Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza

vliegen ibiza

Dit jaar gaat het voor het eerst gebeuren in mijn leven, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik ga namelijk vliegen! Dat heb je eerder kunnen lezen in mijn blogpost over Antwerpen, België, Loreley en Ibiza. Voor velen de normaalste zaak van de wereld maar voor mij iets waar ik toch wel een heel groot beetje tegenop kijk. Sowieso ga ik bijna nooit op vakantie en als ik ging dan was het naar de Zwarte Cross, naar kennissen in Frankrijk of naar Duitsland voor een uitstapje. Ooit ben ik naar Salou geweest samen met mijn zusje en (toen) schoonzusje en daar houdt het wel een beetje bij op. Dit jaar dus naar Ibiza, met het vliegtuig. Ik zal er niet omheen draaien en ik vind het echt heel erg eng als ik er bij nadenk. Hoewel ik wel heel graag eens naar Ibiza wilde 🙂

Foto: Shutterstock

Waarom Ibiza?

Bij mijn huidige werkgever is er georganiseerd dat we met degenen die mee willen binnenkort een weekend naar Ibiza gaan. Echt Ibiza! Natuurlijk vond ik het erg leuk en meldde ik me direct aan. Ik wil wel mee natuurlijk! Maar.. ik heb nog nooit van mijn leven gevlogen. Zelfs toen ik in 2009 naar Salou ging zijn we met de bus gegaan. Nu moet ik zeggen dat 24 uur in de bus niet echt heel leuk is 😉 Dus, we gaan met een redelijk grote groep naar Ibiza en ik heb er ook wel veel zin in aan de andere kant. Hoewel ik al veel hele mooie foto’s heb gezien van Ibiza, filmpjes en zelfs films die daar opgenomen zijn trok het me wel. Dus eigenlijk een soort van geluk dat we nu zo gezellig met z’n allen gaan 🙂

Voor het eerst in mijn leven

Voor het eerst in mijn leven ga ik dus vliegen. Nu schijnt Ibiza niet heel erg ver te zijn, maar toch vind ik het eigenlijk doodeng. Ken je het programma Air Crash Investigation? Nou, daar heb ik dus alle afleveringen van gezien door de jaren heen. Niet echt heel bevorderlijk, haha. Als mensen zeggen dat je sneller kans hebt op een ongeluk op de weg dan in de lucht bent ik het er ook wel weer mee eens maar het blijft een hele hoge drempel voor me. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren en in de lucht maak je bijna geen schijn van kans. Dat zijn dan weer ideeën die de hele tijd door mijn hoofd spoken. Eigenlijk denk ik dan altijd maar: het gaat vanzelf voorbij en dan ben je blij dat je bent gegaan. Of ik drink gewoon 3 flessen wijn leeg voor ik het vliegtuig in stap zodat ik niks mee krijg van de reis, haha. Ik ben wat aan het Googlen soms en stuitte op compressiekousen van Stox, waarvan je dus zelfs vliegtuigkousen hebt. Je komt heel wat dingen tegen die je kunnen helpen bij de eerste keer vliegen, maar dit heb ik gelukkig niet nodig.

Heb ik er zin in?

eerste keer vliegen Transavia

Ja! Uiteraard heb ik er veel zin in en het duurt nog iets langer dan een maand voor ik voor het eerst in een vliegtuig stap. In dit artikel heb ik nu al heel vaak opgenoemd dat ik het spannend vind en dat zal ook wel zo blijven. Ik weet zeker dat als ik op dat moment op het punt sta in te stappen ik alweer ga twijfelen. Dan kan ik natuurlijk niet meer terug en dat wil ik uiteindelijk ook niet. Natuurlijk wil ik ook weten hoe het is om ergens heen te vliegen en natuurlijk wil ik ook weten hoe mooi Ibiza eruit ziet. Dus ergens kan ik niet wachten omdat ik zo ontzettend benieuwd ben naar alles en zin heb in de gezelligheid, de andere kant schijt ik 89 kleuren in mijn broek. Wie weet vind ik het juist wel hartstikke vet om te doen! 🙂

Lees ook:
De eerste keer vliegen; mijn ervaring
5x to do op Ibiza
Wat kocht ik op Ibiza?
Bikini’s en badpakken in plus size

Heb jij voor mij tips voor de eerste keer vliegen?

10 Reacties

 1. 17 april 2018 / 15:39

  Oeh, Ibiza! Er zijn ergere plekken om naartoe te gaan :).. en wat betreft de vliegangst: ik hoop dat je er overheen komt en dat het vliegen toch een beetje aangenaam is. En zo niet zou ik voor de wijn-optie gaan :):)

 2. 16 april 2018 / 20:20

  Wat gaaf dat je naar Ibiza gaat! Vliegen is eigenlijk helemaal niet zo eng, eenmaal in de lucht lijkt het net of je in een bus zit. En een geruststelling: Er gebeuren meer ongelukken met de auto dan met het vliegtuig. Voor je het weet ben je er zo 🙂

 3. 15 april 2018 / 19:28

  Aah super leuk! Ibiza zou ik ook nog wel naartoe willen. Vliegen vind ik ook altijd een beetje spannend, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Ik neem zelf altijd een reispilletje. Die kalmeert je en je wordt er een beetje slaperig van :).
  Lees het laatste blogbericht van priscilla – NIEUW | The Body Shop Face MistsMy Profile

 4. 15 april 2018 / 14:15

  Aah hoe gaaf dat je naar Ibiza gaat!! Ik heb 2 keer gevlogen, maar ik snap dat je het spannend vindt!
  Lees het laatste blogbericht van Mei Qi – aanraakbaarMy Profile

 5. Hennie
  15 april 2018 / 08:30

  Wat heerlijk dat je naar Ibiza gaat. Ik heb nu een stuk of zeven keer gevlogen (ook pas vanaf mijn 33e hoor) en het blijft leuk en spannend. Het taxien op de baan, het stilstaan en dan het brullen van de startmotoren onder je, het blijft magisch. Probeer ervan te genieten, meis. Tip: neem oordoppen of kauwgom mee. Als je oren last krijgen van het hoogteverschil, blijf dan slikken. Ik heb er niet altijd maar soms wel last van en dan heb je het maar bij je. Donderdag stap ik ook weer op het vliegtuig. Zin in en zal dan even kijken of er nog meer dingen zijn waar je rekening mee kunt houden. Geniet van de voorpret! Hoe lang ga je?
  Lees het laatste blogbericht van Hennie – Nieuw | The Body Shop | Face MistsMy Profile

 6. 14 april 2018 / 13:49

  Zelf vind vliegen ook altijd spannend en eng.. in oktober ben ik naar Malaga geweest in spanje, ongeveer 2.5 uur vliegen! Geloof me wanneer jij in Ibiza uitstapt ben je alle spanningen en angst totaal vergeten! Ga genieten???

 7. Ilse
  13 april 2018 / 08:14

  Ik ben ook een van die weinige mensen die nog nooit hebben gevlogen en ik weet ook niet of ik het zou durven.
  Maar Ibiza klinkt leuk!

 8. 13 april 2018 / 07:06

  Wat ontzettend leuk dat je naar Ibiza gaat! Het lijkt me een prachtig eiland en ideaal ook als dit zo vanuit je werk wordt georganiseerd 🙂 Ik snap dat het wel spannend is om voor het eerst te vliegen. Maar het komt vast goed uiteindelijk!
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Nog steeds een klein meisje? | Mijn kinderlijke voorliefdes!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.