6 onmisbare websites voor een goede blog

6 onmisbare websites voor een goede blog

Elke dag worden er weer tientallen blogs opgericht door mensen die eindelijk de knoop hebben doorgehakt om te beginnen met bloggen. Hartstikke leuk natuurlijk! Daarbij kun je wel wat hulp gebruiken, waaronder een aantal onmisbare websites voor een goede blog. Zelf heb ik er een paar die ik zeker kan aanraden en die wil ik graag delen. Er zijn zóveel verschillende websites dat je af en toe door de boven het bos niet meer ziet en dan is een overzicht wel heel erg fijn denk ik. Mocht jij een goede tip hebben kun je die in de reacties zetten, dan voeg ik die toe!

Onmisbare websites voor een goede blog

Picmonkey.com

Zelf gebruik ik een oude versie van Photoshop om mijn foto’s iets te bewerken voor ze online komen. Nu moet je natuurlijk evengoed wel goede foto’s maken, maar nabewerking kan nooit kwaad. Je kunt bijvoorbeeld schaduws weghalen, de kleuren ietwat feller maken zodat het mooier uitkomt en de afbeelding bijsnijden zodat er niets onnodigs op staat. Mocht je niet overweg kunnen met Photoshop, dan raad ik je Picmonkey.com aan. Het is een gratis websites waarmee je eigenlijk de standaard dingen wel kunt aanpassen die ik net opnoemde. Heel erg handig! Ook kun je er terecht voor het maken voor collages, als je bijvoorbeeld een dagboekje online zet en een klein overzicht wilt maken. Ik weet zeker dat er veel bloggers zijn die hier gebruik van maken!

Photobucket.com

Mocht je opslagruimte van je blog willen besparen, dan is het altijd mogelijk om een (gratis) account bij Photobucket aan te maken. Zelf heb ik dit eventjes gebruikt, maar merk dat ik het fijner vind om gewoon te uploaden op mijn blog zelf. Je kunt er ook voor kiezen om een betaald account daar aan te schaffen zodat je meer opslagruimte hebt bijvoorbeeld.

Google+ profiel

Een Google+ profiel is zeker een aanrader die ik je mee wil geven. Eigenlijk zet ik er nooit zelf iets op, maar mijn artikelen worden daarop wel automatisch gedeeld. Ik zie dat als ik op een blogartikel van mij zelf Google, dat ik best hoog in de resultaten terecht kom met het Google+ profiel. Of dit toeval is? Weet ik niet, maar het is zeker weten het proberen waard. Voor het automatisch delen van mijn artikelen op Facebook, Twitter en Google+ gebruik ik trouwens de plugin Jetpack.

Facebookpagina voor je blog

Facebook is een van mijn meest favoriete platformen en ik merk dat als ik de artikelen daar deel, ik meer bezoekers mag ontvangen op de blog. Ooit schreef ik ook een artikel over de 14 beste Facebookgroepen om je artikelen te delen. Een eigen Facebookpagina voor je blog is natuurlijk daarbij ook erg handig. Je kunt er handmatig berichten op zetten, berichten van mede bloggers delen en zo het bereik van je blog vergroten. Heel veel mensen hebben namelijk ook Facebook, meer dan bijvoorbeeld Bloglovin of Twitter.

Pinterest account

Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in Pinterest. Als je dit goed aanpakt, dan kun je daar ook veel verkeer uit halen. Ook gebruik ik Pinterest vaak om mooie afbeeldingen van collega bloggers op te delen en ik merk dat ik daardoor wel mondjesmaat meer volgers krijg. Zelf heb ik een bord gemaakt waar ik de blogfoto’s op ga delen die je op deze blog ziet. Ben erg benieuwd of dit gaat werken, maar het is zeker de moeite om me hierin te verdiepen. Pinterest wordt ook steeds populairder, dus wellicht ook iets voor jou om zo’n gratis account aan te maken!

Google Analytics

En de laatste, maar zeker ook bijna de belangrijkste; Google Analytics. Je kunt hier een gratis account aanmaken, alles invullen en vervolgens de code op je blog in de header zetten. Vanaf dat moment worden de bezoekers gemeten en kun jij bijhouden hoe vaak je blog wordt bezocht. Niet alleen kun je de bezoekersaantallen zien. Je kunt ook zien welke pagina’s het beste bezocht worden, op welke tijdstippen je blog het meeste wordt bezocht en vanaf welke media mensen doorklikken naar jouw blog. En dit is zeker niet het enige, want er zijn nog honderden andere dingen te bekijken. Niet overdreven.

