude artikelen nog wel eens door een al bestaande link te vervangen voor een affiliate link. Ik zie in mijn statistieken dat er ook nog wel eens op de links worden geklikt en er vervolgens toch iets wordt verkocht via die affiliate link die ik dan plaats. Dat willen we natuurlijk zien! Oh ja, voorbeeld: ik heb gelinkt in de nieuwe look a like Timberlands naar het betreffende product, maar als men uiteindelijk een ander product aanschaft via die link dan ontvang je ook gewoon je commissie over dat bedrag.

Houdt er rekening mee dat je niet elke verkoop via jouw link ook direct uitbetaald krijgt. Voor zover ik weet zijn bij deze drie aanbieders (Zanox, Daisycon en TradeTracker) de betaaldrempel €25,00. Vanaf €25,00 kun je dus uitbetaald krijgen.

Als je je hebt aangemeld en je bent goedgekeurd voor een bepaald bedrijf, kun je dus beginnen met promoten. Je kunt ervoor kiezen op deeplinks te genereren en te linken naar een bepaald product of producten, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon de banners te gebruiken die beschikbaar zijn. Vaak hebben bedrijven heel veel verschillende banners van de standaard banners tot banners met de aanbiedingen die gelden op dat moment. Keuze genoeg dus! Mijn voorkeur gaat uit naar het promoten via deeplinks.

Welke merken en webshops vind je waar?

Je hebt natuurlijk heel veel merken en heel veel webshops die zich hebben aangesloten bij een aanbieder zoals Zanox, Daisycon etc. In deze lijst laat ik de merken zien die ik zelf ‘gebruik’, maar ook andere merken die wellicht interessant zijn voor jou.

AliExpress – Daisycon
Asos.com – Zanox
Bluxbox.nl– TradeTracker
Boohoo.com – Zanox
Boozyshop.nl – TradeTracker
CoolBlue – Zanox
Douglas – Zanox
Hema – Zanox
ICI PARIS XL – TradeTracker
The Body Shop – Daisycon
TheMakeupSpot.nl– TradeTracker
van Haren – Daisycon
Xenos – TradeTracker
Zalando – Zanox

Er zijn uiteraard nog veel en veel meer merken, webshops en andere websites bij aangesloten, maar dit zijn degene die ik het liefste gebruik. Ook zijn dit merken waarvan ik zelf producten aan zal schaffen of sites die in blogland veel gebruikt worden, waardoor er eerder op een link wordt geklikt. Buiten dan wordt je bij elke aanmelding die je doet (binnen het programma bij het betreffende merk / website) altijd eerst gekeurd of je wel tot de doelgroep behoort. Vanaf het moment dat je wordt geaccepteerd kun je beginnen met het plaatsen van promotiemateriaal.

Mocht je vragen hebben of andere dingen wilt delen, laat een reactie achter of stuur mij een email. Ik help je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *