Furry Friend tag

katten halsband

Jullie weten inmiddels dat ik sinds kerst een kitten uit het asiel heb en we sinds die tijd dikke maatjes zijn. Althans, dat denk ik. Hij gedraagt zich in ieder geval wel zo naar mij. Ik kwam deze tag tegen bij Anna Gerrie en vond het leuk om hem ook weer over te nemen. Inmiddels heb ik ook alweer aardig wat foto’s van deze draak bij elkaar gespaard, dus de tag kan ik wel invullen!

Furry Friend tag

Haha meneer ligt bij me op het bureau. Overal waar ik ga of sta is hij ook ?

Een bericht gedeeld door Mariska (@doormariska) op

WAT VOOR DIER IS HET EN WAT VOOR RAS?
Een Europese Korthaar , oftewel een huis tuin en keuken kat.

HOE LANG HEB JE, JE HUISDIER AL?
Op eerste kerstdag heb ik samen opgehaald met mijn tante, uit het asiel. Eigenlijk mocht ik hem al eerder ophalen, maar hij was samen met zijn zusje ziek geworden en at en dronk niet voldoende. Dat is later dus helemaal goed gekomen.

HOE HEB JE JE HUISDIER GEKREGEN?
Hij komt dus uit het asiel. Niet gedacht dat ik daar terecht zou komen eerlijk gezegd, maar ik zocht op internet naar een kitten en kwam daar terecht. Hij was samen met zijn zusje gevonden in een natuurgebied en was nog maar een paar maandjes oud. Ook was hij best schuw, maar gelukkig is dat nu al veel minder. En daarbij vind ik een kitten uit het asiel gewoon leuk, je geeft zo’n beestje toch een tweede kans.

Mijn draakie

Een bericht gedeeld door Mariska (@doormariska) op

WAT ZIJN EEN PAAR GEKKE DINGETJES OVER DE PERSOONLIJKHEID VAN JE HUISDIER?
Voor mijn wekker gaat hoor ik hem altijd nog wel wat spelen met zijn speelgoed. Dat doet hij op bed of in mijn slaapkamer. Zodra ik mijn ogen open heb en mijn telefoon check, komt hij aanlopen en wil mijn telefoon uit mijn handen duwen. Hij weet namelijk dat hij een half zakje vlees krijgt ’s ochtends. Dus als ik dan ga zitten en zeg “kom we gaan vleessie halen” springt ‘ie als een gek m’n bed af en rent naar z’n bakje. Nog iets is dat als hij naar de bak moet, dat ‘ie eerst als een debiel rondjes gaat rennen door het huis, gaat klieren en als je hem gaat aaien gaat hij je uit speelsigheid bijten. Zodra ‘ie dan naar de bak is geweest is het over, haha.

WAT BETEKENT DE RELATIE MET JE HUISDIER VOOR JE?
Ik wilde graag een kitten omdat ik me vaak best wel alleen voelde, iets waar ik al langere tijd last van had. Niet altijd, maar het kwam zo maar ineens dan opborrelen en voelde me dan verschrikkelijk. Nu merk ik echt dat het heeft geholpen zo met hem om mee heen. Overal waar ik loop is hij. Als ik achter m’n bureau werk ligt hij op bed (dezelfde kamer), als ik op de bank lig, ligt hij daar ook en anders ligt hij op de stoel bij de eetkamertafel. Dus je kunt wel zeggen dat hij nu al veel voor me betekent.

Met z’n twee speeltjes muis en muis in de laptoptas die op m’n bed staat haha

Een bericht gedeeld door Mariska (@doormariska) op

WAT ZIJN JE FAVORIETE HERINNERINGEN MET JE HUISDIER?
Dat kan ik nog niet echt zeggen, want zoveel bijzondere dingen zijn er nog niet echt. Enige waar ik tot nu toe heel erg blij mee ben is dat hij veel minder schuw is. Voor mij helemaal niet meer, alleen voor andere mensen nog wel. Ook voor mijn broertje, maar dat gaat nu al beter. Voor andere mensen rent hij snel weg en gaat dan heel veilig (denkt hij) onder mijn bed liggen.

WAT ZIJN DE KOOSNAMEN DIE JE HEBT VOOR JE HUISDIER?
Ik noem hem alleen vriendje, haha, dus verder geen koosnaampjes. Als hij loopt te spelen of irritant is roepen mijn broertje expres nog wel eens op zo’n belerende toon “Abeltje!”, maar meer voor de grap. Vanochtend deed ik dat ook, keek ‘ie me aan en miauwde heel hard. Haha, alsof hij wilde zeggen kap met die rotnaam.

Lees ook:
Dit heb ik meegemaakt door blikseminslag!
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
De uitslag van het bloedprikken
De beste beslissingen die ik in 2016 maakte