Cien dagcreme van Lidl review voor droge en gevoelige huid

by Mariska

Dagcrème is voor mij iets dat ik wel moet gebruiken omdat mijn huid anders erg droog is, schilfert en er gewoon niet uit ziet. Laatst liet ik op Twitter doorschemeren dat ik Lovea body lotion gebruikte voor mijn gezicht, maar dat is maar een tijdelijke oplossing en zorgde wel voor een extra boost voor mijn gezicht. Nu test ik ook al even de Cien Lidl dagcreme. Deze heb Lidl dagcreme kocht ik eigenlijk een beetje ‘voor nood’, omdat mijn andere dagcrème op was en ik snel iets nodig had. Over het algemeen ben ik wel te spreken over Lidl beauty producten en de leuke limited edition Tropical Summer producten die ik eens kreeg opgestuurd. Genoeg gebruikt dus en nu de tijd aan deze dagcrème die ik voor een paar euro meenam. Aangezien iedereen weleens bij Lidl komt wilde ik hier ook een review over schrijven en je te laten weten wat ik van dit product vind.

Lidl dagcreme

cien lidl dagcreme review
cien lidl dagcreme gebruik
cien lidl dagcreme ingredienten
cien lidl dagcreme werking

Deze dagcrème van het merk Cien, dat bij Lidl wordt verkocht, zit in een rood wit kartonnen doosje waarop je meer informatie kunt vinden. Het uiterlijk is zeker geen hoogstandje en is eigenlijk niets bijzonders. Vrij saai. Niet dat het mij persoonlijk wat uitmaakt omdat ik het koop voor de dagcrème zelf en niet hoe het eruit ziet ;) Alle informatie qua ingrediënten, gebruik en werking kun je dus alleen vinden op de kartonnen verpakking en niet op de pot crème. Het kartonnen doosje gooi ik normaal gesproken altijd gelijk weg dus niet echt handig als ik het nog eens terug wil lezen. Op zich had ik liever gezien dat deze informatie gewoon op het potje stond, want wie bewaard het nu in een kartonnen verpakking?

Allereerst toen ik het gebruikte prikte het enorm op mijn huid en werd mijn huid erg rood. Dat vond ik niet echt een goed teken en heb het later niet echt meer gebruikt omdat ik niet weer dit gevoel wilde hebben op mijn gezicht. Uiteindelijk wilde ik het wel verder testen om daar een goede review over te kunnen schrijven. Alleen de woorden ‘het prikt en m’n gezicht wordt rood’ is natuurlijk niet review waardig, haha!

Eigenlijk vind ik de Lidl dagcreme best wel een beetje chemisch ruiken. Het is absoluut geen overheersende chemische geur, maar wel een beetje vind ik persoonlijk. Hoeft helemaal niet erg te zijn, want smaken verschillen qua geur. De creme zelf is vrij stevig van structuur en smeert fijn uit, alleen valt me op dat als je het op je gezicht smeert, het me doet denken aan lijm. Geen secondelijm, maar van dat lijm wat kinderen op de basisschool gebruiken. Of iets als Prittstift. Dat is alleen in het begin, want daarna heb je er geen last meer van en smeert de creme goed uit. Nadat het de eerste keer enorm prikte heb daar verder geen last meer van gehad dus dat is wel een goed teken. Mijn gezicht is erg gevoelig en droog, dus dan kan ik die poespas niet gebruiken. En altijd een prikkend gezicht hebben is ook geen geweldig gevoel.

cien lidl dagcreme 1

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Deze Lidl dagcreme gebruik ik nu dagelijks en merk dat mijn huid deze wel kan waarderen. Mijn huid wordt zacht, trekt niet, schilfertjes verdwijnen grotendeels en ik krijg er geen pukkeltjes of andere nare bijwerkingen van. Voor mij is dat voldoende om deze dagcreme te blijven gebruiken tot hij op is en wellicht dat ik hem weer opnieuw koop. De prijs vind ik goed, het product dat je krijgt vind ik goed en het is goed verkrijgbaar. Als je echt een probleemhuid hebt dan weet ik niet of deze geschikt is, maar voor mijn droge en gevoelige huid doet hij het echt wel goed.

Lees ook: Lidl waterproof mascara van Cien en Lidl stijltang, krultang, multistyler en kwasten

Deze Cien Lidl dagcrème kocht ik voor zo’n €3,00 bij de Lidl.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?