On my mind: ik wil verhuizen

Heb het al heel vaak vernoemd; namelijk dat ik samenwoon met mijn broertje. Dit is al een paar jaar zo dat wij met z’n tweeën wonen en bevalt in principe nog steeds wel goed. Ik ben dit jaar 31 geworden en hij 29. Een aantal jaar geleden kwam ik daar wonen toen mijn broertje daar nog met zijn vriendin (inmiddels ex) woonde. Zo konden we de kosten van de particuliere huurprijs een beetje drukken en was het ook nog gezellig. Het is een leuke woning boven een winkel aan de dorpsstraat in het dorp, geen inkijk van buitenaf en er is altijd iemand aanwezig. Dus als er pakjes komen worden die bijvoorbeeld altijd aangepakt. Heel fijn! Oh, en op ongeveer 3 minuten afstand van Trekpleister, Hema , supermarkt en andere winkels én de bushalte voor de deur. Eigenlijk perfect kun je zeggen, vind ik tenminste. Toch wil ik verhuizen.

Huurhuisjes van de gemeente in de gaten houden

Sinds ik mijn eigen woning kreeg in de gemeente waar ik woon, schreef ik me direct weer in. Ik ging natuurlijk niet direct op zoek naar iets anders, maar zo kwam ik wel aan de wachttijd. Inmiddels sta ik 4 jaar en een paar maanden weer ingeschreven en heb ik weer besloten te gaan reageren op woningen. Wel evengoed in het dorp én het liefst 3 kamers. Ik wil nog steeds graag een kamer voor mijn blog hebben, leuk inrichten en mijn mooie Ikea Alex bureau daar neerzetten. Ook de leuke posters van Desenio kan ik daar dan ophangen. Lijkt me zo leuk om te doen! Nu maar afwachten..

Ik ben dus aan het reageren…

Sinds afgelopen maandag ben ik weer aan het reageren geslagen. Elke maandag om 17.00 uur komen er nieuwe woningen op de website, maar helaas zijn ze niet altijd bij mij in het dorp. Een voorwaarde is wel dat het in het dorp is, omdat wij gewoon alles in het dorp hebben en ik niet in het bezit ben van een auto. Ook werk ik sinds augustus weer op het dorp dus ja, die keuze is duidelijk. Deze week heb ik op 3 woningen gereageerd. 1 2-kamer woning en 2 3-kamer woningen. Bij de 2-kamer woning sta ik op 20 en bij de andere 2 op 30 en 40. Helaas zit het er nu nog niet bij, maar dan moet ik dus even geduld hebben. Het is ook niet zo dat ik perse nu direct wil verhuizen, maar ik heb er wel enorm zin in. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik wil verhuizen als ik het naar mijn zin heb? Nou, ik merk dat ik gewoon toe ben aan iets voor mezelf, alleen. Een plekje die ik kan inrichten naar mijn eigen smaak en gewoon alles zelf bepalen in plaats van met z’n tweeën. Mijn broertje is niet lastig en is ook niet vaak thuis, maar toch. Het voelt gewoon goed als ik denk aan een plekje voor mezelf.

Interieur en inrichting bekijken

En dit vind ik een van de leukste dingen om te doen, kijken naar de inrichting. Ik heb al een aantal keer op mezelf gewoond, dus ik heb al wat spullen die ik zo kan meenemen. Zo heb ik een boxspring, kastjes, mijn bureau, hebben we nog een wat oudere bank staan die ik voor nood kan gebruiken, eettafel en een salontafel. Best wel veel! Het idee is dat, als ik een huisje heb, dit gewoon meeneem en langzaamaan alles ga aanpassen naar wat ik écht mooi vind. Gewoon in de loop van de tijd en niet alles in een keer. Dan kan ik sparen voor de dingen die ik echt mooi vind. Met accessoires kun je het natuurlijk ook al leuk aanpassen. Als je naar Xenos of Action gaat kun je zeker allemaal leuke dingen vinden. Ook ga ik nooit op vakantie, dus kan ik mooi mijn vakantiegeld er ook aan spenderen :)

Het is trouwens wel ontzettend leuk om nu al op internet te gaan kijken naar wat je echt leuk vind. Dat ben ik ook aan het doen. Mijn favoriete winkels zijn toch wel Jysk, Leen Bakker, Ikea, Action en Xenos. Ik wil namelijk nooit teveel uitgeven en let altijd wel op mijn geld. Dit zijn winkels waar je hele leuke spullen hebt, die ook niet teveel kosten. Ook ga ik gerust naar een kringloop winkel of check ik Marktplaats.

Het is voor nu maar afwachten natuurlijk, maar toch kan ik stiekem niet wachten. Ik ben echt toe aan iets nieuws.. een nieuw begin voor mij alleen, wil verhuizen. Op een plekje waar ik me gewoon kan terugtrekken en alles zelf kan inrichten. Dit in combinatie met 4 dagen werken, lekker aan mijn blog werken en misschien… heel misschien.. een huisdier. Dit heb ik nooit gewild, maar ik zit er steeds meer aan te denken om misschien toch een kat te nemen.. we zullen zien! :) spannend!

Lees ook:
Hoe bevalt wonen in de grote stad?
Badkamer inspiratie – mijn nieuwe badkamer
Tip: energieleverancier kiezen met korting of cadeau
Yes, een woning bezichtigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *