De beste beslissingen die ik in 2016 maakte

In 2016 is er veel gebeurd, leuke dingen maar ook een aantal minder leuke dingen. Het is weer de tijd van het jaar om een soort van jaaroverzicht in elkaar te knutselen en het te laten zien op je blog, dus bij deze ga ik dat ook doen. Bij sommigen is het heel mooi opgedeeld in maanden, maar dat kan ik me allemaal niet zo goed meer herinneren. Het is zo hectisch geweest dat ik zo een maand of misschien wel 2, in de war kan zijn. Toch heb ik de leuke en minder leuke hoogtepunten op een rij gezet. De beste beslissingen die ik in 2016 maakte!

2 nieuwe tattoos

12540849 1080454468643095 7316131081294929621 n
11227507 1080455628642979 993860993567535220 n

Het begon dus al in januari; ik zette 2 tattoos tegelijk! 2 tattoos die ik al wel een tijdje wilde hebben, maar nooit echt gedaan had. Ik ging naar een goede bekende die officieel tattoos zet. Hoewel ik er met de gedachte heen ging om alleen alles uit te tekenen en te kijken hoe het zou staan, mocht ik gelijk in de stoel plaatsnemen en werden ze gezet. Ik ben er nog steeds enorm blij mee en ze passen ook goed bij me. Dit is een van de eerste beste beslissingen die ik maakte, ik deed het gewoon!

Een vaste baan opzeggen

Ook sprong ik in het diepe door eind mei mijn baan op te zeggen. Ik had een vast contract en had deze opgezegd om bij een bedrijf te gaan werken die actief is in de blogwereld. Daar had ik het wel naar mijn zin, maar helaas werd na 2 maanden mijn contract niet verlengd en daar baalde ik echt enorm van. Het is niet heel makkelijk om een baan te krijgen en aangezien ik geen goede opleiding heb gevolgd (en ze daar om vragen), was ik gewoon heel verdrietig. Helemaal uit het niets werd ik aangesproken op Facebook door een goede bekende die meerdere bedrijven heeft, met de vraag of ik daar debiteurenbeheer wilde doen. Met 0,0 kennis mocht ik daar direct beginnen en werk daar met heel veel plezier. Pluspunt is dat het ook nog op het dorp is en maar 10 minuten fietsen. Ook daar ben ik nog steeds enorm blij mee.

Niet meer fulltime werken

Eigenlijk heb ik altijd fulltime gewerkt, 40 uur in de week en daarnaast nog mijn blog waar ik elke vrije minuut aan besteedde. Nu ben ik heel erg vatbaar voor het feit dat het in mijn hoofd een chaotische bende wordt en ik daar erg neerslachtig van wordt. Dit heb ik al eens eerder gehad dus ik moest iets veranderen. Bij mijn baan waar ik een vast contract had kon ik niet minder gaan werken, dus ik wilde dat sowieso wel aangeven bij een nieuwe baan. Nu werk ik dus 4 dagen in de week en ben ik op de woensdag vrij. Een van de beste beslissingen ooit! 2 dagen werken, vrij, 2 dagen werken en weekend. Het geeft me echt enorm veel rust.

Donateur worden van het Ouderenfonds

Sinds het programma van Geer en Goor heeft de ouderenzorg mij echt enorm geraakt. Ik heb me dan ook na een aflevering direct opgegeven als vrijwilliger, maar helaas was er niet iets in de buurt en ik heb geen auto. Wel heb ik een stel naar het vliegveld mogen brengen die met Geer en Goor mee gingen naar Spanje. Super leuk vond ik dat! Ook werd ik toen eens gebeld door het Ouderenfonds met de vraag of ik donateur wilde worden en dat heb ik gedaan. Nu steun ik hen met een paar euro per maand. Het komt nu ook veel meer dichtbij nu onze vader in het verpleeghuis zit. Met alle liefde steun ik het Ouderenfonds.

Echte vrienden en een soort ‘scharrel’

Het is heel cliché, maar ik moeilijke tijden leer je je echte vrienden kennen en vallen er ook mensen af waarvan je dacht dat het vrienden waren. Dat is ook dit jaar weer gebleken. Ik ben er (tot nu toe) zeker achter wie mijn echte vrienden zijn, waarmee ik alles kan delen en die altijd voor me klaar zullen staan. En andersom! Ook sprak ik af met een bekende in januari dit jaar, waar een soort ‘scharrel’ uitgekomen is dat nog steeds aan de gang is. Tja, hoe noem je dat? Je spreekt elkaar elke dag via bellen of Whatsapp, slaapt gemiddeld een keer in de week bij elkaar en dat soort dingen. Wie weet wordt het meer, wie weet houdt het binnenkort op. Dat is nog niet echt duidelijk ;) Tot nu toe is het nog best leuk.

Besluiten weer op mezelf te gaan wonen

Ook heb ik sinds een korte tijd weer besloten dat ik wil verhuizen en alleen wil gaan wonen. Ik woon nog steeds samen met mijn broertje en dat gaat gewoon goed, maar ik wil weer iets voor mezelf. Het geluk is er dat ik sinds oktober 2012 weer sta ingeschreven bij onze gemeente voor een huis, dus gelukkig heb ik al een lange wachttijd gehad. Volgens mij is de wachttijd gemiddeld tussen de 4 en 5 jaar en dat zit ik. Gemiddeld sta ik nu rond de 40 en bij sommige woningen rond de 20. Vandaag trouwens weer rond de 60 (van deze week). We zullen zien, ik denk dat het niet heel erg lang meer zal gaan duren :) Een 2 kamer woning is in principe oké (ik zit nu ook altijd aan de eetkamertafel te werken aan mijn blog en niet mijn mooie Alex bureau), maar toch kriebelt het wel om een 3 kamer woning te hebben zodat ik van 1 kamer een mooi blog kamertje kan maken. We zullen zien wat er op mijn pad komt en stiekem kan ik niet wachten. De tijd dat ik nog moet wachten kan ik mooi sparen :)

Ik nam een kitten uit het asiel

En dit is eigenlijk nog helemaal nieuw, maar ik kocht een kitten uit het asiel! Ik schrijf het nu op woensdagavond en vanmiddag heb ik het lieve beestje gekocht. Helaas kon ik hem niet direct meenemen en wordt het zaterdag dat ik hem kan ophalen. Het is een katertje met de naam Abeltje, maar de naam vind ik niet zo mooi en ga ik veranderen. Hij is samen met zijn zusje gevonden in een natuurgebied en nog wel schuw. Dat betekent dat ik er heel veel aandacht aan moet besteden om hem te laten wennen, maar dat zal zeker gaan lukken. Ik had niks tegen mijn broertje gezegd (stiekem dus!) en vanavond toen ik thuis kwam was hij het er eerst niet zo mee eens en ineens begint hij erover om het zusje ook mee te nemen :) Daar gaat hij nog even over nadenken en misschien hebben we dan wel 2 katjes in plaats van eentje zaterdag :)

En dat dit een van de beste beslissingen is geweest, dat weet ik zeker na nu, 6 jaar :)

Lees ook:
Meet Abeltje de kitten
Minder werken? Hier liep ik tegenaan
Furry Friend tag
Favoriete webwinkels (en fysieke winkels) + de gouden tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *