Heb jij ook een down gevoel in de winter? Zó ga ik er mee om!

tattoo stay strong

Ooit werd mij gezegd dat ik er in de ‘donkere dagen’ meer last van heb dan in de gewone wat zonnigere dagen. Het scheen dat ik elke keer rond dezelfde tijd in het jaar aan mijn werkgever aangaf dat ik niet lekker in mijn vel zat. Dat vond ik nogal vreemd, want ik voelde me echt niet lekker in mijn vel en vaak had ik wel ergens last van, persoonlijke dingen of dingen in de familie die mij niet lekker zaten. Dan begon ik me ook echt heel erg down te voelen. Dacht dat het niet echt bestond, maar het blijkt dat dingen bij mij toch anders gaan dan in de wat meer zonnige periode in het jaar. Inmiddels heb ik wat dingen gevonden die voor mij werken en waardoor ik me beter voel in de herfst en winter en me minder down ga voelen. Omdat ik zeker weet dat meer mensen hier last van hebben, van het down gevoel in deze tijd, leek het me leuk om eens te vertellen wat ik er aan doe om me beter te voelen in deze tijd van het jaar.

Vitamine D tegen een down gevoel en winterdip

Ik schreef er al eerder over dat ik Vitamine D slik tegen een winterdip. Dit had ik ooit eens gehoord en besloot het zelf te proberen. Het is voor iedereen anders om dit uit te proberen, maar ik kan wel vertellen dat ik mij beter voel als ik dit slik. Normaal gesproken wordt Vitamine D voornamelijk aangemaakt door de zon en laat die er nou vaak niet zijn. Als ik stop met het slikken van Vitamine D dan voel ik ook echt verschil. Als ik het niet slik voel ik me minder goed en meer down, ik merk dat ik meer vermoeid ben en dat ik minder goed slaap. De Vitamine D helpt mij dus wel door een steuntje in de rug te geven. Ik zit beter in mijn vel, slaap beter en voel me alles bij elkaar gewoon beter.

Geef toe aan niks doen

Eigenlijk wilde ik wel allemaal leuke dingen gaan doen om me beter te voelen maar dat werkt ook niet altijd. Als ik op zaterdagochtend het idee heb dat ik nergens zin in heb dan doe ik lekker niks. Dan blijf ik lekker onder een dekentje (lees: tegenwoordig m’n dekbed) op de bank hangen, kijk ik wat tv en ondertussen lees ik blogs. Dat geeft mij veel rust en ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Niet iedereen heeft dat, maar geef er aan toe dat je liever niks doet dan wel iets. Helemaal niet erg en als jij je er op dat moment beter bij voelt dan is dat goed :) Mij helpt het dus!

Als de zon schijnt

Als het vaak heel koud is dan is het ook helder. Vaak komt dan de zon tevoorschijn en ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik voel me dan wel echt beter. Eerst geloofde ik dus nooit dat het verschil zou maken maar dat is wel echt zo. Laatst was mijn zusje bij mij op zondag. Het was echt achterlijk koud buiten, maar wij besloten naar de Beverwijkse Bazaar te gaan en daar gewoon even lekker te lopen. De zon doet je op zo’n moment toch wel heel erg goed. Tegen de kou kun je je kleden, dus binnen blijven is eigenlijk geen optie. Op het strand lopen met dat weer is ook zo heerlijk! Echt aan te raden om gewoon lekker dan naar buiten te gaan. Als het heel koud is geeft dat ook wel een fris gevoel altijd bij mij als ik dan weer thuis kom en op de bank kruip.

Leuke dingen doen?

Natuurlijk helpt het ook wel om leuke dingen te doen, maar wat mij ook altijd wel bevalt is lekker mijn huis schoon maken. En iedereen die mij kent weet dat ik niet echt een opgeruimd type ben. Wat ik vaak doe is lekker de ramen tegen elkaar open zetten (ondanks dat het koud is) zodat er lekker wat frisse lucht in huis komt. Het is in het begin wel even koud maar de frisse en nieuwe lucht is echt heel erg fijn vind ik. Een soort van frisse start :) Als ik vind dat het genoeg is en klaar ben met schoonmaken doe ik de ramen weer dicht en doe lekkere waxmelts of wierook aan.

Lees ook:
De zomer voorbij en de herfst begint
Very Personal | Jezelf het buitenbeentje voelen
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
Kelly Family Loreley 2018, foto’s en filmpjes

Wat doe jij tegen een down gevoel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *