Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza

by Mariska

Dit jaar gaat het voor het eerst gebeuren in mijn leven, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik ga namelijk vliegen! Dat heb je eerder kunnen lezen in mijn blogpost over Antwerpen, België, Loreley en Ibiza. Voor velen de normaalste zaak van de wereld maar voor mij iets waar ik toch wel een heel groot beetje tegenop kijk. Sowieso ga ik bijna nooit op vakantie en als ik ging dan was het naar de Zwarte Cross, naar kennissen in Frankrijk of naar Duitsland voor een uitstapje. Ooit ben ik naar Salou geweest samen met mijn zusje en (toen) schoonzusje en daar houdt het wel een beetje bij op. Dit jaar dus naar Ibiza, met het vliegtuig. Ik zal er niet omheen draaien en ik vind het echt heel erg eng als ik er bij nadenk. Hoewel ik wel heel graag eens naar Ibiza wilde :)

Waarom Ibiza?

Bij mijn huidige werkgever is er georganiseerd dat we met degenen die mee willen binnenkort een weekend naar Ibiza gaan. Echt Ibiza! Natuurlijk vond ik het erg leuk en meldde ik me direct aan. Ik wil wel mee natuurlijk! Maar.. ik heb nog nooit van mijn leven gevlogen. Zelfs toen ik in 2009 naar Salou ging zijn we met de bus gegaan. Nu moet ik zeggen dat 24 uur in de bus niet echt heel leuk is ;) Dus, we gaan met een redelijk grote groep naar Ibiza en ik heb er ook wel veel zin in aan de andere kant. Hoewel ik al veel hele mooie foto’s heb gezien van Ibiza, filmpjes en zelfs films die daar opgenomen zijn trok het me wel. Dus eigenlijk een soort van geluk dat we nu zo gezellig met z’n allen gaan :)

Voor het eerst in mijn leven

Voor het eerst in mijn leven ga ik dus vliegen. Nu schijnt Ibiza niet heel erg ver te zijn, maar toch vind ik het eigenlijk doodeng. Ken je het programma Air Crash Investigation? Nou, daar heb ik dus alle afleveringen van gezien door de jaren heen. Niet echt heel bevorderlijk, haha. Als mensen zeggen dat je sneller kans hebt op een ongeluk op de weg dan in de lucht bent ik het er ook wel weer mee eens maar het blijft een hele hoge drempel voor me. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren en in de lucht maak je bijna geen schijn van kans. Dat zijn dan weer ideeën die de hele tijd door mijn hoofd spoken. Eigenlijk denk ik dan altijd maar: het gaat vanzelf voorbij en dan ben je blij dat je bent gegaan. Of ik drink gewoon 3 flessen wijn leeg voor ik het vliegtuig in stap zodat ik niks mee krijg van de reis, haha. Ik ben wat aan het Googlen soms en stuitte op compressiekousen van Stox, waarvan je dus zelfs vliegtuigkousen hebt. Je komt heel wat dingen tegen die je kunnen helpen bij de eerste keer vliegen, maar dit heb ik gelukkig niet nodig.

Heb ik er zin in?

Ja! Uiteraard heb ik er veel zin in en het duurt nog iets langer dan een maand voor ik voor het eerst in een vliegtuig stap. In dit artikel heb ik nu al heel vaak opgenoemd dat ik het spannend vind en dat zal ook wel zo blijven. Ik weet zeker dat als ik op dat moment op het punt sta in te stappen ik alweer ga twijfelen. Dan kan ik natuurlijk niet meer terug en dat wil ik uiteindelijk ook niet. Natuurlijk wil ik ook weten hoe het is om ergens heen te vliegen en natuurlijk wil ik ook weten hoe mooi Ibiza eruit ziet. Dus ergens kan ik niet wachten omdat ik zo ontzettend benieuwd ben naar alles en zin heb in de gezelligheid, de andere kant schijt ik 89 kleuren in mijn broek. Wie weet vind ik het juist wel hartstikke vet om te doen! :)

Lees ook:
De eerste keer vliegen; mijn ervaring
5x to do op Ibiza
Wat kocht ik op Ibiza?
Bikini’s en badpakken in plus size

Heb jij voor mij tips voor de eerste keer vliegen?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?