Meer bezoekers op je blog, deel 2!

meer bezoekers op blog

Eerder schreef ik natuurlijk al een artikel over hoe je snel meer bezoekers op je blog krijgt. Daar heb ik al aangegeven wat de meest voorkomende dingen zijn die je kunt doen om voor meer bezoekers te zorgen, maar er zijn er nog een paar die ik je wil meegeven. Misschien past dit wel veel beter bij je of heb je hier nog nooit aan gedacht. Dit zijn wel meer tips die ik de laatste tijd vaak bij andere bloggers voorbij zie komen en wat ook wel schijnt te werken. Stiekem heb ik het nog niet allemaal gedaan, maar wellicht dat ik ook zoiets nog ga doen 🙂 Anyway, kijk je mee naar deze tips en laat je weten of je er iets aan hebt?

Pinterest is een goede voor meer bezoekers!

Sinds kort ben ik wat actiever op Pinterest. Ik deel veel mooie foto’s van Nederlandse bloggers die ik volg, maar ook deel ik best wat foto’s van mijn eigen blog. Juist dat laatste is belangrijk omdat de mensen die jouw pins bekijken dan door kunnen klikken naar je blog. En als ze dat doen ben jij een bezoeker rijker. Een bezoekers is natuurlijk niet zo heel veel, dus als je je best doen kunt je een leuk aantal bezoekers naar jouw blog toetrekken. Tips: het beste werken verticale foto’s met een uitnodigende tekst erop. Denk hierbij aan de titel met een klein voorproefje van het echte artikel. Sinds ik actiever ben merk ik ook meer verkeer naar mijn blog. Het kost iets meer moeite, maar je hebt er zeker profijt van!

Nieuwsbrief al geprobeerd?

Wat ik ook steeds vaker voorbij zie komen zijn nieuwsbrieven van bloggers. In eerste instantie was ik hier een beetje huiverig voor, maar het schijnt dus wel te werken. En eerlijk; zelf vind ik het ook niet eens heel vervelend overkomen. Stel je voor dat jij een nieuwsbrief verstuurd met daarin een weekoverzicht van je (leukste) artikelen, een favoriet product (met eventueel affiliate link) en mensen zullen weer terugkomen op je blog. Ik zou er zeker even naar kijken, dat ga ik namelijk ook doen en ik ben van mening dat je zo zeker bezoekers kunt winnen! Ben je niet helemaal zeker hoe je het wilt inrichten dan kun je tal van voorbeelden vinden die je hierbij kunnen helpen.

Netwerken en persevents

Persevents zijn niet alleen leuk om nieuwe merken en producten te leren kennen, maar ook nieuwe bloggers leren kennen is heel erg leuk. Heel vaak ben ik niet op een persevent geweest wegens tijdgebrek en werk (helaas!), maar niets is leuker dan een praatje maken met bloggers die je alleen via het beeldscherm kent. Wissel je blogs uit en stel je netjes voor bij de PR mensen. Op die manier bouw je een leuke band op en leer je waarschijnlijk mensen kennen die je nog niet kent 🙂

Wees aanwezig op social media

Ook is het belangrijk om je naam de wereld in te gooien. Laat mensen weten dat jij bestaat en jij een blog hebt en wat ze kunnen verwachten. Zorg voor interactie met lezers en stel vragen zodat je in contact komt. Vraag soms mensen bijvoorbeeld iets te delen met een winactie of nog leuker, bedenk een uniek concept zodat mensen niet meer om je heen kunnen!

Lees ook:
5 merken die ik niet kende zonder de blogwereld
Tag: Mijn blog content tag
IFTTT.com – automatisch artikelen delen en meer!
30 kanalen wat mij het meeste bezoekers bezorgd

Heb jij deze ideeën al toegepast voor meer bezoekers op je blog? Wat vind jij de fijnste?

Photo by Kaboompics // Karolina from Pexels

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook