Meet Abeltje de kitten

abeltje the kitten

Eerder schreef ik er al over dat ik een kitten uit het asiel had gekocht. Op een woensdag een paar weken geleden ging ik kijken (op de datum van dat artikel!), maar helaas was hij ziek geworden en duurde het een paar weken voor ik hem eindelijk mocht ophalen. Op zaterdag 24 december was het zover en ging ik samen met mijn tante, neefje en de reismand op pad om Abeltje op te halen. De naam is niet een die ik zelf zou kiezen, maar zo heet hij nou eenmaal. Even heb ik gedacht om het te veranderen, maar ik heb besloten om het zo te laten. We noemen hem eigenlijk altijd vriendje of vriend als we hem roepen, dus de naam is niet écht noodzakelijk 😉

Kijken in het asiel bij een kitten

Ik wilde wel een kitten uit het asiel, omdat ik zo’n beestje gewoon een tweede (en goed!) leven gunde. Abeltje is samen met zijn zusje gevonden in een natuurgebied en bij het asiel gebracht. Hij en zijn zusje waren qua mensen niks gewend, dus mensen waren eng. Dat merkte je ook echt heel erg toen we gingen kijken. Hij was moeilijk te pakken te krijgen en was echt heel erg schuw. Wel had ik hem vastgepakt en ging hem aaien en eventjes vond hij dat ook wel leuk. Hij begon te knorren. Later toen hij zag dat zijn zusje bang was werd hij dat ook. Je merkte echt dat ze met z’n tweetjes waren en er elkaar een soort van opstookte. De vrouw van het asiel zei ook al dat het erg veel moeite zou kosten om zijn vertrouwen te krijgen, hij toch wel de eerste week sowieso in een bench zou moeten zitten in de woonkamer en nog best schuw zou zijn. Veel werk aan de winkel dus, kun je wel zeggen.

Ennnn hoe gaat het nu na een kleine week?

Nou, het gaat hartstikke goed! Boven verwachting zelfs. Meneer had een dag in de bench gezeten en mocht daarna eventjes een klein tijdje los door alleen de woonkamer lopen om te wennen. Hij vond dat natuurlijk prachtig en liep in elke hoek te miauwen en te kijken. Heen en weer rennen hoorde er ook bij en vooral spelen. Toen we hem wilde pakken om weer in de bench te gaan voor de nacht vond hij dat -begrijpelijk- niet zo leuk. Hij ging als een gek miauwen en hing in de tralies. Mijn broertje en ik hadden toen besloten om hem maar los te laten overdag. Dat ging hartstikke goed en nu komt hij ook gewoon -al een paar dagen- knorrend en miauwend op ons afgelopen. Ook gaat hij, als ik op de bank lig met mijn laptop, lekker bij me liggen en gaat hij slapen. Van het schuwe katje is dus niet echt iets over en hij is nu gewoon super lief en speels. Wel als er andere mensen binnen komen gaat hij zich even verschuilen. Logisch, hij is buiten ons nog niet echt iets gewend.

Het is echt een kleine draak en hij is echt op onderzoek uit. Sinds vandaag springt hij op de vensterbank en gaat hij naar buiten zitten kijken. Dat is iets wat natuurlijk enorm spannend is met al die auto’s en fietsers die voorbij komen. ’s Nachts is hij nu uit de bench en gewoon los en ook dat lijkt goed te gaan. Het is niet zo dat hij de hele boel afbreekt. Ik merk dat als wij erbij zijn, hij heel erg aan het spelen en klieren is, maar als we er niet zijn, dat hij dan een plekje zoekt en lekker rustig gaat liggen.

Lees ook:
3 katten in huis, hoe gaat dat nu?
Als je een kitten hebt herken je dit; 10 dingen!
Waarom ik mijn kat binnen houd
Lucky List #13 (nieuwe auto, pakketjes en een huis?!)

Verwacht dus veel kitten spam, haha! Dit deel ik vooral op mijn Snapchat (doormariska.nl) en Instagram 🙂

10 Reacties

 1. Evelien
  29 december 2016 / 21:50

  Wat is hij lief zeg! Ik had alleen altijd in m’n hoofd dat jij niet van katten hield haha, ik weet niet waarom. Veel geluk met elkaar & goed trouwens dat je hem uit het asiel hebt gehaald 🙂

 2. Eva
  29 december 2016 / 13:29

  Wat een schatje! Kleine katjes zijn zo lief maar soms kunnen ze echt super druk en irritant zijn haha. Gelukkig is die van jullie heel lief en ook al niet meer zo bang. Mijn kat Indy komt ook uit het asiel en het duurde best lang voordat hij gewend was. Nu is hij al 8 jaar en pas sinds een paar maanden komt hij graag op schoot liggen, daarvoor moest hij er niks van hebben 😉

 3. 28 december 2016 / 20:38

  Oh zo fijn dat het klikt! Ik gun je heel veel poezenliefde toe en weet zeker dat je dat zal krijgen! Kom maar op met die fotos?

 4. 28 december 2016 / 19:24

  Ahhh zo goed om dit te lezen! <3 Ik wens jou en Abeltje heel erg veel geluk en liefde samen. Ennn: kom maar op met die kittenspam. Nooit genoeg kittenspam!

 5. 28 december 2016 / 18:47

  Fijn om te lezen dat hij inmiddels niet meer zo schuw is en net heel lief en speels!

 6. 28 december 2016 / 18:34

  Heerlijk ik kan nooit genoeg krijgen van kitty-spam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.