Lees ook:
Discussies op internet, zinloos en kinderachtig + voorbeeld
Zó maak je reclame voor je blog, 5 tips!
Tip: automatisch de beste Google Ads op je blog
Attent zijn, 4 leuke ideeën (ook voor bloggers!)

Welke websites zijn voor jou onmisbaar voor een goede blog?

17 Reacties

 1. Josine
  18 januari 2017 / 23:26

  Klopt helemaal. Ik gebruik zelf ook photoshop, wel zo makkelijk. Ik ben inmiddels met een andere manier van autoshare begonnen en dat bevalt me stukken beter! Jetpack is helaas niet even makkelijk wanneer je een tweetalige blog hebt. Liefs, Josine
  Lees het laatste blogbericht van Josine – kleur van 2017My Profile

  • Mariska
   18 januari 2017 / 23:30

   Wat gebruik jij nu om het automatisch te delen als ik mag vragen? 🙂

 2. 17 januari 2017 / 13:55

  Handige tips! Ik moet denk ik toch maar gaan overwegen om een photobucket account te nemen, want krijg af en toe een mailtje van mn host, dat ik wat aan mijn afbeeldingen moet doen, haha!

 3. Silvienne
  15 januari 2017 / 14:04

  Thanks voor de tips, voor mij als beginnende blogger zijn jouw artikelen erg handig. Ik ga me denk ik nog meer verdiepen in Pinterest en waarschijnlijk een Facebook pagina aanmaken voor mijn blog, had ik nog niet over nagedacht!

  • Mariska
   15 januari 2017 / 18:02

   Ik ben blij dat je iets aan mijn artikelen hebt, daar doe ik het voor! 🙂

  • Mariska
   15 januari 2017 / 18:03

   Die heb ik ook gezien inderdaad en daar staan ook een paar van mijn artikelen tussen. Erg handige lijst!

 4. Evelyne
  13 januari 2017 / 12:25

  Goede tips! Ik gebruik zelf altijd Pixlr.com. Dit is een soort Photoshop alleen dan online. En voor Social Media is het natuurlijk ook handig om een Instagram account te hebben :)! Groetjes Evelyne | buttercupsisters.nl

 5. 13 januari 2017 / 01:06

  PicMonkey vind ik inderdaad ook heel fijn. Ik word ook altijd heel blij van Pixabay als ik stockfoto’s nodig heb. 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Tamara TS – Etiquette en TattoosMy Profile

 6. 12 januari 2017 / 22:10

  Dat Google+ profiel vind ik echt een goede. Ik heb wel Google+ maar doe er vrij weinig mee. Toch eens proberen of het invloed heeft haha.

 7. 12 januari 2017 / 20:43

  Met Picmonkey was ik nog niet bekend dus dat ga ik zeker eens even bekijken. Dus bij deze bedankt voor die tip, heel erg handig. Google Analytics is inderdaad fijn maar om eerlijk te zijn, kijk ik er amper op en maakt het me niet zo veel uit hoeveel bezoekers artikelen lezen. Vind het juist leuker heel af en toe te kijken en dan verrast te worden door de hoeveelheid lezers over een langere periode!
  Lees het laatste blogbericht van Ricardo – Review: One Day At A Time (Netflix)My Profile

 8. 12 januari 2017 / 18:54

  Pickmoney is echt mijn ultieme favoriet, Pinterest zou ik wat meer mee willen alleen al die social media bijhouden vind ik soms zo´n gedoe! Fijn artikel in ieder geval:)

 9. 12 januari 2017 / 16:22

  Ik zou me ook wel meer willen verdiepen in Pinterest! Ik kijk er wel elke dag op voor inspiratie, maar plaats zelf weinig. Zonde eigenlijk!
  Lees het laatste blogbericht van Joanne – Outfit | Wearing it inside outMy Profile

  • Mariska
   12 januari 2017 / 19:51

   Ja inderdaad, dat denk ik dus ook. Zou heel mooi zijn als mensen je vanaf daar kunnen gaan volgen en bezoeken. Meer bezoekers willen we allemaal, haha!

 10. 12 januari 2017 / 15:14

  Ik bewerk mijn foto’s ook in PicMonkey, een heel fijn fotobewerkings programma en veel makkelijker dan Photoshop 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Darina – Winter Solden in ParisMy Profile

  • Mariska
   12 januari 2017 / 19:52

   Het is inderdaad absoluut geen moeilijke website Picmonkey én ook grotendeels gratis. Je kunt prima uit de voeten met de gratis opties 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.